CU-Raadslid treedt af vanwege lesbische relatie

Monique HegerMonique Heger, het enige raadslid van de ChristenUnie in Wageningen, heeft ontslag genomen. Een deel van haar partij en achterban had aangegeven moeite te hebben met haar lesbische relatie, schrijft Elsevier. Heger voerde gesprekken met de steunfractie, een groep actieve ChristenUnie-leden die haar als enig raadslid bijstonden, over haar seksuele geaardheid. Een aantal van haar collega's gaf aan niet meer achter haar als volksvertegenwoordiger te staan. Zelf had Heger graag doorgewild als raadslid. ,,Maar ik snap wel dat ze moeite hebben met de combinatie van mijn relatie met mijn functie,'' vertelt ze aan elsevier.nl. ,,Binnen de ChristenUnie is je seksuele geaardheid normaal gesproken geen probleem maar in dit geval ontstaat er een spanning tussen boodschap en boodschapper.''

,,De ChristenUnie is tegen het homohuwelijk,'' zegt Klaas Quist, woordvoerder van ChristenUnie Wageningen, tegen elsevier.nl. ,,Niet dat ze gaat trouwen hoor'', verzekert Quist. ,,Ik heb nog geen trouwplannen nee, nog niet,'' zegt Heger. Ze voegt er snel aan toe: ,,Trouwen is voor man en vrouw. Ik deel het ChristenUnie-standpunt. Er zijn genoeg andere vormen van partnerschap, waarom zou het huwelijk dan ook voor mensen van hetzelfde geslacht moeten zijn?''

,,Ze is 100 procent ChristenUnie,'' verzekert Quist. ,,Ik sta nog helemaal achter mijn partij,'' stelt ook Heger, die actief lid wil blijven. ,,En dat zal ook niet veranderen.''

Lees ook:Homo-vraagstuk blijft CU verdelen
Lees ook:‘ChristenUnie moet praktiserende homo’s weigeren in bestuur’
Lees ook:COC wil meer openheid homo’s onder ‘streng gereformeerden’
Lees ook:God haat homoseksuelen! Pardon?
Lees ook:‘Homoseksuele oriëntatie al voor de geboorte elimineren’

4 reacties op “CU-Raadslid treedt af vanwege lesbische relatie

  1. Henk-Jan

    Moeilijke situatie, aan 2 kanten wordt er dan aan je getrokken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sander

    En wederom wordt de belangrijkste vraag vermeden en de hele boel goedgepraat (ook door Heger zelf). Waarom had “een deel van haar partij en achterban [..] aangegeven moeite te hebben met haar lesbische relatie”? De CU is tegen het homohuwelijk (hun goed recht), maar zoals Heger zelf zegt, is van een huwelijk voorlopig geen sprake. Waarom is er dan bezwaar?

    Heger zegt: “Binnen de ChristenUnie is je seksuele geaardheid normaal gesproken geen probleem maar in dit geval ontstaat er een spanning tussen boodschap en boodschapper.” Dus als het goed begrijp is de seksuele geaardheid binnen de CU geen probleem, behalve als het enige raadslid bent? Mij dunkt dat zij juist het beeld wat de meeste mensen over de CU hebben (nl. intolerantie tegenover homoseksuelen) had kunnen veranderen. Gemiste kans.

    De CU tolereert dus wel homoseksuelen, als ze maar niet te prominent in beeld zijn. Dit soort discriminatie op grond van seksuele geaardheid lijkt mij een mooi klusje voor de Commissie Gelijke Behandeling. Jammer dat Heger zelfwerkt aan haar eigen discriminatie.

      /   Beantwoorden  / 
  3. elswittem

    Hoi iedereen, 

    Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondhangen, ben een tijd geleden nog op dit forum geweest en nu kon ik niet meer binnen geraken omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

    Maar ok, hallo ieder1

    Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldgebrek na mijn scheiding. Ik heb een gehandicapte dochter van 10 jaar dus alle tips zijn welkom!

    bedankt om mij te helpen,

    Els Wittem

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ideomotorische Sjaak

      Hoi Els,

      Kijk eens op paranormaal.blog.nl. Daar staan legio manieren om snel een goeie boterham te verdienen.

      Veel succes!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.