‘Mozes was aan de drugs’

‘Mozes kreeg helemaal geen bericht van god; hij was gewoon onder
invloed van geestverruimde middelen,' zegt professor Benny Shanon van
de Hebrew University of Jerusalem.

Hij ontdekte dat de Israëlieten in
de bijbelse tijden hallucinogene plantenextracten voor religieuze
doeleinden gebruikten.

"Bij Mozes op de berg Sinaï ging het niet om een bovennatuurlijk
kosmische gebeurtenis of een legende die ik niet geloof, maar
vermoedelijk om een gebeurtenis die Mozes en het volk van Israël
overkwam terwijl ze onder invloed van narcotica verkeerden", zegt
Shanon in een artikel in het Britse wetenschappelijke tijdschrift Time
and Mind.

"De Bijbel stelt dat mensen geluid zien, en dat is een klassiek fenomeen", stelt de onderzoeker. Hij zegt in zijn studie dat er in het Amazonegebied door toediening van drugs vergelijkbare religieuze belevingen worden opgewekt bij mensen, waarbij ze "muziek zien".

Iedereen die wel eens een paddotrip heeft meegemaakt, kan beamen dat er meer tussen hemel en aarde is en je inderdaad muziek kan zien.

Religie heeft altijd zijn mystieke stromingen gehad, zoals het joodse kabbala en het islamitische soefisme. Het ging bij de sektes om het geloof op mystieke wijze te belijden. Het ging er niet om of alles letterlijk waar was wat in de heilige geschriften stond. Het uitgangspunt was de interpretatie van de geschriften en het ervaren van God. De mystieke sektes leefden een teruggetrokken bestaan en waren dagen in trance. Ze mediteerden en gebruikte waarschijnlijk ook hallucinerende middelen om dichter bij God te komen.

Het is daarom op zich geen gekke verklaring dat Mozes en zijn volk ook onder invloed waren tijdens de ontmoetingen met God. Daarom geloof ik niet dat het "vermoedelijk een gebeurtenis was die het volk Israël" zomaar overkwam. Je moet blijkbaar in een bepaalde gemoedstoestand komen om dingen ultiem te ervaren.

 

gebruikte bronnen: ANP

foto van fabiosimple

Lees ook:Uitslag peiling: Ruime meerderheid is pro-Israël
Lees ook:Filmpje: vier man spelen op één contrabas de Bolero
Lees ook:Israël blijft provoceren met nieuwe bouwplannen
Lees ook:Stem in peiling: Ben jij pro-Israël?
Lees ook:China verandert mening over religie in de samenleving

74 reacties op “‘Mozes was aan de drugs’

 1. Ruud Vermeij

  “Hij ontdekte dat de Israëlieten in de bijbelse tijden hallucinogene plantenextracten voor religieuze doeleinden gebruikten.”

  Slechte journalistiek.
  Er is helemaal niets ontdekt. Het is een speculatieve theorie. Dat zeg ik niet, dat staat in het artikel zelf: “A speculative hypothesis is presented according to which the ancient Israelite religion was associated with the use of entheogens.”

  Bron:
  Biblical Entheogens: a Speculative Hypothesis
  Benny Shanon
  http://shamanism.files.wordpress.com/2008/03/shanon_article_moses.pdf

    /   Beantwoorden  / 
 2. F.Floor (61)

  Mee eens Ruud. Ik ben aug.1963 op 17-jarige leeftijd gepromoveerd tot Ere-doctor in de godgeleerdheid op iets wat daarover gaat: ‘Prehistorische Elektrotechniek en de Brainwashingbox van Mozes’. Natuurlijk hebben we het toen over drugs gehad omreden dat ze in ‘het heilige’ een “kunstig reukwerk van mirre, wierook etc” verbranden maar dat spul bleek vooral KWIK en nog enkele gassen te zijn. Geestverruimend jazeker maar… het binnenste van een TL-buis lijkt er veel meer op.
  Bedenk dat die gouden kist met houten lambrizering in feite een Leidse-Fles was die ze onder stroom kregen door onweerswolken af te tappen middels verbrand koeienvet op een koperen altaar. Daarop moest de Hogepriester Aaron met vergulde draagstokken als de schakelaar dat deksel onder stroom zetten maar met een gasvulling waarin kwik: moest hij daarom met metaal doorweven zenderkleding aantrekken en een laskap voor omdat het nogal lichtte daarboven die kist.
  Er bestaan van mijn doctoraal wel 2 boeken van:1. Energiebronnen i/d Oudheid en 2. de Eeuwigheidsmachine.
  Wat ikzelf toen oploste is dat 6Hz van dat vleugelgewapper in feite een electronische drug is waarmee je prima oorlogje mee kunt voeren – logisch dat faculteit Psychologie dat toendertijd dolgraag wilde hebben. Het patent op 6Hz als electronische gummiknuppel en gebaseerd op de Ark-des-Verbonds is in 1974 in Engeland definitief verleend.

  Blijft over: echte drugs. Het kan. Immers onderkoning Jozef beklaagt zich over zijn gestolen “…mijn drinkbeker waarin ik visioenen zie en…(zie Genesistekst) maar de vertalingen geven meest “toverijen” op zoals bij Bileal die helemaal geen ziener was. Ook de Daniëltekst beschrijft hoe “de hooggeplaatsten der aarde zich met pharmaceutische praktijken de natiën hebben bedrogen.”
  Kortom, er zit wat in, in dit blog dus Tom heeft goed opgelet. Maar Mozes als flipper betwijfel ik wegens te weinig bijbelkennis.

    /   Beantwoorden  / 
 3. neutraal

  ik heb niks anders te zeggen dan dat deze kwakzalf schrijvers en profesors een dag na hun dood oog tot oog zelf aan mozes gaan moeten verklaren hoe ze op zulke ideeen gekomen zijn …wel dan pas zal het spannend worden.one day…..!

    /   Beantwoorden  / 
 4. chuck

  Oorsprong:GOD bestaat of GOD bestaat niet
  Niemand weet dat
  GELOOF of RELIGIE
  De Waarheid of De Leugen
  Je kan niet je hele leven vechtend door het leven gaan.
  Eeuwige discussie :ja nee ja nee ja nee a nee ja nee ja nee…
  Religie oorzaak van oorlog dood en verdriet
  Alle mensen zijn religieus.
  Schepping daarna Evolutie
  Leven daarna Dood
  Kip daarna Ei
  Dat is zeker weten GELOOF
  Evolutie daarna Schepping
  Dood daarna Leven
  Ei daarna Kip
  Dat is niet zeker weten RELIGIE

    /   Beantwoorden  / 
 5. Sven E. Noch

  In mijn ogen is het antwoord heel erg simpel. Wat er in de bijbel staat komt niet overeen met de werkelijkheid, namelijk dat het boek zelf de absolute waarheid is. Het lijkt wel een slechte passage uit een reclame folder, waarin gewaarschuwd wordt voor een nuchter oordeel van een externe niet-belangen hebbende partij. Daarnaast is er misschien niet direct een bewijs te vinden dat God niet zou bestaan, het bewijs dat de bijbel een hernieuwde versie is van oudere mystieken is er wel degelijk. Ruim te over eigenlijk. Het leuke is, dat hoe meer men de best doet de authenticiteit van het boekje te bewijzen, hoe dommer men overkomt. Het is een fictief boek dat in beeldspraak een poging doet een leidraad te zijn voor gebeurtenissen die vele mensen waarschijnlijk zullen meemaken in hun leven. Als het zo bekeken wordt, is het zelfs een mooi en wijs boek te noemen. Wanneer dit echter genegeerd wordt, valt de symboliek weg, en blijft er van al dat moois niet veel meer over. Dan wordt het toch echt een opsomming van dood en verderf, gebracht over de mensheid door God zelf, die alle touwtjes in handen zou hebben en Satan maar z’n gang laat gaan. Het boek gaat over het opofferen van de (eerste) zoon, iets waar de christenen vooral erg blij mee zijn. Dat is toch echt te ziek voor woorden?

