Thailand: geld verdienen met een tempelbezoek

TempelDe Thaise regering is van plan kinderen 1000 bath (22 euro) te betalen als ze regelmatig een tempel, moskee of kerk bezoeken, meldt het ANP. De maatregel is bedoeld om opstandig gedrag tegen te gaan, maakte een overheidswoordvoerder woensdag bekend. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding moeten kinderen tussen de zes en twaalf jaar gemiddeld twintig keer naar een gebedshuis komen. De activiteiten worden in een boekje bijgehouden. Ik zie daar in Nederland ook wel een markt voor, ook voor volwassenen: net als in de supermarkt een zegeltjes-systeem invoeren waarmee je kunt sparen voor mooie cadeaus, zoals een leren bijbel of koran.

Meer collectegeld betekent meer zegeltjes. Twee keer een kerkdienst bezoeken levert substantieel meer zegeltjes op. En met grote inzet in het vrijwilligerswerk van de kerk of moskee is misschien zelf een reisje naar Israël of Mekka bij elkaar te spraren.

Dat is gekkigheid natuurlijk. In Thailand pakken ze het iets beter aan: ,,Het project heeft tot doel af te leiden van sociale problemen zoals drugsgebruik en schooluitval en ze tegelijk deugdzaamheid bij te brengen'', aldus de zegsman. Thailand is voornamelijk boeddhistisch, met een grote islamitische minderheid in het zuiden. Op zich een prima aanpak om sociale problemen aan te willen pakken door jongeren zingeving aan te bieden. De vraag is alleen of die zingeving aantrekkelijker moet willen maken door een financiële vergoeding. Dat riekt naar omkoping.

Lees ook: Geld nodig? Weiger een bloedtransfusie!

Lees ook:China verandert mening over religie in de samenleving
Lees ook:Gelovigen ontwijken kerk in Nederland
Lees ook:Collectegeld voldoen via pinautomaat
Lees ook:Handig: Hongerstakende Thaise boeddhisten in doodskist
Lees ook:Kinderen door echtscheiding veel vaker in problemen dan gedacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.