(anti)Christus mag niet spreken in Guatamala

Luis de Jesús MirandaNa El Salvador en Honduras heeft ook Guatemala 'Jezus Christus' de toegang tot het land ontzegd en demonstraties van zijn aanhangers verboden, schrijft De Volkskrant. Volgens de regeringen van de Midden-Amerikaanse landen is de man niet de zoon van God, zoals hij zelf zegt, maar een oplichter die zijn volgelingen aanzet tot beledigende acties voor serieuze gelovigen. De komst van José Luis de Jesús Miranda, die zich de antichrist laat noemen, heeft zo veel opwinding veroorzaakt dat kardinalen en bisschoppen rond Pasen bijna meer aandacht aan hem besteedden dan aan het lijden en de wederopstanding van de ware Jezus. Het inreisverbod is hem opgelegd omdat zijn aanhangers de afgelopen weken publiekelijk bijbels en ander religieus materiaal aan stukken scheurden.

Miranda is leider van de sekte Groeien in Gratie, die zijn hoofdkwartier heeft in Miami. De antichrist ('niet omdat ik de duivel vertegenwoordig, maar omdat ik de op aarde teruggekeerde Jezus ben') is afkomstig uit Puerto Rico en zegt van God de missie te hebben gekregen allereerst de Spaanstalige wereld te kerstenen: 'God houdt zo veel van de Spaanssprekende volken dat hij mij zond in het lichaam van een Puertoricaan.'

Met zijn spijkerbroek, T-shirt, honkbalpetje en zonnebril ziet Miranda er verbazingwekkend doorsnee uit. Om zijn nek hangt een dikke gouden ketting met medaillon met de letters SSS, de Spaanse afkorting van 'veilig altijd veilig'. Op zijn onderarm heeft hij 666 laten tatoeëren, het symbool van de antichrist. De invloed van Miranda groeit snel: hij heeft zijn eigen tv-station (Telegracia), dat is gevestigd in Colombia en heeft toegang tot meer dan tweehonderd kabelzenders in elf landen.

De Midden-Amerikanen zijn de laatste jaren een gewillige prooi voor allerhande sekten. In Guatemala is al eenderde van de bevolking van zijn katholieke geloof gevallen.

Miranda brengt niet alleen een blijde boodschap ('De zonde bestaat niet'), maar verkondigt ook hel en verdoemenis. Na het verbod van president Saca hem tot El Salvador toe te laten, waarschuwde de antichrist dat God hem heeft beloofd het land met een aardbeving te treffen.

Lees ook op deze blog:
Tom Cruise als (anti)Christus van Scientology

Lees ook:Tom Cruise als (anti)Christus van Scientology
Lees ook:Pakistan blokkeert YouTube om Wilders
Lees ook:Paisley premier van Noord-Ierland? Ouweneel zet vraagtekens…
Lees ook:Israëlische ambassadeur gevonden in SM-tuig in eigen achtertuin
Lees ook:Christelijke karate beter dan bijbelkring

Eén reactie op “(anti)Christus mag niet spreken in Guatamala

  1. Sandra

    Weet iemand waar ik een persoonlijk verhaal van een sektelid kan vinden??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.