Katholieken móeten adoptiekids afstaan aan homo’s

Save the gay childrenPremier Blair van Groot-Brittannië heeft bekend gemaakt dat er geen uitzondering zal komen voor gewetensbezwaarde gelovigen in de Britse adoptiewetgeving. In april wordt een wet van kracht, die het onmogelijk maakt voor adoptiebureaus om te weigeren kinderen af te staan aan homo-echtparen. De Rooms-Katholieke Kerk, die twaalf adoptiebureaus heeft in Groot-Brittannië, had gevraagd om een uitzondering op de wet voor gewetensbezwaarde gelovigen. Aanvankelijk stond Blair daar niet negatief tegenover, door te zeggen dat hij zocht naar een oplossing die rekening hield met de gevoeligheden van beide partijen. Inmiddels is Blair onder druk van zijn kabinet toch omgegaan, wat waarschijnlijk leidt tot een sluiting van de Katholieke adoptiebureaus.

De bezwaarde adoptiebureaus krijgen twintig maanden de tijd om zich aan te passen aan de wetgeving, en in die maanden zijn ze verplicht homo-echtparen door te verwijzen naar andere adoptiebureaus. Volgende maand wordt er door het parlement definitief gestemd over de wetgeving, in een 'take-it-or-leave-it' stemming: parlementsleden kunnen alleen voor of tegen de wet stemmen en hebben geen invloed op bijvoorbeeld de overgangstijd van twintig maanden. Premier Blair zei: ,,Er is geen plaats in onze samenleving voor discriminatie. Dat is de reden waarom ik het recht van homo-stellen om te adopteren, zoals alle andere stellen, steun. Daardoor kunnen er geen uitzonderingen komen op regelgeving ter voorkoming van discriminatie voor religieuze adoptiebureaus.''

Het besluit van Blair maakt een einde aan een lange discussie en bescheiden rel in de publieke opinie in Groot-Brittannië. Maar Blair heeft echt een grote fout gemaakt. Uit een verlammende angst voor vermeende discriminatie, gaat hij met een sneltreinvaart voorbij aan nuances. Er komt een einde aan de discriminatie van homoseksuele stellen. En er is een begin gemaakt met een dwang (anders kan ik het niet noemen) tegenover gelovigen om een seksuele relatie tussen twee mensen van hetzelfde geslacht normaal, vanzelfsprekend en natuurlijk te vinden. Die dwang zal alleen maar verder toe gaan nemen in de komende jaren, ook in Nederland. Onder het prachtige mom van verdraagzaamheid, daalt de verdraagzaamheid tegenover gelovigen ver onder het nulpunt. De 'grote verdrukking' komt langzaam dichterbij.

Lees ook op deze weblog: Flinke rel gaande in UK over homo-adoptie
Lees ook op deze weblog: Schande! SGP opnieuw zonder subsidie
Lees ook op deze weblog: Ophef over christelijk standpunt homoseksualiteit

Lees ook:Blair biedt toch opening katholieke adoptiebureaus
Lees ook:Kwart Britse christenen voelt zich gediscrimineerd
Lees ook:Flinke rel gaande in UK over homo-adoptie
Lees ook:Studie: Homogelovigen laten kerk massaal achter zich
Lees ook:Studie: Britse moslimjongeren radicaliseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.