Protest leerlingen tegen overvolle bussen is ‘godsdienstoorlog’

ConnexxionbusIk kon een glimlach niet onderdrukken, bij het lezen van het volgende bericht: De actie van scholieren voor meer schoolbussen vanuit Terneuzen richting Goes is 'gewoon een godsdienstoorlog'. Dat betoogt Honoré Reuling van de fractie LCF Terneuzen, zelf busschauffeur, tegen BN/DeStem. Hij reageert daarmee op de protestactie afgelopen maandag van orthodox-christelijke scholieren van het Calvijn College Goes en leerlingen van het Groencollege bij het busstation in Terneuzen. Volgens de scholieren rijden er 's morgens te weinig bussen naar Goes en de bussen zijn ook vaak overvol. Het gevolg is dat leerlingen te laat op school komen. Volgens Reuling zijn er genoeg bussen, maar wil de groep niet integreren met scholieren van andere scholen en veroorzaken ze daardoor een onnodige druk op het openbaar vervoer.

,,Het is deze groepering, die steeds maar de mond vol heeft over normen en waarden, maar er door de week zo min mogelijk mee doet. Deze scholieren van het Calvijn College moeten eerst maar eens de hand in eigen boezem steken", betoogt Reuling. ,,Want 's morgens om 7.30 uur staan er wel drie tot vijf bussen gereed. Maar dan komt de aap uit de mouw, er wordt gewoon een godsdienstoorlog gevoerd over de rug van de busmaatschappij."

Op het busstation moeten de scholieren overstappen van Veolia-bussen op de bussen van Connexxion. ,,Ze stappen dan niet in de eerstvolgende gereedstaande bus, maar gaan op het gemak eens kijken wie er allemaal in de bussen zitten. Als er een halfvolle bus gereed staat met onder andere scholieren van het Cios of van andere scholen dan hun eigen school, dan stappen zij daar niet bij in."

Volgens Reuling wachten ze dan op een latere bus 'en durven dan op school te zeggen dat er geen zitplaatsen meer waren'. ,,Ook zetten zij hun boekentassen op de zitplaats naast hen, om te voorkomen dat een ander naast hen gaat zitten." Volgens Reuling zijn die bussen waar veel scholieren van het Calvijncollege in gezeten hebben het meest vervuild met etensresten en rommel. ,,Men denkt dat de bus gewoon als vuilnisvat gebruikt mag worden."

Lees ook op deze blog:
De tien gouden regels voor het reizen met de trein

Lees ook:Hitlergroet gefilmd in ‘christelijke schoolklas’
Lees ook:CGB: Stage van prekende moslimstudent terecht beëindigd
Lees ook:Weigering leerling wegens open internet en tv onrechtmatig
Lees ook:Moslima mag wel schoonmaken maar niet in kantine werken
Lees ook:Basisschool mag ouders niet verplichten om handen te schudden

2 reacties op “Protest leerlingen tegen overvolle bussen is ‘godsdienstoorlog’

  1. Anoniem

    De link onderaan (naar het andere blog-item) verwijst naar je administratiepaneel, in plaats van naar het blog-item.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.