  Allereerst Genesis, het begin dat werkelijk kant noch wal slaat. De volgorde is al te dom om serieus te nemen. En dan nog eens een keer de tegenspraak in de eerste paar zinnen al. Dan de creatie van de eerste man en vrouw. Leuk verzonnen, niet goed over na gedacht. De leeftijden zijn absurd en het feit dat Kaïn beschermt moet worden voor andere mensen, welke dan? doet al afbreuk aan het hele eerste mens verhaal. Daarna krijgen we Noach, een verhaal dat vele varianten kent over de wereld en echt niet origineel is. Laat staan mogelijk. Maar goed, een kind die erin trapt. Vervolgens krijgen we dus Mozes, ook een slap plagiaat, daar oudere verhalen personages kennen die nagenoeg precies dezelfde eigenschappen blijken te hebben als een kindje dat in een mandje enz enz. Joodse verhalen gingen van mond tot mond en hebben daardoor de eigenschap niet echt iets van spelling aan te trekken. Een zeer belangrijk gegeven, daar geschreven tekst heeft geleid tot de mogelijkheid onderscheid te brengen in diverse betekenissen van uitdrukkingen en zodoende verwarring te zaaien, dan wel mystiek te ontwerpen. En die toren van Babel…? Het is eerder andersom. Uiteindelijk is men gaan streven naar een universeel taalgebruik, maar ervoor moet er zoiets geweest zijn als sociolect tussen gezinsleden/stamleden, wat communicatie best moeilijk maakte. Even terug naar de uittocht van Egypte, geleid door een prins van Egypte, Mozes, die moet hebben geweten hoe je positie kan bepalen aan de hand van sterren, als het waar was dat die heeft bestaan. Want van het oude Egypte kan je veel zeggen of veel verzinnen, dat deze beschaving kennis had van sterren, is ons echt wel duidelijk. En als er dan een Mozes zou zijn geweest die opgroeide aan het hof, dan is het gewoon onmogelijk te veronderstellen dat hij 40 jaar lang de weg niet kan vinden in een klein stukje woestijn. We gaan verder, Jericho, tuurlijk, nee, we houden er even mee op. Elk verstandig mens kan wel aanvoelen dat er helemaal niets waar kan zijn uit het boek bijbel, en omdat een beetje te nuanceren, zet men nu vraagtekens bij bijbelse verhalen, op zo’n manier dat stiekem toch van het verhaal wordt uitgegaan in letterlijke zin. Terwijl de joden zelf zeggen en toegeven dat dit de plank helemaal misslaat.
  Wat Jezus betreft… een ieder die gelooft dat een vrouw zwanger kan raken zonder bevrucht te worden door een menselijke man, en vanuit die zwangerschap ook nog eens een zoon kan baren, mag wat mij betreft best geloven dat dat joch ook nog eens van water wijn kon maken, een hele hoop mensen te eten kon geven met nog geen karretje vol boodschappen, vanuit stilstand 30 meter hoog de lucht in kon springen, maar wat graag met z’n kruis speelde, dood ging binnen een paar uur als hangjongere en opstond uit de dood, nadat die een sleutel had gejat van Satan uit het dodenrijk. Zo iemand vind ik het niet waard om een normaal gesprek aan te gaan. Te dom voor het woord intelligentie. Enne, ik hoop voor die mensen dat ze geen niet al te wijs met internet kunnen omgaan. Uit het verleden blijkt dat men om de 2 jaar de wereld ziet vergaan en Jezus altijd maar weer terugkomt. Drukke man, die paashaas.

    /   Beantwoorden  / 
  1. CHUCK

   Ik hou niet van opdringen en eeuwig discussieeren.
   Ik hou van confronteren met wat jullie geloven.
   Ik ben MENS naar God’s Beeld geschapen,dat geloof ik.
   JEZUS is geen primaat
   Natuurlijk respecteer ik als jullie dat niet geloven.
   Jij bent àTHEIST zoals een Moslim die ook niet in de Schepping gelooft.
   p.s
   Alle huidige levensvormen kunnen nooit uitgestorven zijn.
   Ontstaan heeft nooit plaats gevonden.
   LEVEN is altijd het begin
   éénmalig en onafhankelijk van elkaar gecreeerd en niet gemeenschappelijk uit elkaar uit het water in miljarden jaren ontstaan.
   Evolutie,ontwikkelen ieder naar zijn aard is waarneembare wetenschap na de Schepping.
   EN GEEN THEORIE

     /   Beantwoorden  / 
  2. chuck

   Ben jij niet gelovig?

   Weet jij het dan wel?

   Er is een hele wereld die jou antwoord verwacht dus wees geen egoist en deel het met de mensheid.

   Een ieder zal je dankbaar zijn!

   Geef jouw onomstotelijk bewijs en ik zal op mijn kniën in het aangezicht van jouw god vallen ik zal zijn vurigste verdediger worden,

   Dus laat ons nu de fout van ons denken zien of zwijg voor de eeuwigheid.

   Denk jij dat je GOD bent?
   Pro Persona is een instelling in Wolfheze voor godsdienstwaanzinnigen.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Sven E. Noch

  Het idee dad God bestaat, is een gevolg van de vraagstelling:
  “Alsjemenou, hoe kan dad nou?”. Dad andere op een gegeven moment getracht hebben een antwoord te creëren, wil nog niet zeggen dad dad antwoordt de feiten op tafel kan leggen.
  “Maar ik hoor de stem en voel hed in m’n hart.”, hoor ik sommige mensen zeggen.
  Dad ben jezelf, je eigen ik die van jou hout! En andere mensen die van je hebben gehouden en nog steeds van je houden, en nog altijd mooie gedachtes oproepen in je eigen brein.

  Hed leuke van hed verhaal is, is dad er in elk werelddeel een ander antwoord op de vraag is ontstaan. Zo was leven volgens de oude Egyptenaren in Heliopolis een gevolg van masturbatie van Kheperi. Hed verhaal dad uiteindelijk de westerse wereld heeft aangenomen is waarschijnlijk een mengeling van diverse Egyptische mythes die dankzij de handel en bezetting terecht kwam in Rome, die de westerse wereld hed boek Bijbel heeft opgedrongen. Een kabbalistische versie van hed ontstaan van hed heelal, aangedikt met hed Nieuwe Testament, waar de joden in elk geval niet achter staan. Volgens de Maori op Nieuw Zeeland kwam hed doordad Rangi en Papa gigantisch veel van elkaar hielden en hed uiteindelijk Tumatauenga lukte om zijn ouders uit elkaar te drijven. Volgens de Vikingen was Audhumbla degene die hed allemaal startte door te likken aan ijs. De Japanse mythologie houdt zich heel simpel bezig met hed ontstaan van de eilanden van Japan. En zo heeft elk volk niet alleen een eigen verhaal, maar ook normen en waardes en daarmee verschillende interpretaties van wadt zondes zijn en wadt niet.

  Voor al die volkeren is dad jaren lang een bevredigend antwoord geweest en elk van die volkeren schijnen genoeg nageslacht te hebben weten produceren. Zoveel zelfs dad die ooit ver van elkaar verwijderde mensen elkaar hebben kunnen ontmoeten en opeens de behoefte kregen aan een concessie over hoe de wereld nu echt tot stand was gekomen. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot wadt we nu als moderne wetenschap kennen. Deze wetenschap heeft tot de conclusie geleid dad ze hed allemaal hadden verzonnen en hartstikke fout. Waar hed tot nu toe op lijkt is dad hed heelal wadt wij kunnen waarnemen is gevormd uit een zwart gat. En aangezien zwarte gaten een enorme zwaarte kracht hebben, zullen we nooit verder kunnen kijken dan dad. En eigenlijk is dad ver genoeg. meer dan 13 miljard jaar terug. En hoe hed leven zich heeft gevormd in die tijd is ook vrijwel aan te tonen. Waarom kunnen mensen zich daar niet gewoon bij neerleggen? Dad zijn de enige feiten die op tafel liggen en niet van je verlangen onmogelijkheden aan te nemen omdat dad dan de wonderbaarlijke kracht van een God moet aantonen. Wanneer men de feiten aanneemt, kunnen we als geheel weer vooruit gaan , i.p.v. stil te staan door hed meningsverschil over hoe en waarom hed leven er nu eenmaal is.

