Moet je hebben: Orgel-ringtone van Psalm 116

Mobiele telefoonDe IKON gaat zesenzestig verschillende psalmen en gezangen als ringtone over drie weken gratis aanbieden. Dat kondigde presentator en kerkmusicus Kees Schuurman in het radioprogramma Musica Religiosa afgelopen zondag aan. Je kunt ook een 0900-nummer bellen (voor 35 eurocent) en de gewenste beltoon aanvragen. Dat meldt Trouw vandaag. Ik zeg: moét je hebben man, zo'n orgelmuziekje op je telefoon. Helemaal de bom.

Schuurman kwam op het idee doordat hij elke dag in de trein van Almere naar Hilversum allerlei ringtones hoort: hanengekraai, orkesten en swingende popmuziek. „Ik vind het zelf lastig om een mooie ringtone te vinden. Waarom geen prachtige psalmen en gezangen op een mobieltje zetten? Ikzelf wil psalm 81 op mijn telefoon hebben, omdat dat de eerste psalm is die ik van mijn grootmoeder heb geleerd. Ik heb er al een nieuw mobieltje voor gekocht, want mijn oude telefoon kan geen polyfone ringtones afspelen”.

Peter Dekker, hoofd nieuwe media bij de Ikon, hoopt dat jongeren van deze dienst gebruik zullen maken. „Zo’n orgelringtone is misschien een beetje kitsch, maar dat kan jongeren die anders willen zijn, misschien juist aanspreken.”

De meeste luisteraars van Musica Religiosa zijn echter geen jongeren, maar 50-plussers die wat minder zijn ingesteld op technische snufjes. Mocht de dienst toch aanslaan, dan zal Schuurman zijn luisteraars oproepen liederen aan te vragen. „Dan maken wij daar een beltoon van.”

Bij de selectie keek Schuurman eerst naar de geestelijke liederen-toptien van de NCRV en pikte er melodieën uit die geschikt zijn als beltoon. „Er moet voor ieder wat wils zijn.” De melodieën worden gespeeld door de vrijgemaakt-gereformeerde organist Sietze de Vries. Hij heeft de melodieën zo bewerkt, dat de registratie van het geluid geschikt is voor een mobiele telefoon.

Volgens Dekker bestaat er nergens in de wereld een dergelijke dienst. Toch is iemand hem voor geweest: Dave van der Oest uit Haarlem lanceerde in mei 2006 zijn website www.gospelringtone.nl, waarop christelijke ringtones te horen zijn.

Lees ook:Eindelijk zijn ze er! Psalm-orgelringtones voor op je mobiel
Lees ook:Tamil Tijgers vallen kerken binnen en ronselen 300 christenen
Lees ook:Moreel en cultureel pact tussen christenen en moslims
Lees ook:Leger des Heils hiphopt er flink op los
Lees ook:IKON-column: Judenrein en moslimvrij lijkt op elkaar

6 reacties op “Moet je hebben: Orgel-ringtone van Psalm 116

  1. Barend

    Hoe krijg ik een psalmmelodie op mijn mobiel ? Ik heb dat nog nooit gedaan en heb dus geen idee. Kan ik een gratis nummer bellen? Natuurlijk ga ik er niet voor betalen.
    Groeten, Barend

      /   Beantwoorden  / 
  2. David Slager

    Barend, ik probeer dezer dagen even uit te zoeken of de plannen van de IKON al uitgevoerd zijn en de ringtones al beschikbaar zijn. Dan kijk ik meteen even hoe je die op jouw mobiel kunt krijgen. Groeten, David Slager (Redactie religie.blog.nl)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Redactie (David Slager)

    De lancering van de orgelringtones staat gepland voor 30 maart, zegt de IKON desgevraagd. Nog tien daagjes geduld dus. Te zijner tijd zal ik de lancering wel melden op de blog, met een doorverwijzing naar de site en een eventuele handleiding voor de download, als dat nog niet op de IKON-site zou staan. Groeten! David Slager (redactie religie.blog.nl)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Danny Abdullah van Strien

    Ik ben Moslim Allah is mijn Geloof En de Moskee is mijn tweede huis

    Danny Abdullah van Strien

      /   Beantwoorden  / 
  5. Danny van Strien

    De Hellevoetse Dichter Danny van Strien heeft een korte Landelijke en Beneluxse Internet Hit gescoord met de single Ik heb Geleefd Dan ben je Beroemd op een house melodie van het bekende Gedicht Ze kennen allemaal de naam van Danny van Strien

    Youtube Danny van Strien Ringtone 1

    Youtube Danny van Strien Ringtone 2

      /   Beantwoorden  / 
  6. Danny Abdullah van Strien

    Ik ben Moslim Allah is mijn Geloof En de Moskee is mijn tweede huis In de toekomst moet ik naar Mekka Islam Danny Abdullah van Strien

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.