Muskens wil christelijke God voortaan Allah noemen

Bisschop Muskens,,Allah is op zich een heel mooi woord voor God. Waarom zouden we niet allemaal samen zeggen: We noemen God voortaan Allah?" Dat zei Bisschop Muskens gisteren in actualiteitenprogramma Netwerk, meldt de NOS. De bisschop heeft 8 jaar in Indonesië gewerkt en daar samen met andere paters iedere dag gebeden. Tijdens de eucharistieviering wordt God daar Allah genoemd. En dat vond hij helemaal niet vervelend of storend. En volgens de bisschop maakt het God ook niet uit hoe wij hem noemen: ,,Daar staat hij boven. Dat zijn onze problemen. Wij zijn allemaal bezorgd dat God dat erg zou vinden. Dat God dat blasfemie zou vinden. Helemaal niet. Wij hebben dat uitgevonden om ruzie over te maken."

In de Telegraaf staan de eerste reacties op de uitspraken van de bisschop. De Protestantse Kerk Nederland peinst er niet over om God te vervangen voor Allah. ,,We zijn hier niet in Indonesië of in een ander land", zegt de voorzitter. ,,Hier in Nederland noemen we hem gewoon God." Daarbij kan je ook niet zeggen in de naam van de Allah, de zoon, de heilige geest… CDA-Tweede Kamerlid Liebeth Spies vind het ook geen discussie. Door God Allah te noemen neemt de bisschop de joods-christelijke traditie niet in acht. En vraagt Spies zich af: ,,Waarom gaan moslims Allah niet God noemen?"

De bisschop realiseert zich wel dat hij het niet voor elkaar gaat krijgen om de term Allah in te voeren in de katholieke kerk. Maar hij denkt dat het over 100 of 200 jaar best kan. Al zal Muskens dat waarschijnlijk niet meer meemaken. De 71-jarige bisschop gaat in februari met pensioen.

Stem ook in de poll >>>>>>>

Lees ook op deze blog:
Muskens: 'christendom en boeddhisme grootste overlevingskans'
Mgr. Muskens verruilt bisschopfunctie voor kloosterleven

Lees ook:Fitna moet van YouTube af vindt Indonesië
Lees ook:Muskens: ‘christendom en boeddhisme grootste overlevingskans’
Lees ook:Mgr. Muskens verruilt bisschopfunctie voor kloosterleven
Lees ook:De vijf… Mooiste tempels
Lees ook:Kerk biedt sekscursus aan

32 reacties op “Muskens wil christelijke God voortaan Allah noemen

  1. Verzet_nu

    Ik heb jaren geleden de Bisschop in Breda mogen ontmoeten, een zeer bijzonder mens. Ik denk dat ik de man wel mag en ik meen hem te begrijpen. Volgens mij houdt hij van de mens maar verbaast hij zich keer op keer waar waarom ze zo weinig van zichzelf houden. Was de wereld maar zo heerlijk eerlijk en simpel.

    Ondanks dat hoop ik net als Muskens op een dag van verzoening. Ja, laten we in God’s naar Hem Allah noemen!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Henk-Jan

    Hmm, dan krijg je zinnen als “Mijn allah wil dat iedereen die andere allah’s aanhangt wordt afgeslacht”. Klinkt wat smurfig.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sander Kessels

    Als je in Nederland een soort van verkiezing zou gaan houden voor een nieuwe naam van God, dan is het waarschijnlijker dat men kiest voor het woord ‘illusie’ dan voor Allah.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Els

    Het lijkt mij wel een leuk experiment, dus ik heb goed idee ingevuld. Ik ben benieuwd of het dan relaxter wordt voor christenen om te zeggen Jezus was de zoon van Allah.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Sander Kessels

    Zou de bond tegen het vloeken ook aanstoot nemen aan ‘Allahverdomme’?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Verzet_nu

    Of ‘GodAllahmachtig’ ?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Paapsgezind

    Wat een idioot is mgr. Muskens toch. Straks gaat ie ook nog beweren dat de islam een vreedzame religie is die het beste voorheeft met andersdenkenden. Ik sluit me liever aan bij Zijne Heiligheid en Keizer Manuel II die wel door hadden dat de islam nog nooit iets positiefs heeft opgelevert.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Verzet_nu

    Maar laten we wel zijn, dat in de poll aan kop licht “Slecht idee, het zijn verschillende goden” getuigt van weinig verstand van de stemmers op deze optie. Beide godsdiensten, zowel het Christendom als de Islam vereren de God van Abraham en Mozes. Dat is geen mening maar een FEIT. Daarmee zeg ik niet dat je het met Muskens eens moet zijn, maar dit antwoord is absoluut fout en zegt dus meer over de mensen die daarop stemmen.

