CDA ‘erg verontrust’ over radicale invloed op moskeeën

'Radical islam must be wiped out'Het CDA in de Tweede Kamer is ,,erg verontrust'' over berichten dat Nederlandse moskeeën onder invloed zouden staan van de radicale Moslim Broederschap. ,,We vinden het belangrijk dat zulke organisaties hier geen voet aan de grond krijgen'', aldus Kamerlid Mirjam Sterk. Zij stelt daarom vragen aan minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en zijn collega Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie). Is dit geen ordinaire vermenging van kerk en staat? Volgens mij moeten we niet te gemakkelijk de kant op in Nederland dat elke religieuze stroming die een bepaalde letterlijke interpretatie van heilige boeken voorstaat als radicaal wordt bestempeld.

De Telegraaf berichtte zaterdag dat in het bestuur van de Rotterdamse Essalammoskee een kopstuk zit van een financiële tak van de Moslim Broederschap. Ook de nog te bouwen Westermoskee in Amsterdam zou onder invloed staan van de broederschap, die te boek staat als een fundamentalistische organisatie. De Telegraaf baseert zich op eigen onderzoek. Ik zou graag weten waarom de Moslim Broederschap bekend staat als 'een fundamentalistische organisatie'. Wie heeft hen dat etiket gegeven?

,,Wij maken ons zorgen over onwenselijke invloeden op onze moskeeën'', aldus Kamerlid Sterk. Ze vindt dat de moskeeën hun blik juist op de Nederlandse samenleving moeten richten. Sterk zal de twee ministers daarom vragen wat zij kunnen doen tegen eventuele inmenging van de Moslim Broederschap in Nederlandse moskeeën.

Doe ook op deze blog de schokkende test 'hoe radicaal ben jij?'

Lees ook op deze blog:
Westermoskee wellicht in 'radicale' handen
Pas op! Radicale moslimpredikers actief in regio!

Lees ook:Egypte arresteert nog eens 45 leden van Moslim Broederschap
Lees ook:40 leden Moslim broederschap gearresteerd
Lees ook:Westermoskee wellicht in ‘radicale’ handen
Lees ook:Moslimterrorist blijkt secretaris integratiestichting
Lees ook:Pakistaanse leger heeft eindelijk Rode Moskee onder controle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.