God haat homoseksuelen! Pardon?

'God hates fags'Werd net getipt om even een kijkje te nemen op de danceblog van blog.nl. Ze hebben een aardig stukje geplaatst, naar aanleiding van een concert van Boy George vanavond. Daan van den Enden, redacteur van de danceblog, had een aardige website gevonden van een evangelist die een top-honderd heeft samengesteld met homoseksuele artiesten, waar Boy George dus ook deel van uit maakt. Ik heb even een kijkje genomen op de website van die evangelist, genaamd Donnie Davies, zelf 'bekeerd homoseksueel' en schrok nogal van de tekst 'God hates fags' (God haat homoseksuelen). Ik begrijp wat hij bedoelt te zeggen, maar met dit soort ongenuanceerde uitspraken doe je geen recht aan wie God werkelijk is. Ik word dan ook gruwelijk misselijk van de foto's bij dit artikel.

,,God houdt zoveel van je dat je mag komen zoals je bent. Maar Hij houdt teveel van je om je zo te laten.'' Dat is een uitspraak van 'Visje', de christelijke tegenhanger van 'Loesje'. Het geeft voor mij perfect aan hoe God naar mensen kijkt. Iedereen -heteroseksueel, homoseksueel, pedofiel, a-seksueel- mag bij God komen zoals hij/zij is. Maar God houdt teveel van je om je zo te laten. Let wel: dat geldt voor ieder mens, want een heteroseksueel is precies even zondig als een homoseksueel. Een christen gelooft dat ze beiden niet zonder het verzoeningsoffer van Jezus kunnen. 

'God hates fags'Dit is razend belangrijk omdat het ieder mens, en dus ook homoseksueel en heteroseksueel, naast elkaar plaatst als gelijken. Iedereen staat op gelijk niveau voor God. Dat is de basis. En pas als je hebt gekozen om je leven niet langer voor jezelf te leven, maar voor God te willen leven, dan zul je het verlangen krijgen om te leven zoals God het vanaf de schepping bedoeld heeft (dus geen: ik moet zus en mag niet meer zo). Ieder mens zal daarin zijn eigen zoektocht en strijd hebben. Binnen die setting past een goed gesprek, voorzien van een biertje en een flinke zak borrelnoten, tussen een christen met een homofiele geaardheid en een christen met een heterofiele geaardheid. Een vertrouwelijk gesprek over de moeiten en zwakten die ze beiden kennen, een uitwisseling van gedachten over hoe zij elkaar kunnen ondersteunen en een gezamelijk gebed, om te bidden voor elkaar en te naderen tot een heilige God.

Ik geloof persoonlijk, op bais van de Bijbel (er zijn ook christenen die daar anders over denken) dat homoseksualiteit niet door God geschapen en bedoeld is. Dat is ook de reden waarom ik wèl in opstand kom als een overheid/samenleving (waar ook ik deel van uitmaak) moet beslissen over het lot van geadopteerde kinderen, zoals recentelijk bij de Britse adoptiewetgeving, maar niet bij een wetgeving die het mogelijk maakt voor homo's om te trouwen. Eerlijk gezegd baal ik ervan om 'over de hoofden van homo's' stukken te moeten schrijven, waarin ik mijn visie op homoseksualiteit verdedig. Maar ik voel me ertoe gedwongen, omdat ik blijkbaar moet strijden om dat nog te mogen vinden. Omdat het blijkbaar 'not-done' is om te geloven dat er ook een andere manier is om met je homoseksualiteit om te gaan, namelijk een manier waarbinnen je zoekt naar seksuele onthouding (wat mij als heteroseksueel verschrikkelijk moeilijk lijkt! Juist daarom: petje af voor al die homo's die ervoor kiezen om die weg te gaan, wetend dat de weg van de minste weerstand niet altijd automatisch de beste is).

Een stichting die laat zien dat dat kan, is bijvoorbeeld de stichting Different. Opvallend bij die stichting is dat ze een stichting zijn voor mensen die in de knoop zitten met hun seksuele gevoelens en dus niet alleen voor homo's. Want hetero's (met name mannen) hebben, hoewel lang niet zo zwaar, eveneens een flinke strijd te voeren om seksueel rein te blijven. En verschrikkelijk veel mannen, ook binnen de christelijke wereld, slagen daar niet in. Reden temeer om goed te beseffen dat je als hetero geen milimeter hoger staat of beter bent dan een homoseksueel. Laat dat mistverstand alsjeblieft voor eeuwig de wereld uit gaan. Maar dwing gelovigen vervolgens niet om dezelfde visie op homoseksualiteit te hebben als de rest van de wereld. Geef hen de ruimte om te geloven in een alternatief voor een homoseksuele relatie èn om te geloven dat dat alternatief uiteindelijk het meest heilzaam is voor de homo zelf, maar ook voor de samenleving om in dat alternatief te investeren.