    Daarnaast zou het wel handig zijn als de Blog-beheerder het totaal uitgebrachte stemmen ook toont.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Sander Kessels

    Verzet_nu, als je de koran naast de bijbel legt dan zie je twee zeer verschillende boeken. In de koran wordt bijvoorbeeld gesteld dat Jezus niet is gekruisigd en wordt de drieeenheid ontkend (sterker nog, wie daarin gelooft gaat naar de hel, volgens de koran). En zo zijn er onnoemelijk veel tegenstellingen. Als het om ‘dezelfde’ God gaat, waarom dan al die verschillen? Waarom islam en christendom?

      /   Beantwoorden  / 
  10. Verzet_nu

    Beste Sander, ik weet het niet. Het verschil zit hem in overlevering. Daarnaast is er geen evangelie van Jezus en oh wat had ik graag naar zijn woorden geluisterd. Dit zelfde geldt voor de Moslims. Ook zij kennen Juzus een speciale stratus toe onder de profeten. terugkoemn op de God; al dit doet geheel niets af aan het feit dat beiden de zelfde God aanbidden, laten we dat in ieder geval met elkaar afspreken voor beider geloofwaardigheid en om in ieder geval nog die deur tussen de religies open te houden. Zelfs de paus ontkent dit niet. Sterker, recentelijk heeft hij dit duidelijk uitgesproken. Met elkaar hebben wij generatie op generatie, oslims en Christenen, God/Allah ondergeschikt gemaakt aan onze verschillen. Laten we nu eens kijken wat we gemeen hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Sander Kessels

    Het verzoenen van beide of alle religies wordt natuurlijk ook al eeuwen geprobeert. De meest serieuze en realistische poging die ik ben tegengekomen zijn de bahai, die zowel Jezus als Mohammed als Boeddha als profeten erkennen. Zie http://www.bahai.nl/.

    Wel jammer dat deze club vervolgd wordt in iran door… drie keer raden.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Mocrodream.nl

    Men zit er mee in de maag zo te zien aan de rescties
    een oplossing willen we allemaal maar zien zich tegengewerkt door vooroordelen. Dat men zich niet massaal laat horen is dan ook begrijpelijk. Als je voortdurend in negatieve zin genoemd wordt in een discussie die niets met jouw eigen leefwijze te maken heeft dan sta je niet vooraan om je goede bedoelingen op tafel te gooien. Wat maakt het uit ALLAH of GOD
    maar om de wat mee tegeb stem ik toch maar op ALLAH…. want Allah (GOD) Draagt mij op Jezus ook te eren

    Een Moslima

      /   Beantwoorden  / 
  13. Sander Kessels

    Ach Mocrodream, als goede bedoelingen tegen worden gewerkt door vooroordelen dan zou je je af moeten vragen waar die vooroordelen eigenlijk vandaan komen. En daarin zit hem nou precies het probleem: vooroordelen jegens anders- en ongelovigen maken helaas een onlosmakelijk onderdeel uit van de meeste religies. Waarom? Omdat iedereen meent ‘het ware’ geloof te volgen dus de rest doet dat niet.

      /   Beantwoorden  / 
  14. volgeling van Jezus

    2 totaal verschillende goden, de ene is God en de ander een afgod een verzinsel van mensen….ik kan niet anders dan uitkomen voor mijn Heiland die Mij heeft overtuigd van Zijn oneindige liefde, onze God is door en door goed en rechtvaardig…

    De ene is Religie, maar Christendom is geen religie, maar relatie..