  Wat is hed nut van hed vasthouden aan een idee dad niet klopt? Want dad is er nu aan de hand met al die verschillende religies en geloofsvormen. En aangezien we met zekerheid kunnen vaststellen dad de natuur bijzonder complexe vormen heeft aangenomen, is hed helemaal niet erg de feiten aan te nemen. Hed is juist hartstikke mooi. Een kracht die niet te benoemen valt en toch zo iets gigantisch groots en schittert heeft voortgebracht. En in hed hele heelal kunnen we de oorzaak niet vinden. Te gek toch? Dad is pas echt WOW!

  Als we nu gewoon de kerken sluiten en de rijkdommen van die instanties gebruiken om honger de wereld uit te helpen door scholen te bouwen zodad de mensen kunnen leren zelf voedsel te verbouwen, zijn we in 2 dagen van die ellende af. Zoveel geld staat er op naam van gelovige mensen en instanties. De eerste paar jaar zal er daardoor ook meer werkgelegenheid komen, en dad zal overgaan in dienstverlenende structuren, daar de welvaart gestaagd zal toenemen wereldwijd. Niet alleen omdat de infrastructuur wordt aangepakt, maar ook omdat men niet meer als een naïeve gelovige gaat wachten tot hed beter wordt, maar zelf eraan gaat werken. De technologie maakt het mogelijk dat kwaadwillige mensen snel worden onderschept en zo gaat de wereld eindelijk eens echt vooruit.

  De kwestie van hed Midden-Oosten verdwijnt omdat de religies verdampen. Dictaturen verliezen hun macht omdat de mens durft op te staan, en de vrije wereld is hed bijna verplicht die oorlog te beginnen! Zo’n oorlog is ook binnen 7 dagen uitgevochten, als we met z’n alle maar achter de vrijheid staan. Koningshuizen en ander zogenaamde adel verliezen hun positie en uit dank en respect geven we de generatie die nou leeft tot hun dood een riant inkomen, de rest van hun fortuin gaat in de grote pot, om bijvoorbeeld staatsschulden van arme landen te vereffenen. Er komt een limiet aan rijkdom voor personen die echt niet laag is, maar moet voorkomen dat er verschillen zijn zoals vandaag de dag. Een miljard aan totaal vermogen meer dan genoeg, je leeft geen 1000 jaar, dus met dad geld kan je best rondkomen. Alles erboven gaat naar bijvoorbeeld onderwijs. Lesmateriaal kan dan gratis en wordt kennis voor een ieder vrij toegankelijk. Ook kunnen nutsbedrijven kosteloos hun product gaan leveren, zodad alle mensen ervan kunnen genieten. Zo zal er ook minder behoefte ontstaan crimineel gedrag te vertonen en een ieder die hed toch doet moet genadeloos worden afgestraft, als voorbeeld. Diefstal op heterdaad wordt met de doodstraf beloond, zodat men hed wel laat om te doen. Hed zelfde geldt voor oplichterij. Geen gevangenisstraf meer, gewoon een kogel, snel en goedkoop. Daarnaast moet er iets komen een systeem komen waar mensen dagelijks een beroep op kunnen doen om dagelijks voedsel te krijgen en nieuwe kleding indien men aantoonbaar aan vervanging toe is. Wanneer men eten, drinken en kleding kan krijgen, is er geen reden meer om te stelen. Zonder armoede zal de behoefte naar drugs en drank ook afnemen en daarmee bloed de ondergrondse kartelmacht dood. Mensen oppakken die anders denken wordt uit den boze en moord wordt bestraft met levenslange dwangarbeid zonder vrijlating. Mocht achteraf blijken dad zo iemand toch onschuldig is, kan er altijd een vrijlating tegen overstaan en de verdiende compensatie zoals een net huis, goed vervoer en officiële naamzuivering.

  En dan wordt hed tijd rustig aan te beginnen met kolonisatie van de ruimte, want dad willen we stiekem toch. De kennis en enthousiasme van de wapenindustrie kan zich verplaatsen naar ruimtevaart. Maar zolang er geloven en religies zijn op deze aarde, zal dad niet lukken.

  Is dit allemaal wat te optimistisch en idealistisch? Nee, als je dad gaat vergelijken met de diverse waanideeën die men geloof noemt, is did niet eens een verkeerd idee en pas echt een manier om een mooie samenleving te creëren. Zullen de rijkste ter wereld meewerken? 7uurlijk niet, maar zonder de rest van de mensen hebben ze ook niets, dus kunnen wij hun dwingen, linksom of rechtsom.

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   Als ik goed begrijp ben je een Moslim ,die niet in de éénmalige schepping gelooft,dat is je goed recht.
   Er is geen andere optie v.w.b je oorsprong.
   Ik heb respect dat je gelooft uit het water te zijn ontstaan in perioden van miljarden jaren achter elkaar uit ”primitief ” bacterie,wurm,vis,kwal..ongedierte,onkruid
   enz tot doelloos onpersoonlijke primaat,allemaal familie van elkaar.
   Ik geloof dat niet,ik geloof in een éénmalige schepping onafhankelijk van elkaar .
   Evolutie,ontwikkelen ieder naar zijn aard is waarneembare wetenschap
   Ik ben MENS Gen 5:2 geschapen naar God’s Beeld en dat is geen primaat..Waarom wordt jullie theorie uit de Koran als wetenschap door de strot geduwd.
   Waarom is er alleen respect voor de ISLAM en mag je de Bijbel belachelijk vinden?
   p.s
   De ”voorvaderen” van alle huidige levensvormen zijn onmogelijk
   uitgestorven ( van de gehele aardbodem verdwenen).

   lEVENDE PERSOONLIJKE GOD is niet ontstaan
   Dat is het eerste en het laatste,het begin en het einde,alpha en omega
   GELOOF (persoonlijke realtie)
   is zeker weten,onmogelijk,onwetenschappelijk,onvergankelijk en Goddelijk
   RELIGIE is een theorie,aannames,vermoedens,waarschijnlijkheden,veronderstellingen
   mogelijkheden pseudo wetenschap
   Ik heb respect voor jullie RELIGIE
   Waarom hebben jullie geen respect voor mijn GELOOF?
   Met dieren kan ik niet communiceren,met mensen wel
   Dieren verstaan geen WOORD,die missen een LINK
   RELIGIE IS DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE IN DE WERELD.
   GOD of ALLAH
   GELOOF of RELIGIE?
   De keus is aan U

     /   Beantwoorden  / 
 7. Sven E. Noch

  God of Allah?

  Wat een kortzichtigheid zeg. Alsof er nooit een ander idee geopperd is. Maar ik vermoed dat uw intelligentie niet reikt tot het niveau om dat te beseffen. En dat geeft helemaal niets. Fijn voor je dat je met god als antwoord gelukkig kan zijn. Vele andere, mensen die vaak wat meer van de mensheid hebben gezien, kunnen dat niet. Dit zijn dan ook vaak de atheïsten. Natuurlijk is er ook een groep mensen die vooral boos is op god of allah. Met hun heb ik echt medelijden, daar deze mensen teleurgesteld zijn en ter vergeefs hun woede richten op iets waar ze
  a) kennelijk niet vrolijker van zijn geworden en
  b)nooit antwoord of een sorry van zullen horen.
  Die mensen zouden het helemaal los moeten laten, maar door de frustratie zal dat ze niet snel lukken.

