Categorie: "Mondiaal"

Geweld tegen christenen India neemt toe

"Extremistische hindoebendes hebben opnieuw terreur gezaaid in de christelijke gemeenschap in het oosten van India. Zeker vier kerken en een onbekend aantal woningen gingen in vlammen op en duizenden mensen hebben inmiddels hun toevlucht gezocht in opvangkampen in de deelstaat Orissa," schrijft het ANP.  

 

Ondertussen in Israël staak het vuren en hoge benzineprijs protest

F.decorate(_ge(‘photo_notes’), F._photo_notes).notes_go_go_go(2592811015, ‘http://farm4.static.flickr.com/3224/2592811015_7c586fbf7e_t.jpg’, ’3.1444′);

Staakt-het-vuren Israël en Hamas ingegaan. Maar ook:
Trucks
and taxicabs clog Tel Aviv's main highway in protest of high fuel
prices in Israel, on 19/6/2008. Photo by: Oren Ziv/ Activestills.org

Obama weert moslims

Campagnevrijwilligers hebben tijdens een bijeenkomst van de Amerikaanse
Democratische presidentskandidaat Barack Obama twee moslima's
tegengehouden toen de in hoofddoekjes getooide dames achter de zwarte
senator wilden gaan zitten. Hun hoofddoekjes mochten niet in beeld
komen. Het campagneteam van Obama heeft intussen zijn excuses
aangeboden voor het 'incident',' schrijft knack.be.

Het is een
logische gedachte dat het campagneteam de beeldvorming optimaal
probeert te regisseren en daarom vrouwen met een hoofddoek uit het
beeld halen. Stel je eens voor dat de conservatieve Amerikaan de moslim
achter Obama koppelt aan de gedachte dat Obama er alleen voor moslims
is… "Het is kwetsend en het tegengestelde van Obama's belofte om
Amerikanen samen te brengen", zei de woordvoerder van Obama die het
negatieve nieuws recht probeert te praten.

Wilders gewilde gast in buitenland

Wilders is gewild in het buitenland. Onder anderen de VS en Groot Britannie hebben hem uitgenodigd om te praten over de vrijheid van meningsuiting. Wilders praat 1 juni in Denemarken over dit onderwerp, op uitnodiging van de Deense journalistenvereniging. Ook gaat hij cartoonist Kurt Westergaard ontmoeten. De man die de spotprenten van Mohammed maakte en toen het Midden-Oosten even in brand leek te vliegen.

Romeinen hadden ook integratieprobleem

Goed dat de geschiedenis ons leert dat onze voorouders met dezelfde problemen worstelden. Ook de romeinen hadden een integtratieprobleem. Roel van Dooren heeft dit aangetoond in zijn wetenschappelijk onderzoek naar de Italische Bondgenotenoorlog (91 tot 88 voor Christus).

"Het Romeinse Rijk bestond ten tijde van deze oorlog uit de stadstaat Rome en de overwonnen gebieden daaromheen. Romeinse burgers beschikten over het zogeheten 'ius provocationis', het recht om in beroep te gaan als een Romeinse magistraat hen bedreigde met een lijf- of doodstraf. De bondgenoten in de overwonnen buitengebieden hadden dat recht niet," is te lezen als ANP bericht.

Interessant.

Fakkel gedooft

De protesten tegen het regime in China nemen toe. In Parijs verstoorde vandaag protestanten de fakkelmarathon. Tot tweemaal toe moest de fakkel voor de veiligheid de bus in en zo verder vervoert worden.

Afgelopen zondag probeerden demonstranten in Londen ook al de vuurloop te verstoren.

Wie vermoordde Martin Luther King echt?

40 jaar geleden schoot waarschijnlijk James Earl Ray de baptistische dominee Martin Luther King neer. Zoals altijd met de dood van belangrijke figuren, hangt er veel mysterie omheen. James Earl Ray ging na zijn veroordeling ontkennen dat hij de moordenaar was. Nu rijst de vraag: als Earl Ray (inmiddels overleden) het niet gedaan heeft, wie dan wel?

Al-Qaida: de VN is onze vijand

Het wordt steeds gekker met Al-Qaida. Ze hebben nu verklaart dat de Verenigde Naties een vijand is van de terroristen.

"The United Nations is an enemy of Islam and Muslims. It is the one which codified and legitimised the setting up of the state of Israel and its taking over of the Muslims' lands," zegt Ayman al-Zawahiri van Al-Qaida.

Fitna moet van YouTube af vindt Indonesië

De relatie tussen Nederland en Indonesië is nooit denderend geweest sinds de onafhankelijkheid. Je kan het gerust kil noemen.

Het land doet er alles aan om via diplomatieke wegen Nederland een beetje in de weg te zitten. Nu dreigt de regering dat ze YouTube gaan blokkeren in Indonesië als de film Fitna niet wordt weggehaald door Geert Wilders.