    Er is maar 1 God en ook Maar 1 middelaar tussen God en mensen; Jezus Christus. Er is maar 1 God , de God van Abraham Isaak en Jakob, JHWH, Ik ben die ik ben, de God van Israël, de God en Vader van onze Here Jezus Christus….Al andere goden zijn afgoden, het werk van mensenhanden, de verzinsels van mensen, afgoden zijn het. En God is een Naijverig God, Hij heeft U gemaakt om alleen Hem te aanbidden…geen afgoden zoals religies of afgoden als materialisme, pornija, macht enz

    Wil je weten wie God is?

    Jezus zei, wie mij heeft gezien heeft de Vader gezien! Ik en de Vader zijn één!

    Jezus zei: Niemand komt tot de Vader dan door Mij…

    Jij mag kiezen:Of

    Jezus was een grote leugenaar..

    Of

    Hij was wie Hij zij wie Hij was, de Zoon van God!

    Maar kom niet aan met Hij was een goed mens, Hij was een profeet…

    Hij was of die leugenaar of zoals Hij zelf zei:

    Ik ben de weg de waarheid en het leven! ik ben de Zoon van de levende God!

      /   Beantwoorden  / 
  15. gert

    laten we beginnen Muskens ayatolla(bet.bisschop) te noemen

      /   Beantwoorden  / 
  16. claudia

    Ik denk dat de meeste christenen dit niet leuk vinden. Maar ik denk dat de pastoor (is hij een pastoor?) meer bedoelt dat we geen waarde moeten hecten aan namen, omdat God dat niks kan schelen. Maar deze geloven zijn toch heel verschillend, dus in de praktijk kan het niet werken. Ach ja voor mij is heel het christendom niks, dus het kan me ook niet veel schelen hoe je een intelligent wezen verzonnen om antwoorden te vinden zou noemen.

      /   Beantwoorden  / 
  17. F.Floor (61) te Bunnik

    Toch denk ik dat die Jezus-freak ernaast zit.
    Eerstens was Jezus niet de zoon van ene meneer god maar van ene Jozef. Bewijs? De bijbel vermeldt 2 keren geslachtslijsten tot op zijn vader Jozef.
    Tenslotte zegt Jezus dat god een geest is wat omstanders woedend maakt omdat Mozes van aangezicht tot aangezicht met Elohim had gesproken. Kennelijk is god toch heel anders dan ene Elohim. Wat Elohim betekent weten de joodse rabbi’s nog wel te vertellen, het betekent simpelweg: Hof.
    Nog een vreemd voorbeeld is bv. dat in onze bijbel overal de afkortingsletters JHWH zijn vervangen door het woordje Heere. Wel raar eigenlijk omdat Ba-al eveneens: de Heer betekent en dus onze bijbel als inhoud een duidelijk Ba-als boek is ter ere van Ba-al want dat betekent immers ons: Meneer x.
    Blijft over dat de bijbel wel 9 verschillende woorden kent voor god.
    De Koran kent er ook een aantal, Erbarmer is er bv. eentje van. Maar vreemd is wel dat beide, zowel Qraan als bijbel opgeven:
    god is liefde.
    Ik ben en blijf darom van menig dat de Beatles met hun: Heb de liefde lief met alles wat je hebt, en 2: bemin en wordt zelf bemind – eigenlijk de juiste naam van god kunnen hebben ontdekt.
    Eigenlijk wel vreemd ja, dat een bard je daarop moet wijzen hoe je het woord ‘god’ nou moet lezen.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Vanes

    Toch vind ik Muskens een sympathiek man, hij kiest altijd de kant van de zwakkere. Voor de arme als hij honger heeft en voor de moslim als zijn geloof in de verdrukking komt. Helaas gaat hij simplificeert hij ook systematisch en dat breekt hem keer-op-keer op.
    Natuurlijk als je uitgaat van het bestaan van god dan zal de god van alle monotheistische godsdiensten samenvallen met die ene bestaande god. Dan mag je ook van zo’n almachtig wezen verwachten dat het niet te kieskeurig is over de exacte benaming. Hier op het aardse is het begrip god en allah in de cultuur ingesleten en onverenigbaar. De joodse en christelijke god vallen al nauwelijks samen, laat staan de islamitische god. Kortom vanuit hemels perspectief heeft Muskens gelijk, vanuit aards helaas niet.