Lees ook op deze weblog: Gods straf voor homoseksuelen: dode soldaten
Lees ook op deze weblog: Katholieken móeten adoptiekids afstaan aan homo's
Lees ook op deze weblog: Flinke rel gaande in UK over homo-adoptie
Lees ook op deze weblog: Ophef over christelijk standpunt homoseksualiteit
Lees ook op deze weblog: ChristenUnie in gesprek met homobeweging COC
Lees ook op deze weblog: Paus: huwelijk is een eeuwig verbond

Lees ook:Studie: Homogelovigen laten kerk massaal achter zich
Lees ook:Bekende Amerikaanse homo is na bekering ‘straight’
Lees ook:Meer gemeenten strijden tegen ‘gewetensbezwaarden’
Lees ook:‘Homoseksuele oriëntatie al voor de geboorte elimineren’
Lees ook:5000 euro boete voor uitspraak over homoseksualiteit

12 reacties op “God haat homoseksuelen! Pardon?

  1. Caspar

    In de katholieke traditie wordt gelukkig het onderscheid gemaakt tussen de homofiele neiging en de homoseksuele handelingen. De neiging is op zich geen zonde, de handelingen zijn dat wel.
    Dit mede omdat een seksuele neiging of voorkeur (ik spreek liever niet van geaardheid) een dermate complexe zaak is, dat wij er geen moreel oordeel over kunnen uitspreken.
    Seksuele handelingen kunnen (en moeten soms) daarentegen wel beoordeeld worden, aangezien die (normaliter) bewust plaatsvinden…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost.fm

    Homofielen mogen gestenigd worden, dat staat in de bijbel. Niet echt liefdevol hè?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Caspar

    Klopt, en precies omdat zulk stenigen niet in overeenstemming is met de naastenliefde die Christus ons geleerd heeft, heeft de Kerk ook bepaald dat homofielen niet gestenigd of anderszins gestraft of gediscrimineerd mogen worden…
    (wat iets anders is, dan dat de Kerk vind dat homoseksuele handelingen niet de bedoeling zijn)

      /   Beantwoorden  / 
  4. griet

    Er staat duidelijk in de bijbel dat homo’s een gruwel zijn in Gods ogen!!!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Marissa

    Wat er in de blog van David staat kan ik me helemaal in vinden.

      /   Beantwoorden  / 
  6. huig

    Homosexualiteit is een gespreksondewerp wat veel emoties heeft losgemaakt en mensen van elkaar vervreemd heeft. Iedereen schermt met meningen en visies die zijn/haar zienswijze ondersteunen. Sommigen graven zich in om het gelijk van hun zienswijze te accentueren. En je ontdekt dat standpunten worden ingenomen vanuit verschillende gezichtspunten en bronnen en deze uitgangspunten met verwe worden verdedigd. Soms sta je met je mening en visie aan de kant van de winnaars en soms moet je weer iets van de winst inleveren. Dat heeft te maken welke partijen, in het machtsgebied van wetgeving, de overhand hebben gekregen. Zelfs in onze christelijke kringen zijn we over dit onderwerp tot op het bot verdeeld.

    Natuurlijk hebben keuzes over dit onderwerp grote gevolgen in onze samenleving. Akseptatie of afwijzing, besluitvormingen, het grijpt er diep in. Waarschijnlijk is het meest haalbare in onze huidige samenleving “Verdraagzaamheid” en “Respect” waardoor we elkaars standpunt niet verguisen en vernederen, maar ruimte bieden om met elkaars inzichten om te gaan.

    Ik zie het als mijn taak om de ander deelgenoot te maken van mijn, uit de bijbel afkomstige, gedachten en dat kenbaar te maken in een geest van liefde. En dan nog zal ik binnen onze eigen christelijke omgeving nog op onbegrip stuiten. Hoeveel te meer met mensen die daar geen deel van willen uitmaken. In mijn beleving heeft de Here God het laatste woord. Als ik vind, dat iets niet goed gaat, dan is mijn eerste taak om daar met de Here over te spreken en te bidden en die helpt mij, om in de juiste houding, tegenover mijn naaste te staan.

    Meestal kun je wel herkennen of iemand vanuit een geestelijke gezindheid reageert en handelt.

    Een discipel staat niet boven zijn meester.
    Zoek die tekst maar eens op in de bijbel en lees hem dan in de context waarin het staat geplaatst. Altijd leerzaam.

