5000 euro boete voor uitspraak over homoseksualiteit

'Homosexuality is sin'Eind vorige maand is het parlementslid Christian Vanneste van de Franse regeringspartij UMP veroordeeld voor kritische opmerkingen over homoseksualiteit. Vanneste vecht de straf aan bij het Europese Hof voor de Mensenrechten in Luxemburg. Vanneste (58) is veroordeeld tot een boete van 3000 euro en een schadevergoeding van 2000 euro aan drie homogroepen. Naar aanleiding van een homohuwelijk in een plaats vlakbij Bordeaux zei Vanneste dat homoseksualiteit minderwaardig is ten opzichte van heteroseksualiteit en dat homoseksualiteit een bedreiging voor het voortbestaan van de mensheid is.

Franse grondwetspecialisten geven Vanneste weinig kans bij het Europese Hof, omdat dit gerechtshof de burgerrechten van homo's beschermt. Dat vraag ik me toch af, omdat het Hof eerder een Nederlandse imam en politicus Leen van Dijke vrijsprak. De UMP heeft afstand genomen van Vanneste. De UMP-politicus is echter vastbesloten op te komen voor "een maatschappelijk model waar man en vrouw getrouwd zijn, kinderen krijgen en opvoeden, en dat model is universeel''.

Dit berichtje bevestigt mijn vermoeden dat christenen steeds meer onder druk zullen komen te staan om de mening van de overheid over te nemen. De woorden die Vanneste koos, zijn misschien niet zo heel erg gelukkig en het is bovendien de vraag of je ervoor moet kiezen om 'in de aanval' te gaan op dit gebied. Ik denk dat het in ieder geval belangrijk is om wel in de verdediging te blijven. Want ik onderschrijf van harte ,,een maatschappelijk model waar man en vrouw getrouwd zijn, kinderen krijgen en opvoeden''.

Lees ook op deze weblog: Katholieken móeten adoptiekids afstaan aan homo's
Lees ook op deze weblog: Ophef over christelijk standpunt homoseksualiteit

Lees ook:Studie: Homogelovigen laten kerk massaal achter zich
Lees ook:Trouwambtenaar: ‘homoseksualiteit is schadelijk’
Lees ook:Meer gemeenten strijden tegen ‘gewetensbezwaarden’
Lees ook:Blair biedt toch opening katholieke adoptiebureaus
Lees ook:Paus: huwelijk is een eeuwig verbond

Eén reactie op “5000 euro boete voor uitspraak over homoseksualiteit

  1. janneke

    Christenen die homorechten willen verbieden zijn net als moslims die vrouwenrechten willen verbieden. Toch een beetje eng dat geloof.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.