      /   Beantwoorden  / 
  19. huig

    Ik zal waarschijnlijk niet ieder achter mijn idee krijgen t.a.v. mijn mening over de naam van God omdat we al in persoonlijk opzicht verschillend denken over de persoon van God. Voor de een bestaat hij niet en voor de ander wordt de naam van God aangehangen die men heeft gekozen als inspirator. Want dat is eigenlijk wat je met de naam “God” zou moeten bedenken. Er staat een voorbeeld in de bijbel die misschien bovenstaande gedachte ondersteunt.

    13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israëlieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen: hoe is zijn naam – wat moet ik hun dan antwoorden? 14 Toen zeide God tot Mozes: Ik ben, die Ik ben
    Exodus 3: 3-14 NBG

    15 Dan zult gij tot hem spreken en de woorden in zijn mond leggen, en Ik zal zijn met uw mond en zijn mond en Ik zal u leren, wat gij doen moet. 16 Hij zal voor u tot het volk spreken en zo zal hij u tot een mond zijn en gij zult hem tot God zijn.
    Exodus 4: 15-16 NBG

    God is mijn inspirator, doordat Hij tot mij spreekt vanuit zijn woord, door zijn Geest, doormiddel van profetie.

    En voor mij is God, de Vader van Jezus.
    De God van Abraham, Izaak en Jocob.

    Abraham kende God, de Almachtige. Genesis 17:1
    1 Voorts sprak God tot Mozes en zeide tot hem: Ik ben de HERE. 2 Ik ben aan Abraham, Isaak en Jakob verschenen als God de Almachtige, maar met mijn naam HERE ben Ik hun niet bekend geweest.Exodus 6: 2
    Beiden vanuit de NBG

    Wat Bisschop Muskens zegt, dat is zijn eigen verantwoordelijkheid. Blijkbaar is zijn inspiratiebron vermengd met andere bronnen en dan kom je tot dergelijke uitspraken.

    Ik laat het hiet verder bij.

      /   Beantwoorden  / 
  20. elia van den bergh

    Jammer, dat zo’n publiekelijk figuur geestelijk totaal de weg kwijt is. God, de Machtige Israels,heet JAWEH.en Vader van Christus Jezus.
    Allah,heet satan, de vader der leugen.Hij heeft geen zoon staat als opschrift bij de ingang der moskees. Al wie ontkent dat God een Zoon heeft is een antichrist. Het is een leugen tegen de Heilige Geest, JAWEH met satan te vergelijken. Het is de Here een gruwel.Lees onze website (www.hetkomendeneorijk.com)maar, wat de wereld te wachten staat als antwoord.
    Elia van den bERGH.
    theodor Petrus.

      /   Beantwoorden  / 
  21. Vanes

    Beste Elia,

    Ik heb de site waarnaar u verwijst eens bekeken en ik weet eerlijk gezegd niet op wie de opmerking “geestelijk verdwazing” meer van toepassing is: Op u of op de zachtmoedige bisschop. Hoe naief zijn opvatting ook is, zij is mij liever dan de dreiging met hel en verdoemenis aan “joden-christenen en goddelozen” waarvan op die site sprake is.
    De inhoud is net zo wereldvreemd als van een fundamentalistische moslim of ik moet zeggen als van iedere fundamentalist.

      /   Beantwoorden  / 
  22. patrick

    Hmm, ik begrijp het ergens wel. Veel mensen denken dat God en Allah niet hetzelfde zijn.
    Maar die mensen zijn geen linguisten.

    Allah is God in een andere taal. Het komt van het Arameese Allaha, Ellahu. De Aramees sprekenden zijn allemaal Christenen.

    In andere Simitische talen noemen ze God Ala of Allah door Christenen en Moslims of in landen die gekoloniseerd werden door Islamitische Perzen (zoals Indonesïe).

    Allah is geen Islamitische God maar gewoon het woord voor God in een andere taal.