  Gelovig nederland heeft een poging gedaan zich los te weken van de ellende die de bijbel heeft veroorzaakt en de vele valse beloftes, dan wel profeetsïen die zeker in de jaren ’80 en ’90 werden gedaan door populaire godvolgers zoals Maasbach, Lindsey en Graham. Ze trachten een onderscheid te maken tussen geloof en religie. Dat is hetzelfde als onderscheid maken tussen schaken en dammen. Voor de insider wel degelijk een groot verschil, voor de toeschouwer gewoon allebei een boordspel voor maar 2 spelers. Of je nu vanuit je geloof de bijbel hooghoudt of religieus met de bijbel gaat zwaaien, het blijft het zelfde boekje. Maar dat zien die blinde christenen zelf niet. En laat ze maar lekker in hun eigen sop gaarkoken.
  Ik doe mijn best, niet voor die starre suffe mensen, die hebben er zelf voor gekozen, maar voor jonge mensen die nog waarde hechten aan de visie die hun ouder erin stampen, maar ergens toch wel aanvoelen dat het niet helemaal zuivere koffie is. Die mensen probeer ik te bereiken. Zodat het hele kerkelijke wereldje en alles wat daarbij hoort, dus ook je gemeente, kring, parochie, of hoe je het ook wilt noemen, doodbloed.

  Dan kunnen we weer verder met vooruitgaan!

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   ”En laat ze maar lekker in hun eigen sop gaarkoken.”
   Je bedoelt zeker oersoep.
   Ik ben niet gelovig,ik heb geloof,jij bent streng gelovig cq religieus.
   Ontkennen heeft geen zin
   Elke primitieve gemeenschap heeft goden verzonnen om verklaringen te geven voor dingen die ze niet begrepen. Elke stam die totaal afgesloten is van de buiten wereld en nu word ontdekt eert wel een of andere God.

   Mensen hebben vanaf de vroege oertijd naar verklaringen gezocht die groter waren dan zijzelf. Het is pas vrij recent (200 jaar) bekend,dat er NOOIT wetenschappelijke verklaringen kunnen worden gegeven daarom neemt RELIGIES/ eeuwige discussies niet af.
   Ik kan de Leugen weerleggen met beweringen,argumenten,stellingen,feiten en bewijzen.
   Als ik alleen de naam JEZUS noem, dan krijg ik allerlei verwensingen naar mijn hoofd geslingerd.
   Dat zijn complimenten voor mij,teken van diep in je hart geraakt zijn door confrontaties
   Ongelukkig,vol bitterheid,gestressed , reli-stress en haat.
   Dat wil toch wel wat zeggen.
   Homo,Pedo of Verkrachter daar kan je niets aan doen,ik geloof in de zonde,jullie kennen geen zondeval,vrije wil,zondvloed,persoon en MENS.
   Maar natuurlijk respecteer ik jullie geloof ( onpersoonlijk)
   primaat te zijn,zonder geweten,zonder moraal,geen waarden en normen
   en geen verantwoording.
   Niet bang zijn voor de dood en ± 80 jaar leven als een dier van plezier en daarna roest in vrede.
   Was de dood maar ”het einde”
   Maar nog nooit is de Waarheid weerlegd.
   stikstof, zuurstof, waterstof, fosfor, koolstof en zwavel
   is geen teken van LEVEN.
   LEVEN is onzichtbaar.
   Kiem,ziel en persoon dat is teken van LEVEN.

     /   Beantwoorden  / 
  2. chuck

   GOD of ALLAH

   Er is geen andere optie,tenzij jij er één weet.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Sven E. Noch

  ik gelovig? danheb je niet goed gelezen makker. Ik ben behoorlijk anti-geloof. En anti-religie. Dat kan je aan iedereen navragen. Spijtig voor mijn moeder, die het heel erg vindt. Jou probleem is kennelijk dat je denkt dat er een keus moet zijn tussen god of allah. Er zijn gigantisch veel mensen met mij die geen van beide een valide antwoord vinden. Ik hou het liever op wat ik zie en zelf heb geleerd dankzij diverse studies. Geen jezus, een naam waar ik op pis en om moet lachen. Dat jij niet door heb dat mensen je voor gek aanzien, wil nog niet zeggen dat je het dan bij het rechte eind hebt, omdat dat toevallig zo staat in je boekie? Zoals ik al eerder zei, slim gedaan van diegene die dat boek schreef, maar als je dat niet inziet… vraag ik me af hoe je zo slim kan zijn wijs te worden uit al die verschillende letters op je toetsenboord. Maar om je niet te veel te beledigen en ook mezelf niet, sterkte met het vergaan van de wereld, de anti-christ en weet ik veel wie. En doe je zelf een plezier, ga nou niet Jan en alleman vertellen over jouw jezus, die vlieger is al een tijdje uit de mode, zeker sinds internet aantoonbaar bewijs kan leveren dat het hele jezus verhaal verzonnen is. En de rest van de bijbel ook trouwens. De koran ken ik niet, maar ook dat zal wel niet lang stand houden. Wel iets langer, omdat de gemiddelde moslim minder slim is met internet dat de christen, maar nooit gehoord van Illuminati? Ook zo’n onzin verhaal, maar wel de nieuwste variant en de plaatsvervanger van het christendom en de islam. Die zijn niet meer bruikbaar voor een generatie die opgroeit vandaag de dag met technologie die al die stoffige boekejs te boven gaat.
  Waar ik in geloof? In mezelf. Zou je ook eens moeten doen, of misschien toch te hoog gegrepe voor je.

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   Jij niet gelovig?
   Voor de miljardste keer,weet jij het dan wel?
   Daarna praten we verder,met beweringen,argumenten,stellingen,feiten en bewijzen.

   Er is een hele wereld die jou antwoord verwacht dus wees geen egoist en deel het met de mensheid.

   Een ieder zal je dankbaar zijn!

   Geef jouw onomstotelijk bewijs en ik zal op mijn kniën in het aangezicht van jouw god vallen ik zal zijn vurigste verdediger worden,

   Dus laat ons nu de fout van ons denken zien of zwijg voor de eeuwigheid.

     /   Beantwoorden  / 
  2. chuck

   De Waarheid kan jij niet weerleggen
   Tot op heden alleen maar frustraties,vol bitterheid en haat.
   Least but not last ad hominem.
   Ik ben geen HOMO,ik ben MENS.
   Dat staat in de Bijbel.
   Ik ben geen gemuteerde hangbuikzwijn,of primaat.
   Kwallen zijn niet mijn voorvaderen,die komen even lang voor als de
   primaten.
   Maar natuurlijk respecteer ik jouw geloof.
   Ik zal nooit schelden,schoppen of huilen,
   lachen natuurlijk wel.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Sven E. Noch

  Mij frustreer je niet hoor. Ik gun jou je simpele denkwijze en moet erom lachen. Ik vind het wel sneu voor je, maar dat is je eigen keus. Nogmaals, succes ermee. Maar ik heb geen geloof, hoe graag je dat mij ook aan wil spreken. En daar ben ik harstikke gelukkig mee, iets wat je kennelijk niet wil zien. Een beetje het gemis van jouw soort mensen. Mensen die ik persoonlijk liever niet in de buurt heb, ze zijn veelal saai, traag van begrip en kunnen op niveau niet echt mee praten. Dat is geen haat, geen frustratie, maar gewoon een constatering.

  Welterusten

  Sven

    /   Beantwoorden  / 
 10. Sven E. Noch

  Het grappige is, dat je in gerhaling valt en ook nog eens aanbied de vurigste verdediger (zal wel verdedigster zijn) te zijn van de god die ik dan volgens jou zou aanbidden. 7ypisch een gelovige die zo denkt en praat. Er zijn mensen zat die gewoon niet geloven, maar dat BEGRIJP je kennelijk niet. En echt, hoewel je graag anders denkt, zit ik echt niet te wachten op zoiemand zoals jij. Sterker nog, ik zou je helemaal niet in de buurt willen hebben. Op mij kom je alles behalve wijs over. Dus jou bij de club…? Nee, dank je. Blijf jij maar lekker bij het clubje christenen. Dan weten andere tenminste dat je er ook zo een bent, misschien kan je een bandje dragen, zo’n mooie gele, net zoals vroeger hahaha.

