Moslimterrorist blijkt secretaris integratiestichting

TerreurdreigingDe Nederlandse moslim Omar Altimimi (38), die onlangs negen jaar cel kreeg wegens het plannen van terreuraanslagen, blijkt secretaris te zijn van een Rotterdamse stichting die de integratie tussen jongeren moet bevorderen, meldt Elsevier. Altimimi is een in Jemen opgegroeide Irakees, die in de jaren negentig aan de Rotterdamse Vletstraat woonde. In 2004 ging hij vanuit Nederland naar Groot-Brittannië om daar asiel aan te vragen. Altimimi staat bij de Rotterdamse Kamer van Koophandel ingeschreven als secretaris bij de Stichting Al-ansaar Human Relief International-Holland (SAHRIH). Volgens deze inschrijving zou hij in Koeweit zijn geboren.

SAHRIH is eigenaar van de nieuwe Al-Ansaar moskee en de bijbehorende Marokkaans Sociaal Culturele Vereniging aan de Rotterdamse Vulcanusweg. In de statuten staat dat de stichting zich sterk maakt voor de 'integratie tussen jongeren van verschillende nationaliteiten', meldt De Telegraaf. Maar begin juli werd Altimimi door een Britse rechtbank veroordeeld tot negen jaar cel: Altimimi verzamelde handleidingen voor het opzetten van terreurcellen en het uitvoeren van bomaanslagen.

Ook werd bij hem thuis in de Noord-Engelse stad Bolton een lijst gevonden met 'geschikte doelen', waaronder nachtclubs en luchthavens. En op zijn computer werden bominstructies gevonden en aanwijzingen voor het maken van cyaankali.

De 'Nederlandse' moslim onderhield nauwe contacten met terreurorganisaties over de hele wereld, en volgens de Britse anti-terreureenheid was het dan ook duidelijk dat Altimimi een gevaar voor de maatschappij vormde. Zijn zwager, Ahmed Abbu Ayyash, is voorzitter van SAHRIH en probeert Altimimi vrij te krijgen: volgens Ayyash is hij 'ten onrechte veroordeeld'.

Lees ook:Bijbels Openluchtmuseum wil af van ‘bemoeierige bisschop’
Lees ook:CDA ‘erg verontrust’ over radicale invloed op moskeeën
Lees ook:Ds. Hans Visser neemt het (terecht) op voor pedofielen
Lees ook:Turkse imams veroordelen eerwraak in vrijdaggebed
Lees ook:Studie: Britse moslimjongeren radicaliseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.