    Maar waarom zouden we een woord uit een andere taal introduceren? Dat is iets dat door het taalgebruik langzaam ontstaat. Dus het kan wel of niet algemeen gebruikt worden. Dat is net zoiets als andere leenwoorden uit andere talen in het Nederlands.

    Ik begrijp dus de mensen niet die aanstoot nemen op de woorden van Bisschop Muskens. We wonen in een land waar je je eigen mening kan geven. (dus ook als je iets zegd over een bepaald onderwerp).

    Vrijheid van meningsuiting! Ik kan dus ook iets zeggen over bepaalde geaardheden. Waarom een censuur van meningen van anderen? (van vele dingen die gezegd worden en die bijv. discriminatie noemen, vrijheid van meningsuiting?)

    Groet,

    Patrick

    http://katholiek.blogspot.com

      /   Beantwoorden  / 
  23. Chandra

    Wat een onzin is dit. God is God en Allah is Allah of dit nu wel of niet refereert aan hetzelfde.
    Onze cultuur aanpassen aan de moslimcultuur is niet positief. Wanneer christenen in moslimculturen gaan wonen, hebben ze zich ook aan te passen en wordt provocatie ook niet op prijs gesteld. Laten we vooral nuchter blijven en de dingen gewoon bij naam noemen!

      /   Beantwoorden  / 
  24. F.Floor (61)

    ‘patrick’ je hebt wel gelijk want de bijbel geeft wel 9 verschillende woorden voor god.
    Het vaak gebruikte Adonai (grieks=logos) geeft al goed weer wat bedoeld wordt: sprekend namens… dus woordvoerder namens… of vertegenwoordiger namens…
    Jezus zegt echter dat god een geest is, en evenlater zegt Hij dat niemand tot de vader kan komen dan door hem (bedoeld de verhoging van de Mozesslang in de mens dus in kundalini-zijnstoestand, de Johannestekst legt dit duidelijk genoeg uit).
    Maar op de universiteit wordt je toch duidelijk geleerd dat de eerste 300 jaar er geen zoon van god bestond? Het verhaal dat god een zoon heeft werd pas in 330 toegevoegd omreden dat 3 geloven zich moesten verenigen omdat ze elkaar de kop insloegen. Dat Islamgeloof startte ook weer zo’n 300 jaar later en dus: dat wisten de Joodse onderwijzers van Mohammed nog precies.

    Tekenend voor wie nou gelijk heeft is de Israelische LEGERleiding die het Oost-Jerusalem terugveroverden op Jordanie na hun bezetting sinds 1948 en ook van het Rockefellermuseum de deuren met dynamiet eruitbliezen. Ze gingen toen zelf maar de Qumranrollen vertalen en daar kwam in 1989 de volgende eindconclusie uit:
    De Israelische LEGER (!) -leiding verklaart hierbij het Christengeloof als: TOTALE OPLICHTING. De diplomatieke rel die dat gaf met het Vaticaan had tot gevolg dat ze gedurende 10 jaar elkaar negeerden.
    Kortom, op elke universiteit WISTEN we al eeuwen dat die rel eraan zat te komen want veel bijbeltekstvervalsingen waren gedocumenteerd van keizer Constantinus (en heeft Mohammed mogelijk ingezien). Maar Qumran hadden we toen nog niet (de snippers gingen naar de Leidse universiteit terwijl de Roomsche Hoogleraar de staat Israel werd uitgezet wegens antisemitisch belediging).

    Blijft over: de heilsleer van Jezus is vervalst tot een soort “hiernamaalsleer” en dat terwijl apostel Paulus uitlegt dat de “oude Adam moet afgezworen zodat de Nieuwe Adam GELEIDELIJKAAN zal oprijzen.
    Dat laatste is dus hier en nu, in dit nog niet gedegenereerd lichaam. Paulus ‘grijpt ernaar opdat hij het vangen zou’ maar ontdekt dat zijn onderbroek bevlekt raakt en haat dat ding.

