Tom Cruise als (anti)Christus van Scientology

Poster ter promotie van Mission Impossible IIIDe absolute superheld uit o.a. Mission Impossible, Tom Cruise, wordt door de Scientology-beweging gezien als de messias van de beweging. Hij zou 'uitverkoren' zijn om de boodschap van Scientology in de wereld te verkondigen. Kerkleider David Miscavige, de getuige van Tom tijdens zijn huwelijk, gelooft dat Cruise in de toekomst aanbeden zal worden voor zijn pogingen om de kerk onder de aandacht van de wereld te brengen: "Hij wordt net als Christus bekritiseerd vanwege zijn overtuigingen. Maar toekomstige generaties zullen volgens de kerkleiders beseffen dat hij gelijk had." Typisch gevalletje van na-apen, grootheidswaanzin en misschien zelfs satanisme.

De beweging van het satanisme heeft de merwaardige eigenschap om alles uit het christendom na te apen en om te draaien. Hun symbool is een omgekeerd kruis (verzin iets nieuws, denk ik dan), ze hebben een 'satanische bijbel' en hebben als kenmerk het cijfer 666 (het christendom kent het getal 777 als getal van de volheid). Als ik dan lees dat Tom Cruise de christus / messias van de Scientologybeweging is en dat hij in de toekomst aanbeden zal worden, kan ik toch echt niet om de vergelijking met het satanisme heen. Ook de filosofie van Scientology heeft hetzelfde uitgangspunt: alles draait om jezelf, jij bent god. 

Christenen geloven dat er een 'antichrist' zal komen (in de bijbel doorgaans 'het beest' genoemd, zie bijvoorbeeld openbaring 13): een mens die lijnrecht tegenover God staat, zeer veel aanhangers krijgt en openlijk God beledigt. ,,Alle mensen die op aarde leven zullen het beest aanbidden, iedereen van wie de naam niet vanaf het begin van de wereld in het boek van het leven staat, het boek van het lam dat geslacht is'', staat er in de bijbel (Op 13:8). Dan is die uitspraak van Miscavige over het 'aanbidden van Cruise' ineens een beetje verdacht. 

Maar goed, als we alle personen op een rijtje gaan zetten die in het verleden al als antichrist bestempeld zijn, dan wordt duidelijk dat christenen daar nog niet zo'n hele beste antenne voor hebben: Nietsche, David Hasselhoff, George W. Bush, Poetin, de Paus… Kortom: ik denk dat als de echte antichrist opstaat ('wil de echte antichrist opstaan?') het voor christenen wel duidelijk zal zijn. Voorlopig is Tom Cruise dus gewoon een sympathieke, erg goede acteur die op spiritueel gebied de weg behoorlijk kwijt is. Maar we houden 'm in de gaten (-;

Lees ook op deze weblog: Scientology opent nieuwe kerk in Berlijn

Lees ook:Beckhams vinden Tom Cruise en zijn Scientology ‘bloedirritant’
Lees ook:Scientology opent nieuwe kerk in Berlijn
Lees ook:(anti)Christus mag niet spreken in Guatamala
Lees ook:Europese Hof erkent Scientology als religieuze organisatie
Lees ook:Hackers terroriseren scientology kerk

Eén reactie op “Tom Cruise als (anti)Christus van Scientology

  1. Busser

    Het siert u dat u niet denkt dat Tom Cruise de “antichrist” is. Hoe het zotte idee in de wereld komt dat Cruise de “messias” van scientology zou zijn is me volledig onduidelijk. Hij is er, met anderen die scientology zorgvuldig bekijken en uitproberen, enthousiast over en steekt dat niet onder stoelen of banken. Dat is alles. (Ik neem aan dat u weet dat God in het credo van de Scientology kerk een prominente plaats inneemt?)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.