Nigeria: islamitische leerlingen slaan christelijke docente dood

Soedanese vrouwenIslamitische leerlingen op een middelbare school in noordoost-Nigeria hebben een docente doodgeslagen, na haar beschuldigd te hebben van het ontheiligen van de Koran. Oluwatoyin Olusase, een christelijke docente, was een examen in 'islamitische kennis' aan het nakijken op de school in Gombe, toen het incident gebeurde, meldt het Australische nieuwsnetwerk News.com.au. De studenten vielen haar aan buiten het schoolterrein en doodden haar, zeiden getuigen. Het is niet precies duidelijk was Olusase heeft gedaan wat de woede van de studenten opgewekt heeft. De politie heeft de moord bevestigd en zei dat door hun interventie het incident niet is ontwikkeld tot een oproer. ,,We hebben informatie ontvangen dat een vrouwelijke docent 'gelyncht' is door haar studenten. We onderzoeken het rapport'', zei politiecommissaris van Gombe, Joseph Ibi.

Woedende moslims doodden in februari 2006 in de nabijelegen staat Bauchi tenminste vijf mensen en brandden verschillende kerken af, nadat een christelijke docent op een middelbare school geprobeerd had om een Koran af te pakken van een leerling die deze tijdens de les zat te lezen in de klas. Nadat het gerucht verspreidde dat de docent de Koran ontheiligd had, ontstaken verscheidene moslims in woede.

Ik kan niet anders dan concluderen dat achter dit soort praktijk niét de Geest van God zit. Zoveel haat, woede, moordlust, agressie… Dat zijn geen termen die -mijns inziens- bij God passen. Zij passen bij mensen die regelrecht bezeten zijn door de duivel. Ik hoop van harte dat ze ooit ontdekken wie God werkelijk is.

Lees ook op deze blog:
Marokkaanse broers verkrachten 13-jarig meisje èn hun 'godsdienst'

Lees ook:Christelijke scholieren tonen solidariteit met moslim-directeur
Lees ook:Reli-poll: slaat oranjegekte door nadat school oranjeprullaria verbiedt?
Lees ook:Joden zijn apen en christenen zijn varkens
Lees ook:Anonieme schrijver in VVD-blad bekritiseert ‘haatdragende’ Koran
Lees ook:Britse moslimminister spreekt zich uit tegen Nikaab

Eén reactie op “Nigeria: islamitische leerlingen slaan christelijke docente dood

  1. django

    Deze mensen zullen nooit God ontdekken want God bestaat niet en de duivel evenmin. Maar als er Duivels en Goden bestaan, dan zijn het de kwaadaardige gelovigen zelf.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.