  De fout in je denken? Er vanuit gaan dat de mens dom is en al die jaren nooit iets heeft ontdekt. Niet beseffen dat wetenschap af en toe wel eens een antwoord vindt op vragen en emotie niet alles kan oplossen. De fout in je denken, is dat je niet inziet hoe erg je mensen van je afstoot. En dat je daar nog gelukkig mee bent ook. En nog denken dat ik ermee zit ook. haha.

  hahaha, tja, moet er gewoon echt om lachen.

  Ik nodig je toch uit om eens lang te komen. Hebben ik en me vrienden weer eens iemand om uit te lachen, want hoewel het geen hobbie van me is, is het toch best leuk om af en toe te zien hoe dom sommige mensen kunnen zijn. Het is niet mijn schuld, ik probeerde met je te praten, en ook niet mijn probleem, want ik kan je gewoon negeren. Dus maak ik er maar het beste van, en aangezien je koppig blijft, geniet ik wel van je stommiteit, hoe dan ook, ik geniet wel van het moment hoor. Dan is de kunst van het lekker leven.

  doei

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   Heb je nooit een opleiding gevold?
   Daar wordt jouw fabeltjes Koran theorie als wetenschap door de strot geduwd en dan zeggen dat jij in jezelf gelooft
   Ik lach jou niet uit hoor,ik ben alleen een beetje verdrietig nu
   Ken je niet zelf nadenken.
   Of denk jij dat je GOD bent?
   Je hebt nog nooit de Bijbel en de fabeltjes Koran bestudeerd,dat is duidelijk te merken.
   Ik kom met beweringen,feiten en bewijzen enz… die je niet kan weerleggen.
   Ik hou niet van pseudo wetenschap.
   Alleen maar aannames enz….
   Dat je HOMO bent respecteer ik.
   Respecteer je mij ook als MENS?

     /   Beantwoorden  / 
  2. chuck

   Ik vind je niet koppig en niet stom.
   Jij communiceert op een normale manier wat ik niet gewend bent van
   àTHEISTEN.
   Naar elkaars mening luisteren en ”niet weglopen”
   dat waardeer ik van jou
   Jij bent overtuigd van jouw visie over de oorsprong .
   En staat 100% achter je standpunt dat is duidelijk
   Wij respecteren elkaars mening dat is toch prachtig.

     /   Beantwoorden  / 
 11. Sven E. Noch

  hoe kom je toch bij de onzin dat ik a) de koran een goed boek vind, ik ken niet eens arabisch en heb al helemaal niets met moslims en b)homo ben?

  en ja, ik heb wel gebruik gemaakt van de capaciteit om na te denken, vandaar ook dat ik ook het christendom behoorlijk achterlijk vind.

  Of ik jou respecteer als mens?
  ik zou wel moeten, maar zoals ik je hoor praten/zie schrijven kan ik weinig respect voor je opbrengen. Je komt bij mij nogal vooral dwaas over.
  Over het algemeen heb ik veel respect voor elk mens die laat blijken verder te kijken dan z’n/haar neus lang is en open staat voor andere ideeën, wat die ook moge zijn. Gelovige mensen hebben de reputatie verworven dat niet te hebben, daarom heb ik ze liever niet in de buurt. Niet omdat ik bang ben voor ze, maar ze halen de waarde van het leven gigantisch omlaag door alles maar terug te goeien op god of allah. Ze zijn mij veel te simpel en saai.

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   ”Over het algemeen heb ik veel respect voor elk mens ”
   (Genesis 5:2) MENS staat toch in een ”sprookjesboek”,je gelooft toch niet in GOD?
   ADAM ik/wij geloven in GOD en laat blijken niet verder te kijken dan z’n/haar neus lang is en open staat voor andere ideeën, wat die ook moge zijn volgens jou.
   Je bent dus een leugenaar door te zeggen ”Over het algemeen heb ik veel respect voor elk mens”
   Primaten die niet in GOD geloven hebben de reputatie in de theorie van de fabeltjes Koran te geloven en niet in de Schepping, daarom heb ik ze liever niet in de buurt.
   Niet omdat ik bang ben voor ze, maar ze halen de waarde van het LEVEN gigantisch omlaag door alles maar terug te gooien op een theorie van toeval,aannames,veronderstellingen,mogelijkheden,
   waarschijnlijkheden en vermoedens. Ze zijn mij veel te simpel en saai en denken zelf niet na maar STAPEL wetenschappers geloven,hun goden.
   m.a.w pseudo wetenschap,zonder ook maar één bewering of argument,stelling,feit en bewijs,om hun ”overtuiging” te kunnen onderbouwen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Sven E. Noch

    Nee, jij bent niet het soort mens waar ik graag mee om zou gaan. Je bent een echte ruzie zoeker zo te merken. Je verdraait mijn woorden, zodat je zelf?… geen idee. Maar wat heb je toch met de Koran? Ergens heb je er toch iets mee. Ik begin er niet over, wil het boek nieteens lezen, maar je blijft ermee schermen. Dat bedoel ik met niet verder kijken dan je neus lang is. Je gaat totaal voorbij aan hetgeen ik wel zeg, maar blijft reageren op mijn posten. En ik laat me geen woorden in de mond leggen. Door niemand niet.
    De wetenschappers zijn ook echt mijn goden of voorbeelden niet. Ik heb zelf gestudeerd, en iemand die dat doet weet wat wetenschap is en hoe waardeloos. Maar dat leer je uit de praktijk of je kijkt tegen ze op/hebt een afkeer van ze. ( dat zijn de mensen die zelf niet over de capaciteit beschikken intellectueel te denken, en dat is op zich niet erg. Elk mens heeft het recht te genieten van het leven zoals die zelf goeddunkt, maar val anderen niet zo af. En jij bent een goed voorbeeld van hoe ontollerant christenen eigenlijk zijn. Je blijft maar ratellen, zonder echt iets nieuws te zeggen. Daarom vind ik het zelf leuk een discussie te voeren met het christenvolk zo nu en dan, ze laten altijd zelf zien hoe kortzichtig ze zijn. Als ik maar kalm blijf, gaat de tegenpartij vroeg of laat wel te keer, en jij gaat wel heel erg snel te keer. Dank je voor het bewijs! Daarmee bewijs je ook dat je helemaal niet je naaste echt lief hebt.)
    Maar je wilt bewijs van mij? Dat op zich is al dom. Je kent me niet, dus waarom zou je waarde hechten aan mijn waarheid? Dat is het verschil tussen jou en mij. Ik durf zelf na te denken en te analyseren, jij hebt andere nodig die dat voor je doen, en voorlopig laat je dat doen door een bijbel. En waarschijnlijk elke clown die zegt vanuit de bijbel te preken. Die grappemakers vallen altijd door de mand vroeg of laat, maar de volgelingen van die pippoos hebben dan al hun hele omgeving lopen uitschelden en de hel in gewenst, met als resultaat dat ze inderdaad kwaaie gezichten zien als ze alweer over god/jezus beginnen.
    Maar bewijs kan ik je niet geven. Wel kan ik je erop wijzen dat jaweh maar een van de tig ideeën is van de mensheid en er veel varianten te vinden zijn, iets wat je zelf kan onderzoeken en eigenlijk heus wel weet. Dat staat namelijk al in mijn eerste post.
    De vrouw dacht slim te zijn en iets te bedenken wat niet te controleren was, namelijk leven na de dood. En dat is ook niet te controleren, in directe zin. Wat wel te controleren is de vele andere vertellingen die daarover de ronde gaan, en dan kom je toch echt tot de conclussie dat in elk geval het bijbel verhaal niet orgineel is en al heel wat andere versies heeft gekend voordat de versie die we nu hebben zo populair was bij een klein groepje betweters. Ik ben benieuwd of je met iets nieuws kan komen dze keer. Ik betwijfel het. Je kan alleen maar mijn woorden herhalen, kennelijk omdat ze toch indruk op je maken, hoe doorzichtig hahaha.

