‘Homoseksuele oriëntatie al voor de geboorte elimineren’

DNA-strengZelfs al wordt er een genetische oorzaak voor homoseksualiteit gevonden, dan nog is homoseksualiteit zonde, en christenen zouden een genetische behandeling ervan moeten ondersteunen. Dat stelt Albert Mohler, president van het Theologisch Seminarie van de Zuidelijke Baptisten in het Amerikaanse Louisville, in een column die hij op 2 maart op zijn persoonlijke website (www.albertmohler.com) plaatste. Zijn column heeft inmiddels vele pennen in beweging gebracht. Het wetenschappelijk bewijs voor de stelling dat de menselijke seksuele geaardheid wordt bepaald door genetische en biologische factoren groeit, schrijft Mohler op zijn site. Maar de ontdekking van een biologische factor ,,zal geen verandering brengen in het Bijbelse morele verbod op homoseksueel gedrag”, aldus de seminariepresident.

De eventuele ontdekking dat homoseksualiteit een genetische oorzaak heeft, zal geen excuus voor homoseksueel gedrag vormen, stelt Mohler. Het zou volgens hem wel kunnen leiden tot de ontwikkeling van methoden om de homoseksuele oriëntatie al voor de geboorte te elimineren. Christenen zouden dit moeten ondersteunen, schrijft hij.

Mohler: „Als er een biologische basis wordt gevonden, en als er vervolgens een prenatale test wordt ontwikkeld, en als er ooit een succesvolle behandeling wordt ontwikkeld om de seksuele oriëntatie te veranderen in de heteroseksuele, dan zouden we het gebruik daarvan moeten steunen, zoals we het gebruik van alle geschikte middelen om seksuele verleiding en de onvermijdelijke effecten van zonde te mijden onapologetisch zouden moeten steunen.” (bron Reformatorisch Dagblad)

Lees ook op deze blog:
Franse homo's mogen niet trouwen van Hof van Cassatie
Gelovigen moeten hoognodig een vuist maken vóór gewetensruimte
God haat homoseksuelen! Pardon?

Lees ook:God haat homoseksuelen! Pardon?
Lees ook:Kerk Tobago wil Elton John weigeren vanwege homoseksualiteit
Lees ook:Ophef over christelijk standpunt homoseksualiteit
Lees ook:Bekende Amerikaanse homo is na bekering ‘straight’
Lees ook:Kabinet wil einde aan slechte seksuele moraal onder jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.