Categorie: "Politiek"

Obama weert moslims

Campagnevrijwilligers hebben tijdens een bijeenkomst van de Amerikaanse
Democratische presidentskandidaat Barack Obama twee moslima's
tegengehouden toen de in hoofddoekjes getooide dames achter de zwarte
senator wilden gaan zitten. Hun hoofddoekjes mochten niet in beeld
komen. Het campagneteam van Obama heeft intussen zijn excuses
aangeboden voor het 'incident',' schrijft knack.be.

Het is een
logische gedachte dat het campagneteam de beeldvorming optimaal
probeert te regisseren en daarom vrouwen met een hoofddoek uit het
beeld halen. Stel je eens voor dat de conservatieve Amerikaan de moslim
achter Obama koppelt aan de gedachte dat Obama er alleen voor moslims
is… "Het is kwetsend en het tegengestelde van Obama's belofte om
Amerikanen samen te brengen", zei de woordvoerder van Obama die het
negatieve nieuws recht probeert te praten.

Homo-vraagstuk blijft CU verdelen

Afgelopen weekend besloot de Christen Unie moedig met veel mitsen en maren dat homoseksuelen welkom zijn in de partij. Deze koers van Christen Unie stuit op verzet bij mensen en vandaag was er de eerste scheur te zien. Amsterdams deelraadslid Yvette Lont is uit de fractie gestapt omdat haar partij geen duidelijk antwoord geeft over homoseksuelen in de partij. Zij vindt niet dat ze nu haar belofte verbreekt. 'Dat doet de ChristenUnie toch zeker ook, door niet aan de Bijbelse uitgangspunten te blijven vasthouden?', licht Lont toe.

Het debat, dat afgelopen weekend er al heftig aan toe ging, zal nu zeker losbarsten in de partij. Voor homoseksuelen in Amerika zal het een zorg zijn, die mogen vanaf vandaag trouwen in de staat Californië.

Gelovigen ontwijken kerk in Nederland

Het CBS heeft onderzoek gedaan hoeveel Nederlanders gelovig zijn en naar de kerk gaan. De belangrijkste conclusie is dat op zes op de 10 Nederlanders gelooft. Maar slechts 20 procent van deze groep gaat elke week naar een kerk of moskee toe. ‘Bij de islamieten valt op dat mannen vaker de moskee bezoeken dan vrouwen: 36 procent van de mannen tegenover zestien procent van de vrouwen,’ schrijft Trouw.

Interessant om te zien dat maar 5 procent van de Nederlands moslim is. Onder andere door Wilders ontstaat toch de beeldvorming dat het er heel veel zijn. Nee, 5 procent is niet veel.

Fitna verbroedert moslims en christenen

Je zou het bijna vergeten, maar een paar maand geleden waren we nog allemaal in de ban van de film van Wilders. Vooral de overheid maakte zich grote zorgen over de film. Aanslagen en rellen bleven uiteindelijk uit.

Wilder schetste met Fitna een sober toekomstbeeld van Nederland: moslims aan de macht die homo's opgehangen, executies uitvoeren en de hoofden van vrouwen afhakten.

Generaties lang misbruik van aboriginals in Canada


In Canada mochten Indianen zijn eigen cultuur niet hebben. Het volk, dat al 30.000 jaar in het land woont, was een groot probleem voor de overheid in de negentiende uuew. Kinderen van inboorlingen werden op vier jarige leeftijd van huis meegenomen en in kostscholen gestopt. Daar moesten de kinderen hun cultuur, taal en historie loslaten en werden ze geïndoctrineerd met christelijke normen en waarden.

Obama pakt ‘m eindelijk

Obama mag het voor de Democraten in de VS gaan doen. Mijn voorkeur ging uit naar H. Clinton, omdat ik haar meer ervaren acht om op de belangrijkste stoel van de wereld te gaan zitten. Het is haar niet gelukt. Obama is ook een goede met zijn 'Yes we can' speeches. Zul je zien dat die bejaarde oorlogsveteraan McCain uiteindelijk president wordt…

Wilders gewilde gast in buitenland

Wilders is gewild in het buitenland. Onder anderen de VS en Groot Britannie hebben hem uitgenodigd om te praten over de vrijheid van meningsuiting. Wilders praat 1 juni in Denemarken over dit onderwerp, op uitnodiging van de Deense journalistenvereniging. Ook gaat hij cartoonist Kurt Westergaard ontmoeten. De man die de spotprenten van Mohammed maakte en toen het Midden-Oosten even in brand leek te vliegen.