      /   Beantwoorden  / 
 12. Sven E. Noch

  Ik ken de bijbel erg goed. ‘t enach vind ik erg goed in elkaar gezet. De enige echte 3-eenheid van het hele christendom. Het nieuwe testament vind ik een zeer amateuristische poging de mystiek van tenach (het enach) te evenaren. orthodoxe joden denken net daar net als mij ook zo over wat dat betrefd, en volgens het sprookjesverhaal is het toch echt hun god en hun geloofsovertuiging. Nogmaals de koran.. geen idee, enook geen behoefte aan. Ik lees wat dat betreft liever de mysterieboeken van tegenwoordig, die we overigens film noemen. Vaak hartsikke joods uit Holywood. Het heilige hout, of te zien op google, ook wel Golgoltha genoemd in ouwe boekjes. Wie open staat voor meer dan een bijbel alleen leert nog eens wat van de echte wereld.

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   ”Ik ken de bijbel erg goed” maar je verstaat geen WOORD
   Primaten kunnen praten en communiceren,maar verstaan geen WOORD,die denken alleen maar aan een ”beloning”.
   Een MENS is geen DIER.
   Fikkie denkt alleen maar aan een kluif en heeft geen VERSTAND
   v.w.b De Oorsprong
   Alles wat leeft heeft een ziel,maar geen GEEST/PERSOON
   Hoe kan je dan als gewerveld dier de Bijbel en de Koran hebben bestudeerd?
   Je bent toch een gewerveld dier een HOMO en geen MENS?
   Of vergis ik me?

     /   Beantwoorden  / 
 13. Sven E. Noch

  Waar wil je eigenlijk naar toe met je aanvallen? Je blijft maar blaffen. Ik heb het boek bijbel gelezen en als dat jouw niet bevalt of niet goed genoeg is voor je… Het is zondag, ga naar een kerk en daar mensen zoeken om te vermaken. Een boek is om te lezen, ben je het daar niet mee eens, zet dan vraagtekens bij de uitgeverij van dat boek, niet bij mij. En waarom zou ik de Koran willen bestuderen? Christenen en waarschijnlijk ook moslims hebben het idee omdat zij leven volgens een boek, andere mensen ook die behoefte hebben. Ik niet in elk geval. Waarom zou ik? Ik heb zelf een goed werkend stel hersenen en daarmee kan ik heus wel boeken lezen en gesprekken aangaan, maar lezen volgens voorgekauwde principes… dat is alleen voor mensen die zelf te simpel zijn, gelovige mensen bijvoorbeeld. Je blijft maar stellen dat ik homo ben en geen mens. Ik ben levend wezen en heb een penis. Ik kan lezen en schrijven, en zelf de taal spreken die de figuren die acterern op tv en in films ook doen. EN ook de figuren die werken in de supermarkt, bij de bank en in het ziekenhuis. Daarmee voldoe ik aan het predikaat man. Dus ik ben een man. En dat noemen we in de volksmond een mens van het mannelijk geslacht. Een andere benaming is Homo Erectus. Wat volgens jou iets anders zou moeten betekenen als mens. Kennelijk heb je zelf niet echt veel studie gehad, behalve keer op keer het zelfde boek bijbel gelezen. Alleen dat laat eigenlijk al zien dat je niet de wijste bent zeg maar. Dan had je het boek al eerder begrepen en de behoefte gehad om verder te gaan met je leven en eens het leven van een weer andere kant bekijken. Om nu te gaan schreeuwen dat de bijbel leeft… Dat doen alle toverboeken. Enook <- daar zijn er meer van. Grimores heetten ze voor de kenners. Op zich een leuk fenomeen. Maar eigenlijk is dat een truukje die uitgehaald wordt met je geheugen. Omdat je elke keer achteraf een verklaring krijgt over een eerder gelezen passage, zal de volgende keer dat je het leest de betekenis veranderen. Het is als een kind dat vuur ziet, maar er niet bij in de buurt komt. Het kind vind dat het er mooi uitziet en geniet ervan. Pas wanneer het de hitte ervan heeft ervaren, gaat het beseffen dat het gevaarlijk kan zijn en de volgende keer dat het vuur tegenkomt er voorzichtig mee omgaan, omdat het dan pas weet dat het gevaarlijk kan zijn. Of als een nieuwe roze fiets. Altijd zijn er al genoeg roze fietsen te zien, maar pas als je zelf een roze fiets hebt gekregen voor je verjaardag beginnen ze op te vallen. Enook zo leeft de bijbel. Maarja, dat hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen, want dat boek het je vast al tig keer gelezen.
  Het stellen dat de mens geen dier is, is ergens correct, anders was het verschil in naam er niet om het onderscheid aan te geven, maar het is een belediging voor onze voorouders die hebben weten te overleven en ergens toch uit het dierenrijk zijn ontstaan.
  Daarom respecteer ik dieren zeer zeker en zal alleen maar doden om te eten of uit zelfverdediging.
  En wat beloning betreft… daar heb ik geen bijbel voor nodig hoor. Dat boekje is een voorbeeld van hoe lang je moet wachten als het van die god zou afhangen, en die ei maakt nooit z'n belofte waar in de sprookjes, en als die dan een keer iets doet wat die belooft heeft, is het altijd generaties later. Ik snap ook echt niet waarom er sommige mensen zijn die het het voorbeeld van liefde noemen.
  Ik vind het gewoon een heel goed ontworpen toverboek, tenminste de TeNaCh, het oude testament. Dat nieuwe gedeelte gaat over de homofiel jezus, die gek is op z'n kruis en vooral geen seks heeft gekend. Zelfs niet toen die zelf verwekt werd. Wat een domme geit is dat.
  Oja, misschien wist je het niet, maar het is seks dat ervoor zorgt dat de aarde bevolkt werd, is en zal blijven. Niets anders, dus wen daar maar aan. seks, het mooiste van de gehele natuur.

    /   Beantwoorden  / 
 14. chuck

  ” Een boek is om te lezen, ben je het daar niet mee eens, zet dan vraagtekens bij de uitgeverij van dat boek, niet bij mij.”
  De Bijbel is geen ”meesterwerk juweeltje, klassieker, kunststuk, meesterstuk, proefstuk” maar een Goddelijkboek.
  Alleen de Bijbel claimt De Schepping van MENS door Het Woord.
  ”Daarmee voldoe ik aan het predikaat man. Dus ik ben een man”
  fout mannetje,dieren hokken MENS trouwen
  Weet jij geen verschil tussen sprookjesboeken en het Levende Woord?
  Ga spelen in de Efteling,jouw sprookjesbos LEVEN loos.
  GAY,PEDO,LEUGENAAR,CRIMINEEL daar kan je niets aan doen.
  Dat is MENSelijk.
  snappez vous?
  Er is geen verschil tussen HOMO en MENS,Missing Link is onzichtbaar.
  Helaas je hebt gelijk onzichtbaar is niet wetenschappelijk.
  Zonder LEVEN is er geen wetenschap.
  Maar dit is natuurlijk WARtaal zoals De Bijbel voor jou.
  Ik neem jou dat niet kwalijk,ik hou toch nog van jou.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Sven E. Noch

