Hackers terroriseren scientology kerk

Scientology protestDe omstreden scientology kerk  is het
slachtoffer van cyber terorrisme door een groep die zichzelf Anonymous noemt. De groep heeft
afgelopen maand de websites van de kerk geterroriseerd.. De
websites waren moeilijk of zelfs helemaal niet meer bereikbaar. Ook
kreeg een gebouw van het genootschap in Zuid-California poederbrieven.Anonymous heeft twee weken geleden op Youtube een boodschap geplaatst over hun missie tegen de omstreden kerk. Ze roepen op tot een massaal protest tegen scientology.

"Over the years, we have been watching you. Your campaigns of misinformation; suppression of dissent; your litigious nature, all of these things have caught our eye. With the leakage of your latest propaganda video into mainstream circulation, the extent of your malign influence over those who trust you, who call you leader, has been made clear to us. Anonymous has therefore decided that your organization should be destroyed."

Het filmpje kan je hier bekijken.

De kerk zegt dat de aanval op hun geloof een positieve uitwerking heeft gehad: "These selective and out-of-context excerpts with the intent of creating both controversy and ridicule nevertheless resulted in people searching for and visiting Church of Scientology websites," zegt de Britse voorlichter van Scientology in The Guardian newspaper.

De kerk is al jaren controversieel. Het is duidelijk dat de negatieve aandacht die de kerk krijgt een avé rechts effect heeft. De mensen blijven zich aanmelden. Kort geleden nog heeft de stem van Bart Simpson, Nancy Cartwright, 10 miljoen dollar gedoneerd aan Scientology.

Scientologykerken heeft een hiërarchische organisatie en is omstreden doordat critici beweren dat het hardhandig geld losmaakt bij de leden. De Nederlandse tak zit in Amsterdam en bestaat sinds 1972.

Gebruikte bronnen: United Press International/Telegraph UK

Lees ook:Europese Hof erkent Scientology als religieuze organisatie
Lees ook:Beckhams vinden Tom Cruise en zijn Scientology ‘bloedirritant’
Lees ook:Scientology opent nieuwe kerk in Berlijn
Lees ook:Tom Cruise als (anti)Christus van Scientology
Lees ook:Onderzoek ‘Jongeren, seks en islam’: is tongzoenen haram?

6 reacties op “Hackers terroriseren scientology kerk

  1. F.Floor (61)

    In 1972 geHERopgericht omreden dat ze in 1963 waren opgerold en ontmanteld door de Nederlandse Justitie. Dit vanwege nogal wat illegale activiteitjes zoals inbraken, vervalste doktersverklaringen, banklichting, rekeningplunderen en opsluiting. Ook van aderlaten waren ze niet vies van. Ik werkte eind 1963 en ’64 bij Justitie als undercover-inlichtingenkarweitjes voor de RC maar ondertussen werkte ik gewoon overdag als electronicus heel ergens anders en vandaar dat ik dat oprollen+bevrijden nog wist.
    Ik sprak enkele opgesloten meisjes die eruit gehaald werden en je moest ze vasthouden anders renden ze zo hun kot weer in… ze wisten niet beter of “de wereld” was slecht.
    Hun voedsel zochten we uit en bleek een totaal gebrek aan proteiinen te hebben zodat ze verstandelijk op het niveau van ‘hond’ functioneerden begrepen we, maar dat was 1964.
    Maar Belgie heeft op dit moment een Europees rechtshulpverzoek voor hun totale ontmanteling aangevraagd en denken een sterke zaak te hebben.
    Toch hoop ik voor huidige scientologyslachtoffers dat als je in zo’n hersenspoelingskamp bent opgesloten je traceerbaar bent. Vooral dat “hotel” in Kopenhagen is heftig! Probeer daar maar eens uit te ontsnappen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jaap

    Anonymous heeft heel duidelijk afstand genomen van die poederbrieven. Naar alle waarschijnlijkheid hebben ze die naar hen zelven opgestuurd, met als bedoeling Anonymous zwart te maken.

    De organistaie achter scientology is misdadig.

    Google naar :
    fair game
    R2 45

      /   Beantwoorden  / 
  3. henk

    Wat een sensatiezucht weer; het gaat niet om ‘cyber terorrisme’.
    Ook zijn er geen websites ‘geterroriseerd’.

    De poederbrieven lijken niets met deze acties te maken te hebben en Anonymous heeft daar ook openlijk afstand van genomen.

    Doe eens een beetje research voordat je zo’n artikel schrijft.

    De sekte zegt dat het een positieve uitwerking heeft gehad, maar dat lijkt mij toch onmogelijk; alles wat ze al die jaren geheim hebben gehouden en waarvoor ze vreesden dat het publiekelijk bekend bekend zou worden is de afgelopen tijd op straat komen te liggen.
    (daarbij gaat het om zaken als moord, gedwongen abortussen, afpersing, uitbuiting, het uit elkaar halen van families, en veel meer.) Uiteraard proberen ze er een positieve draai aan te geven, maar die ontzettend ongeloofwaardig.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Tom W.

    Henk;

    De kerk is ontzettend populair, ondanks wat de afgelopen tijd op straat is komen te liggen. Je hebt gelijk dat ze er een positieve draai aangeven. Dat doet iedere instantie als het negatief in het nieuws komt. Dat is een stukje PR. En daar is de scientology kerk heel goed in met een acteur als Tom Cruise als vlaggendrager.

    Je stukje met “doe eens een beetje research” snap ik niet zo goed. Alsof ik alle informatie getelepoort krijg hierro.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Paapsgezind

    Lijkt mij een volkomen onschuldig geloof. Dat ze in ruimtemannetjes geloven maakt hen niet excentrieker dan religies die in onzichtbare geesten geloven.

      /   Beantwoorden  / 
  6. geheim

    Ik ben opgegroeid met een vader die bij de scientology-kerk zat, ik kan je zeggen dat het een sekte is.
    ik ben als kind zelfs gemarteld met electro schokken in mijn vingers, dit omdat ik wel eens stout was !
    Het is zelf zo dat ik een kens had die weg ging bij de kerk, en een week later was ze dood ?

    wat denk je als er iemand achter mijn adres komt nu ik hier iets heb geschreven.

    Dus mijn advies is blijf uit de buurd van de scientology-kerk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.