Imams slaan partijtje voetbal af vanwege vrouwelijke tegenspelers

Islamitische vrouwelijke voetballersIn Oslo is vandaag/zaterdag een voetbalwedstrijd tussen imams en christelijke pastores op het laatste nippertje afgelast omdat imams geweigerd hebben te spelen tegen vrouwen, volgens RKnieuws.net. De voetbalmatch kaderde in het opzet om de twee godsdiensten dichter bijeen te brengen. Imams en pastores waren bijeen op een conferentie over godsdiensten met als thema ’Schouder tegen schouder’. Tot twee dagen geleden waren er geen problemen. Toen lieten de imams plots weten dat ze het niet zagen zitten te spelen tegen vrouwelijke pastores en fysisch contact te riskeren.

Volgens het Noorse persagentschap NTB heeft de protestantse Kerk aan de imams verscheidene compromissen voorgesteld: de gewijde vrouwen zouden onder andere grote broeken dragen. Omdat de voorstellen niet de goedkeuring van de imams konden wegdragen, besloot de protestantse Kerk uiteindelijk geen vrouwen aan de match te laten deelnemen, wat dan weer voor protest zorgde in eigen rangen. Na protest van de vrouwen nam de kapitein van de ploeg ontslag.

Een verantwoordelijke van de Noorse protestantse Kerk verklaarde achteraf dat niet alles negatief mag bekeken worden. "Wij hebben aan beide zijden geleerd onze culturen beter te leren kennen en we hebben een open discussie gevoerd".

Lees ook:Protestmars tegen anti-homo kerk
Lees ook:Christelijke scholen mogen hoofddoekjes verbieden
Lees ook:Interreligieuze bijeenkomst Pinksteren moest ‘hoop’ weerspiegelen
Lees ook:Zeeuw doet seksueel misbruik nichtjes af als ‘doktertje spelen’
Lees ook:Christelijke scholieren tonen solidariteit met moslim-directeur

3 reacties op “Imams slaan partijtje voetbal af vanwege vrouwelijke tegenspelers

  1. Abdulwadûd

    Dè oplossing: alleen strafschoppen nemen (alleen fysiek contact met de bal :-) . Ideetje?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ruud Vermeij

    Het christendom kent ook een traditie van het uitsluiten van vrouwen op bepaalde gebieden. Op mijn site (http://equamusic.blogspot.com/) neem ik het standpunt in dat dit niet Gods oorspronkelijke bedoeling is geweest. (Het egalistische standpunt, soms ook evangelisch feminisme genoemd.)

    Hoe zit dat in de Islam? Is de vrouwelijke imam denkbaar in sommige stromingen? (Dan kunnen zij komen voetballen…)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Abdulwadûd

    Imama’s. Zo heten vrouwelijke imams. Ze zijn er wel maar preken alleen voor vrouwen, zoals imama Fatma Katirci, of ze zijn alleen raadslieden, zoals Mualla Kaya:

    http://www.refdag.nl/artikel/1198108

    Enkele uitzonderingen daargelaten, zoals Amina Wadud. Zij is in 2005 in gebed voorgegaan, veel protesten volgden:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Amina_Wadud

    Misschien zijn er stromingen waar imama’s in het algemeen geaccepteerd zijn als voorgangsters, maar daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.