Miljoenen doden in 2007 (volgens tv-dominee)

Pat RoberstonMet nine-eleven nog vers in het geheugen, moet Amerika zich opnieuw opmaken voor een hoop ellende, volgens de Amerikaanse tv-dominee Pat Robertson. In het najaar van 2007 zal het land getroffen worden door een terroristische aanslag, waarbij miljoenen mensen om het leven zullen komen, meent Robertson van God te horen hebben gekregen. Het grote voordeel van profetiën en profeten is: je ziet vanzelf of ze uitkomen. In de bijbel staat het heel nuchter opgeschreven: je kunt zien of een profeet een echte profeet is, als zijn voorspellingen uitkomen. Oei. Dan heeft Robertson een probleempje.

Begin 2006. Robertson: ,,Amerika wordt in 2006 getroffen door "vernietigende stormen en enorme orkanen’’. Achteraf is 2006, wat betreft stormen, een van de rustigste jaren ooit geweest voor Amerika.
2004. Robertson – opnieuw door 'goddelijke openbaring': ,,George Bush wordt met een overweldigende meerderheid herkozen tot president.'' In werkelijkheid werd het een spannende nek-aan-nekrace met tegenkandidaat John Kerry. Bush won uiteindelijk met 51 tegen 49 procent.

Ze zeggen wel eens: drie keer is scheepsrecht. Nu hoop ik voor Amerika dat de beste man gewoon een beetje in de war is en stemmen in z'n hoofd heeft ofzo, want als Robertson inderdaad na drie keer gelijk gaat krijgen, kunnen we ons opmaken voor een pittig najaar. Maar voorlopig zullen we Pat gewoon moeten scharen onder het kopje 'valse profeten'.

Lees ook:Katholieken gaan Clinton hoop geven
Lees ook:Jij komt aan mijn moskee? Brand ik die van jou plat…
Lees ook:Sander houdt een stevig donderpreekje
Lees ook:Deense kranten drukken spotprenten opnieuw af
Lees ook:Amerikaanse moslims blijken beter te aarden dan Europese moslims

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.