Moslims en niet-moslims samen aan tafel in ‘Eten bij de buren’

Eten bij de burenDe Nederlandse Moslim Omroep start vanaf vandaag met een nieuw programma: “Eten bij de Buren”. De eerste uitzending van een reeks van acht, is deze middag om 15:30 uur op Nederland 2. In dit programma gaan een moslimgezin en een niet-moslimgezin bij elkaar eten. Ze wonen in elkaars buurt en toch hebben ze elkaar nooit gesproken. Beide gezinnen bereiden hun favoriete gerecht om de andere familie te verrassen met een heerlijke maaltijd. Na de maaltijd vindt een openhartig gesprek plaats aan de hand van vragen die je zelf niet snel durft te stellen: Waarom draag jij een hoofddoek? Wat doe je als je dochter thuis komt met een moslim?

In Nederland wonen ruim 1 miljoen moslims. Toch kennen weinig mensen moslims als buren. Andersom is dit ook het geval. Er bestaan hardnekkige misverstanden over moslims, bijvoorbeeld dat de islam gewelddadig is, of dat vrouwen onderdrukt worden. Aan de andere kant vinden sommige moslims Nederlanders veel te vrij. Het programma Eten bij de Buren laat zien dat vooroordelen kunnen wegvallen en vriendschappen kunnen ontstaan als moslims en niet-moslims elkaar leren kennen. De acht uitzendingen zijn te zien vanaf vandaag, zaterdag 10 maart 2007, elke week om 15:30 op Nederland 2.

Lees ook:Brandsma wil bruggen bouwen tussen moslims en niet-moslims
Lees ook:Zeer provocerende en beledigende column Wilders
Lees ook:Tijs van den Brink maakt zich niet druk om kijkcijfers nieuwe talkshow
Lees ook:Abdulwadûd deelt uit!
Lees ook:Cohen: moslim hoeft geen hand te geven aan vrouw

Eén reactie op “Moslims en niet-moslims samen aan tafel in ‘Eten bij de buren’

  1. Ronald

    Helaas gemist op tv. Wel een prima initiatief om elkaar beter te leren kennen. Ik zou zelf niet zo gauw een ´buurt-moslim´ uitnodigen, maar als ik uitgenodigd zou worden geloof ik dat ik dat aanbod wel zou aannemen. Misschien ben ik zelf wel de drempel…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.