    Het betekent ook, dat als je in een situatie beland die tegen je geloofsbeleving ingaat, daarvan de consequenties zult aanvaarden. Het volgen van Jezus vraagt altijd offers en dat is niet altijd even gemakkelijk. En het “lijden om Christus” zal in de nabije toekomst, in veel meer onderwerpen, aan de orde komen en die zullen waarschijnlijk heftiger zijn en ingrijpender. Gebruik deze situatie maar als een leerschool voor de toekomst, want dan zal er geen ander middel meer over zijn dan dicht tegen het hart van de Here God te leven. Het gaat in dit onderwerp te ver om er dieper op in te gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Sander Kessels

    Godhatesfags.com is een website van de westboro baptist church, een bestaande kerk in de VS. De roergangers van deze kerk zijn radikaal in hun opvattingen over homosexualiteit (ze pleiten voor de doodstraf voor homosexuelen), maar ze zijn stevig onderbouwd door bijbelquotes. Nou kan je wel geschokt hierop reageren, maar feitelijk houdt deze kerk gewoon de Christen keihard een spiegel voor. “Waarom kijk je alleen naar de mooie teksten in de bijbel en negeer je de rest?” Misschien zou je je als Christen wel moeten afvragen waarom je eigenlijk geschokt hierop reageert: deze moraal (hierop geschokt reageren) is namelijk niet afkomstig van het christendom, niet van de bijbel en dus ook niet van God. Het is een moraal afkomstig van het gezonde verstand. Een verstand dat in alle kuddedieren op deze planeet zit ingebakken omdat het goed is voor de kudde de vrede in de kudde te behouden. Er is dus wel een evolutionaire verklaring voor waarom mensen geschokt reageren op een agressieve toon die gezet wordt jegens een deel van de bevolking.

      /   Beantwoorden  / 
  8. huig

    Ja, er zijn inderdaad christenen die keihard zeggen dat je homosexuelen de doodstraf moet geven. Ik vraag mij trouwens af waar Jezus dat heeft gezegd; het is een uitspraak die wordt gelezen in het Oude Testament. Want allen die Jezus niet hebben gekozen als hun Heer en Heiland en het offer voor de zonde door Jezus gebracht op het kruis van Golgotha niet aanvaarden hebben reeds de doodstraf, dus daar hoef je niet een schep bovenop te doen.

    Wij, christenen zijn niet geroepen om de doodstraf te eisen of te verkondigen. Wij zijn geroepen om de liefde en genade van God uit te dragen en het oordeel aan de Here God over te laten.

    Paulus leverde een zondaar over aan de satan,
    (zie 1 Korintiërs 5:5; 12-13)
    5 moet u die persoon aan Satan uitleveren. Dan gaat zijn huidige bestaan verloren, opdat hij zal worden gered op de dag van de Heer.

    12 Staat het soms aan mij, hen te oordelen, die buiten zijn? Oordeelt ook gij niet (alleen) hen, die in uw kring zijn? 13 Hen, die buiten zijn, zal God oordelen. Doet, wie niet deugt, uit uw midden weg.

    Sommigen kunnen dus niet in de gemeente blijven vanwege hun gedrag blijkt uit de brief van Paulus

    Ach, en dan gaat de volgende opdracht in werking om de zondaar het evangelie te verkondigen en de weg naar Gods genade en vergeving te wijzen.
    We zijn geroepen om in de voetstappen van Jezus te wandelen en dan komt er een andere inspiratie en reactie.

    Dan komt de Vader van de verloren zoon naar voren. Een Vader die elke dag uitkijkt of zijn zoon terugkeert.
    Misschien komen we dan tot de slotsom dat we niemand veroordelen tot de dood, maar bidden dat hij/zij het leven in jezus vindt of terugvindt

      /   Beantwoorden  / 
  9. Brid

    Voor mij is God liefde, welke liefde dan ook, en zolang “handelingen” met respect voor elkaar en voor zichzelf gebeuren, zal God zich daar niet in moeien en niets veroordelen. Wie zijn wij om te oordelen over wat een ander wel dan niet mag doen?

      /   Beantwoorden  / 
  10. Lisa

    In reactie op de vraag: wie zijn wij om te oordelen over wat een ander wel dan niet mag doen? Het is zo jammer dat er zelfs in het chistelijke geloof steeds meer humanistische opvattingen komen. Bij alles wat wij doen moeten wij ons niet afvragen wat denk IK, wat vind IK dat goed is, maar wat vind GOD hiervan en wat staat hierover in de BIJBEL? Dit is een heel andere houding dan iemand te veroordelen. Ja en God is inderdaad LIEFDE. De verkeerde dingen die er in de wereld gekomen zijn, hebben we aan onzelf te danken. Wij denken dat we goed zijn, maar zijn het niet. Bovendien heeft elk huisje zijn kruisje. De een is geboren met een lichamelijke handicap, de ander kent zeer veel verdriet in zijn leven en weer een ander heeft een ander kruis om te dragen. Wij weten niet wat goed of slecht voor ons is, dat weet alleen GOD. Hij weet ook of ons kruis ons soms te zwaar kan worden. Daarom mag je bidden om ZIJN hulp want HIJ is LIEFDE en WIL en Kan je helpen!!!

      /   Beantwoorden  / 
  11. cifnw vnto

    rgblw chqwem gwvmnuo zgifum donyzl detc fqxmclwrt

      /   Beantwoorden  / 
  12. janneke

    De bijbel zegt ook dat je niet mag trouwen met een gescheiden vrouw. Waarom hoor je christenen daar nooit over?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.