  je houdt helemaal niet van mij, je kent me niet, weer een teken dat je praat als een kip zonder kop. Bijbel is voor mij geen WARtaal hoor, je blijft maar dingen suggereren. De enige die gefrustreert uit de bus komt in deze woordenwisseling ben jij. En ik houd niet van jou, vind je niet de moeite waard om in het echt te ontmoeten en mag je tot nu toe voor geen meter. Waarom? Je bent een zeur, daarom.
  En ja hoor, als je met je kont gaat zwaaien, zal ik je heus wel suf neuken, dat is menselijk, zoals je al zegt. Maar dat heeft niets te maken met respect voor de persoon die je bent, want dat is toch wat je graag wilt? Dat mensen je respecteren om wie je bent als persoon? Jouw persoonlijkheid tot nu toe is gewoonweg afstotelijk. Even voor de duidelijkheid. En of je mij nu wel of niet mag, het maakt me geen snars uit. Niet dat ik het niet fijn vind als ik wel met iemand overweg kan, maar jij bent het voor mij althans niet waard om daar mee te zitten. Ik hoop voor je dat je snel sterft, kan je de hemel in! Hier op aarde lopen al genoeg mensen rond die allemaal hetzelfde schreeuwen, dus echt gemist zal je wel niet worden. Gelukkig zijn er genoeg mensen over die wel een compleet eigen mening durven uit te dragen, en die zijn het hartstikke waard om nog tot in lengte van dagen rond te lopen op deze planeet. Wie weet kunnen ze nog eens iets leuks bijdragen aan de mensheid, iets verfrissends, iets nieuws. Van jou hoef ik zo te merken niet verwachten.
  En wat trouwen betreft…leuk dat het er is, zodat je iets kan hebben tussen 2 personen waarvan een ieder kan zien dat het bijzonder is, maar natuurlijk is het niet. De mens is helemaal niet monogaam, dat is wel gebleken. Maar aangezien de vrouw vroeg of laat met jong zit, wilt ze graag zekerheid. Ik denk zo maar dat jij geen man kan vasthouden en ze hard weglopen als ze te lang bij je in de buurt zijn. En dat heb je echt aan jezelf te danken hoor. Een man kan namelijk best heel erg lang bij een vrouw blijven en haar op handen dragen, als ze maar niet zo doet zoals jij en je medegelovigen. Jullie stoten mannen af.
  Ach waarschijnlijk zit je daar niet zo mee, en ben je vroeger zo vaak ongevraagd geneukt dat je bang bent voor elke man die te dichtbij komt. Pech voor je. Maar dan je verschuilen achter het christendom lost niets voor je op hoor. Jullie kweken haat onder de jonge mannen, en dat zijn diegene die inderdaad crimineel gedrag gaan vertonen. Wat vaak niet eens zo crimineel is. En een enkeling wordt zo verknalt door de vrouwen om hem heen dat die extreme dingen gaat vertonen zoals lustmoord. Jullie eigen schuld. Zelf zit ik gelukkig anders in elkaar, maar hoe gaat jou in elk geval niets aan. Daar heb ik vrienden en vriendinnen voor om mij te beoordelen. En weet je, mensen houden van mij zoals ik ben. En dat terwijl iedereen denkt dat ik geen respect heb voor geloof, religie of een bijbel. Ik ben zoals ik ben omdat ik dat wil en niet omdat iemand dat van mij vraagt of een stoffig boek mij dat opdraagt. En juist daarom houden ze van me, omdat het uit mijn eigen hart komt.

  En mensen zoals jou recht in hun gezicht durft te zeggen dat ik ze niet moet. Mijn liefde is niet vopor iedereen, zo goedkoop ben ik niet. Maar wie ik liefheb, kan er blind op vertrouwen dat ik het meen. Dat is mijn reputatie.

  fijne zondag

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   ”En ik houd niet van jou, vind je niet de moeite waard om in het echt te ontmoeten en mag je tot nu toe voor geen meter. Waarom? Je bent een zeur, daarom.”
   Je kent me niet, weer een teken dat je praat als een kip zonder kop.
   Hemel is bestemd voor personen
   Hel is bestemd voor demonen.
   Dat is geen halve waarheid.
   Man en vrouw zijn geschapen voor ….
   HOMO S als je maar van elkaar houdt
   Nee dat is geen ”liefde”
   Je bent zo overtuigd van jouw geloof of mening,waar baseer jij dat eigenlijk op?
   Ik ben blij dat jij een eigen mening hebt en geen ja knikker bent.
   fijne zondag

     /   Beantwoorden  / 
   1. Sven E. Noch

    Waar ik dat op basseer?
    Dat zou je wel willen weten hè?
    Ik heb iets wat jij nooit zult begrijpen of krijgen, en ga ik jou lekker niet vertellen.

    Ga jij maar gefrustreerd door het leven en vooral je eigen proberen te profileren door andere het leven zuur proberen te maken en de woorden gebruiken van een ander zoals je alweer doet.

    hahaha

    Maar zo zie je maar weer.
    Er klopt geen ene moer van jou bijbel,
    want je wapenuitrusting,
    je goddelijke wijsheid,
    het bloed van jezus en wat voor ongein je allemaal wel niet uit de kast wil halen om een strijd met mij aan te gaan helpt je voor geen meter.
    Ik gebruik niets van die onzin en als het op een strijd aankomt,
    versla ik je nog voor je ook maar een vinger naar mij uit kan steken.
    Ik ben van jou TOTAAL niet onder de indruk,
    en van je god en bijbelkennis nog veel minder!

    jouw god bestaat alleen maar in je eigen fantasie en helaas ben je niet de enige.
    Maar die god mag je wat mij betreft een bijbel in z’n kont dauwen, zo ver dat die scheel kijkt van de pijn, daarna een kruis pakken, die bij z’n homofiele zoontje jezus in z’n bek drukken tot die begint te kotsen. Pak een stuk touw en bindt de twee aan elkaar vast, en een doosje Lucifer en steek de twee, god en jezus, in de fik! En als ze bijna verkoolt zijn, pis er overheen totdat het vuur gedoofd is. Dan mag je erop schijten tot je een ons weegt. Als het zover is, roep je je heilige geest en vraag je die maar op de shitzooi op te eten.

    En daarna mag je met die heilige geest helemaal de hel in neuken!

    En dan is het weer tijd om wakker te worden en je te realiseren dat al die 4 figuren helemaal niet bestaan voor mensen die stevig in hun schoenen staan en de wereld durven aan te nemen zoals die in werkelijkheid is.

    een fijne week!

    Sven

      /   Beantwoorden  / 
    1. chuck

     Ken je het spreekwoord ”holle vaten klinken het hardst”
     Je klinkt helemaal niet gefrustreerd,gestressed,ongelukkig of
     vol bitterheid.
     Je reageert heel rustig en zelfverzekerd met beweringen,argumenten,stellingen,feiten en bewijzen.ahum
     Ik zeg alleen wat je gelooft,je bent een gemuteerde kwal,aardvarken of primaat.
     Ik ben een MENS,dat geloof ik,jij weet het zeker,gefeliciteerd
     zou ik zeggen
     àTHEISTEN cq Moslims geloven ook niet in personen met geweten
     moraal,waarden en normen en verantwoording.
     Ikke ikke en de rest kan….
     Jullie zijn niet MENSelijk jullie erkennen geen Zonde.
     Mensen zijn zondaars ,primaten zijn geen zondaars.
     Pakken wat je pakken kan en eten en gegeten worden
     NATUURLIJK MAG JE DAT GELOVEN
     een fijne week!
     chuck

