Pakistaanse leger heeft eindelijk Rode Moskee onder controle

Bezetters Rode MoskeeHet Pakistaanse leger heeft vandaag de Rode Moskee in Islamabad volledig onder controle gekregen, meldt NRC op gezag van het ANP. Dat heeft een legerwoordvoerder gemeld. Gisteren begon de bestorming van het gebedshuis, waarin zich radicale moslims hadden verschanst. Commando's doodden vandaag het laatste handjevol rebellen. Die vochten zich dood in tunnels en bunkers onder het leefverblijf van hun dinsdag omgekomen radicale leider, Abdul Rashid Ghazi. De twee dagen van gevechten kostten meer dan zestig mensen het leven. Nu zij ook met de laatste militanten hebben afgerekend, zullen militairen de ruimtes in het uitgebreide moskeecomplex doorzoeken op boobytraps en ongeëxplodeerde granaten.

Ook begint het verzamelen van lijken. Over het aantal slachtoffers kon de zegsman nog niets naar buiten brengen. Hij noemde mediaberichten over meer dan 150 doden speculatie. Onder de slachtoffers zouden evenwel geen vrouwen en kinderen zijn. Het leger zou honderden lijkenzakken naar het gebedshuis hebben gebracht, aldus onbevestigde berichten. Elite-eenheden van het leger moesten kamer voor kamer veroveren op de radicaalislamitische gelovigen. Die verschansten zich ruim een week in de Rode Moskee.

Lees ook op deze blog:
Rode Moskee nog steeds verwikkeld in bloedig gevecht

Lees ook:Rode Moskee nog steeds verwikkeld in bloedig gevecht
Lees ook:CDA ‘erg verontrust’ over radicale invloed op moskeeën
Lees ook:Iraakse gouden moskee getroffen door explosies
Lees ook:Amsterdam stelt onderzoek Westermoskee in
Lees ook:Minister wil makkelijker beroepsverbod radicale imams opleggen

Eén reactie op “Pakistaanse leger heeft eindelijk Rode Moskee onder controle

  1. Henk-Jan

    Echt triest.
    Ze begraven zelfs de doden ‘s nachts om te voorkomen dat men ziet hoe massaal het was. Het moet een klein incidentje lijken…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.