Categorie: "Colofon"

Maart de maand van Fitna

De maand maart is ten einde gekomen met vorige week de climax van Fitna; eindelijk online. Hieronder een overzicht van de best gelezen artikelen afgelopen maand.

Een aantal gedateerde Wilders artikelen heb ik geschrapt uit de lijst.

 

Samenvatting 11 tot en met 16 maart 2008

Afgelopen week heeft religie.blog.nl geexperimenteerd met nieuwe rubriekken. Zo is de Nachtfilm gelanceerd.

Daar kunnen de nachtbrakers een interessant filmpje of documentaire bekijken, zoals Sex crimes and the Vatican. En ook Ochtendglorie is gekomen.

Een klein positief religieuze boodschap of inspirerende foto aan het begin van de dag.

Het belangrijkste nieuws afgelopen week was dat de moslimlanden gingen praten over Wilders, de opstand in Tibet  en dat Jehova's getuigen geen kind mogen adopteren.

Opmerkelijk was het bericht dat de de Britse kerk een boek met tips voor je seksleven heeft uitgegeven en dat een hoofdredacteur van een Zweedse krant is bedreigd, nadat hij een spotprent van Jezus Christus had gepubliceerd. 

Graag nog even aandacht voor de oorlog in Irak. Afgelopen week kwamen de Amerikanen tot de conclusie dat de Iraakse dictator Sadam en terrorist Bin Laden geen banden met elkaar hadden. Tijd dat Nederland een onderzoek gaat doen naar de oorlog in Irak!

Afwezigheid religie.blog

foto door won7ders

Het was de afgelopen dagen even stil op dit blog. Dit met de rede dat ik problemen heb met mijn rechteroog. Ik zag een grote zwarte vlek en helemaal scherp kijken lukte ook niet echt. Inspannend achter de computer zitten zat er niet bij. Na een bezoek aan het ziekenhuis gaat het wat beter; al is mijn oog snel vermoeid. Volgende week zal dit blog weer op volle toeren draaien!

Gr. Tom

Moderator David geeft het stokje door

,,Omdat de huidige redacteur helaas de redactie van deze blog niet langer kan combineren met zijn overige werkzaamheden, is Blog Online voor Religie.blog.nl op zoek naar nieuwe redacteuren.” [meer...] Als columnist ben ik aan Religie.blog.nl verbonden maar bij het lezen van dit zakelijk opgestelde bericht, besef ik dat ik David, de huidige redacteur, eigenlijk niet ken. Tijd voor een interview!

Word jij de redacteur van Religie.blog.nl?

Ben jij geinteresseerd in religie? Ben je op de hoogte van
ontwikkelingen binnen diverse godsdiensten? En vind je het leuk om
daarover te schrijven? Dan bieden we jou een prachtige kans.

Omdat
de huidige redacteur helaas de redactie van deze blog niet langer kan
combineren met zijn overige werkzaamheden, is Blog Online voor
Religie.blog.nl op zoek naar nieuwe redacteuren.

Religie.blog.nl is ook tijdens vakantie actief!


Zoals al eerder aangekondigd: ik ga er een kleine twee weekjes tussenuit. De blog ligt -in tegenstelling tot ikzelf- in de tussentijd niet stil, gelukkig. We hebben de komende twee maandagen weer columns en een tweetal tussentijdse bijdragen van lekker kritische atheïsten. En, alsof het allemaal nog niet genoeg is, heb ik een zestal bijdragen geschreven over vooroordelen en misverstanden over het christelijk geloof. Is de Bijbel een sprookjesboek, keurt God geweld, polygamie, slavenhandel goed? Is God onrechtvaardig? Enzovoort. Genoeg stof voor discussie in mijn afwezigheid in ieder geval (-; Mijn collegablogger houdt qua reacties een oogje in het zeil, dus hopelijk blijft alles netjes. Het mailadres [email protected] check ik niet tijdens mijn vakantie, vragen worden pas na afloop beantwoord. Veel plezier, tabee en wat mij betreft tot 11 augustus!

Religie.blog.nl breidt columnistenteam uit

De professionele nieuws- en discussieweblog Religie.blog.nl is twee nieuwe columnisten rijker. Daarmee bestaat het totale columnistenteam uit vier eigenzinnige en prikkelende mannen, met verschillende achtergronden en levensvisies. 

       

Prof. Dr. Ouweneel (bioloog, filosoof en theoloog, professor, prediker en publicist) en Abdulwadûd Louws (tot de islam bekeerde Nederlander), schreven al langer voor religie.blog.nl. Hun eerdere columns zijn hier terug te lezen. Nu zijn daar nog een atheïst (Sander) en een moslim (Mohammed) bijgekomen. Meer informatie over de columnisten vind je in dit bericht.

Handige nieuwe overzichtspagina met veel blognieuws van Blog.nl

Vandaag wordt de nieuwe website van Blog.nl officieel gelanceerd. Wie nu naar http://www.blog.nl/ surft, ziet meteen wat alle themablogs uit het grote netwerk aan nieuws bieden. Een ideale startpagina van iedereen die van blog-nieuws houdt en prima aan te passen aan de persoonlijke wensen. Blog.nl is in juni 2005 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste uitgever van thematische weblogs. In de maand mei trok het netwerk meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Behalve deze blog, zijn Zappen, Celebs, NLpop, Vrouw, FilmopTV en Seks populaire blogs.

Religie.blog.nl zoekt columnisten met een mening over religie

Deze weblog is onder meer bedoeld als een podium voor discussie. Uit de reacties blijkt dat de blog bezocht wordt door moslims, christenen en niet-gelovigen. Ronduit fantastisch dus! Tegelijkertijd is een blog nooit af en zoeken we altijd naar nieuwe impulsen om de blog te blijven ontwikkelen en aantrekkelijk te houden voor een breed publiek. Daarvoor zijn we nog op zoek naar columnisten die het leuk vinden om ongeveer eens per maand een column te schrijven over religie. Appeltje, eitje, wat is nou één keer per maand? Vanwege de huidige samenstelling van het columnistenteam (een moslim en een christen) zou het fantastisch zijn om een joodse gelovige en een atheïst bij te kunnen voegen (iemand van het vrouwelijke geslacht is helemaal fantastisch).