Categorie: "Filmpje"

Obama pakt ‘m eindelijk

Obama mag het voor de Democraten in de VS gaan doen. Mijn voorkeur ging uit naar H. Clinton, omdat ik haar meer ervaren acht om op de belangrijkste stoel van de wereld te gaan zitten. Het is haar niet gelukt. Obama is ook een goede met zijn 'Yes we can' speeches. Zul je zien dat die bejaarde oorlogsveteraan McCain uiteindelijk president wordt…

Nachtfilm: Santo Daime religie

Bekijk hier een reportage over de Santo Daime religie. "De Santo Daime is een entheogene en eclectische religie, ontstaan in het Braziliaanse Amazonegebied. De laatste decennia kenmerkt deze spirituele leer zich door een opmerkelijke verspreiding naar andere werelddelen. Ook in Nederland vinden sinds 1993 regelmatig erediensten plaats met de Daime-thee als sacrament.

Alhoewel het gebruik van visioenopwekkende planten tot de oudste religieuze ervaringen behoort, bestaat er nog veel onbekendheid over de Santo Daime en andere entheogene godsdiensten.

Langs deze weg hopen wij meer inzicht te bieden in de achtergronden van de eeuwenoude sjamanistische tradities in het algemeen en de Santo Daime in het bijzonder."

Het ziet er allemaal apart uit.

Nachtfilm: Jesus Camp, laatste delen

Deze week staat in het teken van Jesus Camp. Vandaag part 5 en 6 en 7 en 8 en 9. De verontrustende documentaire over een zomerkamp waar kinderen worden geïndoctrineerd met de Bijbel. De documentaire is schokkend en niet altijd geheel bevredigend. Het kreeg terecht een Oscarnominatie.

Regie: Heidi Ewing & Rachel Grady | Cast: Becky Fisher, Ted Haggard, Mike Papantonio
Jaar: 2006

Nachtfilm: Jesus Camp part 1 en 2

Deze week staat in het teken van Jesus Camp. Vandaag part 1 en 2. De verontrustende documentaire over een zomerkamp waar kinderen worden geïndoctrineerd met de Bijbel. De documentaire is schokkend en niet altijd geheel bevredigend. Het kreeg terecht een Oscarnominatie.

Regie: Heidi Ewing & Rachel Grady | Cast: Becky Fisher, Ted Haggard, Mike Papantonio
Jaar: 2006

Rapper voor Mohammed B. aangezien in Fitna

"Het toont aan dat Wilders iedere moslim ziet als een Mohammed B," aldus rapper Salah Edin, wiens foto in Fitna is gebruikt.Toen zijn foto in beeld kwam, moest het om de moordenaar van Theo van Gogh gaan: Mohammed B.

Helaas. De rapper liet een look-alike foto maken voor op de cover van zijn album. De makers van Fitna zagen de foto als Mohammed B. zelf.