      /   Beantwoorden  / 
  25. bart blom

    Bij deze wil ik mijn commentaar geven op bovenstaand boekwerkje.
    commentaar op het boekje God Adonai Allah
    Wat ik alleen al lees van de website laat duidelijk zien dat de schrijver weinig kennis heeft van de verschillende godsdiensten al is hij theoloog.
    Ten eerste is Allah niet hetzelfde als onze God van de bijbel, waarom niet ? Omdat allah een dode god is of anders gezegd een afgod is zoals de bijbel dat beschrijft.
    De heer Dullaert en praktisch 100% van de rooms-katholieken weten niets of nauwelijks iets van de bijbel. Zelfs de Paus laat duidelijk blijken weinig kennis van zaken te hebben.
    Als de heer Dullaer de bijbel zou kennem, dan staat er geschreven dat ” Wie de zoon niet gelijke eer geeft als de Vader ” valt in het oordeel.
    De moslims geloven niet dat jezus Gods zoon is en zijn daarom op basis van de bijbel al veroordeelt. Tevens verklaarde de profeet Mohammed op zijn sterfbed ” Dood aan de christenen en de Joden ” terwijl onze God een God van liefde en verdraagzaamheid is.
    Als de heer Dullaert maar een beetje studie had gemaakt van de Koran, wat een slecht aftreksel is van onze bijbel, dan had hij kunnen constateren dat het christendom totaal anders is dan de islam.
    Juist tegenwoordig wordt het christenen in moslim landen steeds moeilijker gemaakt om hun geloof te beleiden. Niet alleen nederland maar heel europa gaat nog eens tenonder aan haar tolerante houding en democratische beginselen.
    Deze twee eigenschappen kent de islam niet.
    Dat op de website gezegd wordt dat de islam gelovigen van andere religies mensen van het boek noemen is wel een duidelijk bewijs van onkunde. Als de heer Dullaert de krant zou lezen c.q. christelijk bladen zou lezen dan zou hij merken dat veel van wat hij geschreven heeft over de islam utopi c.q. onzin is.
    In de Koran staat letterlijk dat alle andere gelovigen gedood moeten worden wanneer men zich niet wenst te bekeren tot de islam.
    Waarom meer dan 90% van de Jehovah-getuigen ex-rooms katholieken zijn is al een bewijs dat praktisch niemand van deze religie de bijbel kent.
    Als de rooms katholieken de bijbel een beetje zouden kennen zouden ze de maria aanbidding onmiddelijk moeten stoppen, daar de bijbel zegt dat Alleen de Vader via Jezus aanbieden mag worden.
    Ook de heiligverklaringen van de Paus laat duidelijk een zeer groot gebrek aan kennis zien. Als de Paus de bijbel een beetje zou kennen, dan zou hij geweten hebben dat ALLEN DIE JEZUS ALS HUN VERLOSSER HEBBEN AANVAARD door Jezus al heilig worden verklaart, dus de heiligverklaring van de paus is pure onzin.
    Ik kan nog wel even doorgaan, maar dit boek is een boek van Satan om mensen niet alleen in nederland op het verkeerde been te zetten, waardoor men zou gaan denken goed geinformeerd te zijn, maar eigenlijk op een dwaalspoor wordt gezet.
    Dit staat ook in de laatste boeken van de bijbel, dat vele gelovigen zullen worden misleid en mensen met weinig kennis van de bijbel zijn voor Satan een makkelijke prooi.
    Ik hoop hier voldoende mijn mening gegeven te hebben.

    met vriendelijke groet,
    Bart

      /   Beantwoorden  / 
  26. Nilsson

    He Bart ik neem aan dat jij een Christen bent. Veel plezier met je verdere zelfbevrediging enige verduidelijking levert het niet op.

      /   Beantwoorden  / 
  27. David

    Gaan we onze God nu ook al Allah noemen??? Waarom niet Boeddha??? We hebben het niet allemaal over één en dezelfde god. Bisschop Muskens mag zijn bijbel dringend eens opnieuw gaan lezen want ge kent er niks van. Er zijn meer dan 9 namen van God in de bijbel vermeld. Dat komt omdat God gewoon zoveel betekent. Maar heeft het zin om dit hier uit te leggen??? Gelukkig is God voor mij niet Allah, ook niet boeddha of wat dan ook. Niemand kan tot de Vader komen dan door Jezus Christus alleen, daar wij allen gezondigd hebben. Alzo lief heeft God de wereld liefgehad zodat Hij zijn enige zoon gegeven heeft opdat een ieder die in Hem gelooft eeuwig leven hebbe en dus niet verloren gaat. Er is maar 1 God!

