Categorie: "Samenleving"

Vrijheid meningsuiting in geding na beledigen joden

"Sinds de nazi-tijd is het niet echt cool om negatieve dingen te zeggen over joden, maar soms snap ik best hoe het in 1937 allemaal zo ver heeft kunnen komen." Schreef Arnold S. in een column in hogeschoolblad Havana over de joden in 2006.

Hij stoorde zich aan toeristische joden in Egypte. Twee jaar later oordeelt de rechter dat dit onder de vrijheid van meningsuiting valt.  Het Openbaar Ministerie is het niet met deze uitspraak eens en gaat in hoger beroep.

Fitna verbroedert moslims en christenen

Je zou het bijna vergeten, maar een paar maand geleden waren we nog allemaal in de ban van de film van Wilders. Vooral de overheid maakte zich grote zorgen over de film. Aanslagen en rellen bleven uiteindelijk uit.

Wilder schetste met Fitna een sober toekomstbeeld van Nederland: moslims aan de macht die homo's opgehangen, executies uitvoeren en de hoofden van vrouwen afhakten.

Allochtonen mogen gratis naar Zwarte Cross

Allochtonen krijgen gratis entree op de Zwarte Cross. "In tegenstelling tot wat sommige mensen beweren is het leven, volgens de mensen van de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, een groot feest. Iedereen is welkom op dit feest en om de groep die de laatste tijd wel erg veel te verduren heeft tegemoet te komen, is het voor allochtonen mogelijk om op vertoon van een buitenlands paspoort op zaterdag 26 juli gratis binnen te komen op dit unieke evenement," schrijft het persbericht.

Dit proeft toch een beetje als positief discrimineren daar in de Achterhoek…

Arabisch filmpje over Geert Wilders

De Wereldomroep heeft een informatief filmpje in het Arabisch over Geert Wilders en Nederland online gezet.

De doelgroep van de film zijn waarschijnlijk de moslims buiten Europa die de hele dag, zeven dagen in de week met de film van Wilders bezig zijn. Gelukkig heeft de Wereldomroep een film voor hun gemaakt: aboutfitnathemovie.

In de film wordt uitgelegd dat Frans Bauer echt Hollands is, er heel veel auto's in Nederland zijn en Geert Wilders er rondloopt.

 

De anti-climax van Fitna

Geruchten doen er in het Hilversumse rond dat de film van Wilders, Fitna, helemaal geen anti-Koranfilm wordt. Het zou een heuse compilatie worden van alle reacties overal in de wereld afgelopen maanden op zijn aankondiging van Fitna.

Dit zou dan heel goed aangeven hoe kort de teentjes van de islamwereld zijn.

Als Fitna een compilatie wordt, zou het de beste grap van het jaar zijn. 

Godslastering en de PvdA

Leuk geprobeerd van de Partij van de Arbeid om godslastering uit de
wet te halen, maar het tegenovergestelde wordt nu bereikt. Minister
Ballin (Justitie) gaat onderzoeken of de Godslasteringswet aangevuld
kan worden.

Hoe is het mogelijk; de PvdA denkt op een tactisch
moment (film Wilders) de wet aan de kaak te stellen (populisme?), maar het pakt nu helemaal verkeerd uit.

1. Ze hebben twee coalitiegenoten die zwaar tillen aan de wet.

2. De twee coalitiegenoten willen de wet nu uitbreiden om nog duidelijker een christelijke stempel op de samenleving te drukken.

De Partij van de Arbeid moet eens stoppen met het volgen
van de SP-agenda en eens nadenken over dingen in de samenleving die zin
hebben dan stemmen winnen met het afschaffen van een doelloze wet.