Hogeschool wil christenen naar ‘topposities’ coachen

StropdasDe Christelijke Hogeschool Ede (CHE) wil de komende jaren tien tot twintig topstudenten per jaar selecteren en deze coachen naar 'sleutelposities' bij de overheid of in het bedrijfsleven, waar zij 'beslissingen kunnen beïnvloeden'. Zij worden gedurende twintig jaar bijgestaan door christenen die op dit moment hoge posities bekleden in Nederland. In een drietal gesprekken per jaar tussen coach en student, zal worden gesproken over hoe je leiding kunt geven als christen en voor wat voor keuzes je kunt komen te staan. Even los van het de Hogeschool zelf (ja, waar ik een opleiding heb gevolgd en nee: ik word niet betaald voor dit bericht): ik vind dit een prima keuze. Ik denk namelijk dat christenen de beste werknemers zijn die je maar kunt hebben.

Waarom? Omdat je weet wat je aan ze hebt: ze zijn eerlijk (als het goed is), betrouwbaar, open en prettig om mee samen te werken. Natuurlijk hoef je daar geen christen voor te zijn. Maar ik heb wel eens het idee dat we wel iets meer betrouwbare mensen in de top van Nederland kunnen gebruiken. Mensen die geld niet als zaligmakend zien, die weten dat er meer nodig is om gelukkig te worden. Mensen die je kunt geloven op hun woord, betrouwbaar en recht-door-zee zijn. Mooi dat de CHE daar in wil investeren (zij betalen het coachingstraject uit eigen zak). Ben benieuwd waar deze topstudenten over twintig jaar terug te vinden zijn en of die investering dan ook in het land terug te zien is.

Lees ook:Sterke daling aantal christenen Midden-Oosten
Lees ook:Stop met moddergooien naar moslims!
Lees ook:Onderzoeksjournaliste Michelle Goldberg over ‘rechts christendom’
Lees ook:De bof steekt op in de bijbelgordel
Lees ook:Abortusboot, bordeelboot, wietboot, doodboot… what’s next?

3 reacties op “Hogeschool wil christenen naar ‘topposities’ coachen

  1. Frank

    Het is zeker waar dat er meer christenen op ‘sleutelposities’ moet komen. Ze laten zich niet leiden door geld alleen, maar ook het menselijk aspect staat bij een christen voorop. Op topposities hebben mensen (o.a. investeerders)eerlijke & rechtlijnige mensen nogdig! Geen bla bla maar een eerlijk verhaal.
    Dat de CHE het uit eigen zak betaald lijkt me wat voorbarig, het wordt vast en zeker teruggekoppeld aan de studenten?!

      /   Beantwoorden  / 
  2. David Slager

    Ja, dat is ook zo: uiteindelijk betaalt de student. En eigenlijk iedere burger, want die hogescholen krijgen mooie subsidies van de overheid.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Loes

    Het lijkt me ontzettend mooi als er meer christelijke mensen aan de top zouden komen en daarmee niet het geld zullen najagen, maar doen wat goed is en rechtvaardig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.