      /   Beantwoorden  / 
  28. David

    Hoi Bart,

    Ik sta helemaal achter je verhaal over dat boekje. En waarom zouden we de paus gaan opzoeken in Rome en daar op de knieën gaan voor hem?? Die man is ook net zoals jij en ik en ieder ander een hopeloze zondaar. Het ergste is dat hij God wil spelen. Toen Paulus in Griekenland aankwam begonnen ze hem en zijn metgezellen te aanbidden omdat God wonderen had gedaan. Paulus bestrafte hen en zei: wij zijn God niet, Hij heeft ons alleen maar de macht gegeven en heeft alleen door ons gewerkt. Biechten doen we trouwens niet in de biechtstoel of bij de paus; biechten doen we elke dag opnieuw als we bidden en vragen: “ach Heere, vergeef ons onze zonden en leidt ons op de rechte weg.” Vergeving vragen we ook aan elkaar. De mensen op deze site willen over alles meepraten maar begrijpen er geen snars van (sommigen in uitzonderling natuurlijk.) We kunnen allemaal met onze godsdienst beter elkaar liefhebben en elkander niet veroordelen. Jammer dat Gods woord zo veranderd wordt. O wee aan degene die Gods Woord verdraaid en daarmee anderen op een dwaalspoor zet. Na dit leven is er een grote verassing. Het is dan niet afgelopen. Hopelijk gaan de mensen eens nadenken over dit leven en zichzelf onderzoeken. Die regel geldt voor ons allemaal, ook voor mij. Ik wil zo dicht mogelijk bij God kunnen wandelen. Dat komt omdat ik geloof en weet dat Hij er voor mij is. Daarvoor heb ik Jezus, onze Heer en daar is dus de paus niet voor nodig en ook niet bisschop Muskens.

    Groeten

      /   Beantwoorden  / 
  29. Nilsson

    Wel David leuke basis voor een gedachtenwisseling. Hoe kan het toch dat God of Jezus er zo’n zooitje van gemaakt heeft. Blijkbaar niet overtuigend genoeg. Ja wie verdraaid Gods woord eigenlijk, ach natuurlijk jij hebt het bij het rechte eind. Dan is het wel duidelijk wie Gods woord verdraaid dat is natuurlijk altijd die ander. Heerlijk die zekerheid en wat een ontwikkeling maak je dan nog door, stilstaand water vergaat.

      /   Beantwoorden  / 
  30. Renato Bhageloe

    Om te beginnen, Vrede zij met jullie of Assalam Alaikum voor de mensen die dit willen accepteren en zoniet hoop ik dat je op een dag wijzer wordt! Om te beginnen noemde Profeet Jezus ( Vrede zij met hem) toen Hij werd gekruisigd geen God maar Alaha of Allehim. Er is onenigheid over de herkomst van het woord Allah. De meest gangbare theorie is dat het woord Allah is afgeleid uit een samentrekking van al en ʾilāh tot al-ilāh, wat ‘de god’ of ‘degene die aanbeden wordt’ betekent. Een andere theorie traceert de etymologie van Allah uit het Aramese woord, Alāhā, wat God betekent. Het Woord God is door de mens zelf verzonnen! Mensen, wees niet dom!!! Wat het probleem is bij jullie is dat jullie het niet willen onderzoeken!!! Stel je vragen en kijk uit welk boek je de antwoorden kan krijgen!!!! De islam is de zuivere geloof en de Korans zijn allemaal nog identiek!!! Mensen, open je ogen!!! Het woord God heeft de mens zelf verzonnen!!!! Het is Alaha of Allah of Alla-im!!! En wie gelooft dat de Profeet Mohammed ( Vrede zij met hem) ook in de Bijbel wordt aangekondigd!!!! Ja dat klopt!!!! Lees de Bijbel goed Hoofdstuk Solomon! Daar wordt Hij aangekondigd! Voor vragen of mensen die er niet mee eens zijn mail maar! [email protected]

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.