       /   Beantwoorden  / 
     1. Sven E. Noch

      Ik wens niet graag vergeleken te worden met een moslim. Ik ben de persoon die ik ben, en heb geen etiket, organisatie, religie of geloof nodig om dat voor mezelf te vestigen. Ik weet dat ik leef, en zoals ik in al die jaren heb geleerd, behoor ik tot de dierengroep die Mens wordt genoemd. Gefrustreerd was ik toen ik nog niet besefte dat de verhaaltjes over bovennatuurlijke wezens zoals god, duivel, engelen en demonen niet in werkelijkheid bestaan. Ik was gestresseerd toen in de veronderstelling was dat ik moest voldoen aan de eisen die de maatschappij de vrije mens oplegt. Ik was ongelukkig toen ik dacht dat ik belast was met een erfzonde en vol bitterheid op het moment dat ik me in de steek gelaten voelde door diegene die alles in handen zou hebben, zelfs het leven op aarde.
      Nou ik weet dat er alles niets van waar ik, ben ik best content met de situatie en geniet van de meeste momenten van de dag.
      Ik beweer helemaal niets, wie ben ik om van de daken te schreeuwen het antwoord op alles te hebben? Waarom zou ik argumenten voordragen die enkel verdraait kunnen worden door personen zoals jij? De feiten waar ik mee kom, kan je zelf nagaan, het afgaan op alleen mijn woord zou getuigen van dommigheid van diegene die het zou doen. Zelf onderzoeken is het advies! En bewijzen… die vind je vanzelf als je durft te onderzoeken. Maar dan moet je natuurlijk wel om je heen durven kijken en niet maar in een richting, zoals veel gelovige doen. Die onderzoeken ook graag, is heel menselijk, maar onderzoeken elke letter van de bijbel, dat is echt stom natuurlijk. Alsof je in het boekje van IKEA ook maar een woord zal vinden waarin blijkt dat het misschien wel eens niet zulke goede kwaliteit zou kunnen zijn. Ik bedoel, op een pakje sigaretten staat dat het slecht voor je kan zijn en voor je omgeving om te roken, omdat dat is verplicht van buitenaf. Zelf zou de tabaksindustrie het nooit hebben gedaan. En dat geldt ook voor een bijbel of koran. Die prijzen zichzelf aan, dhuh…

      Wat ik geloof…, laat ik het zo zeggen, ik ben een uitgegroeid spermacelletje dat heeft kunnen groeien dankzij het eicelletje in moeders buik en haar lichaam die wonderbaarlijk daartoe in staat is. En ja, als ik een embryo bekijk en nog eens in de spiegel, ben ik behoorlijk gemuteerd sinds die tijd. Gelukkig. Maar je veranderd naar hetgeen je tot je neemt als voedsel. En in de loop der tijd hebben levens ander voedsel ontdekt, deels doordat er nieuwe voedingsrijke omgevingen werden ontdekt, deels omdat het voedsel dat genuttigd werd ook door dezelfde reden langzaam evolueerde en deels omdat verandering in lichaam en omgeving het mogelijk maakte ander voedsel te vangen, dan wel uit te proberen.

      Ik geloof zeker in iets wat je geweten kan noemen. Je krijgt op je pad waar je zelf aan werkt, voor het grootste deel. En je geweten wordt wel eens verward met de stem van god, daarom trappen zovele erin. Die vlakken hun eigen ‘gedachtestem’ uit en denken dat die van god of weet ik veel wie komt.
      Ik heb wel degelijk normen en waardes, een heleboel zelfs, maar dat zijn de mijne en kennelijk niet de jouwe. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen daden, en kan niet zoals gelovige doen, me schuilen achter een hogere macht. Heb ik ook geen behoefte aan trouwens.
      Zonde ken ik niet, dat is een gelovig iets. Ik ken stommiteiten en probeer daar zo min mogelijk van uit te halen, zodat ik niet de ellende over me heen krijg die daar meestal het gevolg van is.

      Maar zet jezelf en je geloof niet zo te kijk joh, wijs en verstandig kom je niet over en bent slechte reclame voor je overtuiging op deze manier. Dat kan toch niet je bedoeling wezen? Sluit lekker af en geniet gewoon van de mensen in je omgeving. Een discussie met mij zal je niet winnen. Niet dat dat mijn doel was, maar je vroeg er zelf om door maar te schelden en beweringen te uiten over mij terwijl je mij nog nooit hebt ontmoet. Als dat wel het geval was, zag je mij in een heel ander daglicht.

        /  
     2. Sven E. Noch

      weet je wat, je mag mij toestaan dat ik dat geloof volgens jou. ben je dan gelukkig…?

      ik had een mooi antwoord getikt, maar die is verdwenen denk ik.
      en ik heb geen zin om het hele verhaal nog eens in te voeren.

      hoe dan ook zal een ieder die de gehele post leest wel inzien dat je als een gek probeert mij het bloed onder de nagels vandaan te halen en daarmee laat je gelukkig zelf zien hoe het christenvolk echt is. Ontollerant tegenover de medemens.
      Maar vergelijk mij niet met een moslim, ik ben geen moslim, en ook geen christen, maar gewoon wie ik ben.
      Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen daden en heb daarom een hele boel normen en waardes waar ik me aan houd, omdat ik dat zelf wil. Doe ik dat niet, dan zal ik zelf diegene zijn die met de gebakken peren kom te zitten, en echt, ik lust geen peren, laat staan gebakken.
      En wat holle vaten betreft… wie is nu alweer een hele dag aan het schelden en met beschuldigen aan het smijten? Ik ook, maar ik ben niet diegene die zo graag als goed christen of weet ik veel wat voor gelovige wilt overkomen.
      Ik ben mezelf, en een ieder die aan mij een voorbeeld wil nemen is aan het verkeerde adres. Vrienden zijn wel welkom en die zal ik zo behandelen zoals ik graag door hun behandeld wenst te worden. Met respect en humor. Maar jij zal daar niet bij horen. Liever niet zeg! Ik kots van je houding en het soort mensen waar je zo graag het boegbeeld van probeert te zijn, de jezusaanhangers.
      Ik gemuteerd? Echt wel, wel eens een embryo gezien? die ziet er toch heel anders uit dan ik nu doe als ik in de spiegel kijk. Ooit was een gedeelte van mij een spermacelletje en een ander deeltje een eicel. En die twee samen zijn gemuteerd tot wat ik nu ben.

        /  
 16. Sven E. Noch

  je houdt helemaal niet van mij, je kent me niet, weer een teken dat je praat als een kip zonder kop. Bijbel is voor mij geen WARtaal hoor, je blijft maar dingen suggereren. De enige die gefrustreert uit de bus komt in deze woordenwisseling ben jij. En ik houd niet van jou, vind je niet de moeite waard om in het echt te ontmoeten en mag je tot nu toe voor geen meter. Waarom? Je bent een zeur, daarom.
  En ja hoor, als je met je kont gaat zwaaien, zal ik je heus wel suf neuken, dat is menselijk, zoals je al zegt. Maar dat heeft niets te maken met respect voor de persoon die je bent, want dat is toch wat je graag wilt? Dat mensen je respecteren om wie je bent als persoon? Jouw persoonlijkheid tot nu toe is gewoonweg afstotelijk. Even voor de duidelijkheid. En of je mij nu wel of niet mag, het maakt me geen snars uit. Niet dat ik het niet fijn vind als ik wel met iemand overweg kan, maar jij bent het voor mij althans niet waard om daar mee te zitten. Ik hoop voor je dat je snel sterft, kan je de hemel in! Hier op aarde lopen al genoeg mensen rond die allemaal hetzelfde schreeuwen, dus echt gemist zal je wel niet worden. Gelukkig zijn er genoeg mensen over die wel een compleet eigen mening durven uit te dragen, en die zijn het hartstikke waard om nog tot in lengte van dagen rond te lopen op deze planeet. Wie weet kunnen ze nog eens iets leuks bijdragen aan de mensheid, iets verfrissends, iets nieuws. Van jou hoef ik zo te merken niet verwachten.
  En wat trouwen betreft…leuk dat het er is, zodat je iets kan hebben tussen 2 personen waarvan een ieder kan zien dat het bijzonder is, maar natuurlijk is het niet. De mens is helemaal niet monogaam, dat is wel gebleken. Maar aangezien de vrouw vroeg of laat met jong zit, wilt ze graag zekerheid. Ik denk zo maar dat jij geen man kan vasthouden en ze hard weglopen als ze te lang bij je in de buurt zijn. En dat heb je echt aan jezelf te danken hoor. Een man kan namelijk best heel erg lang bij een vrouw blijven en haar op handen dragen, als ze maar niet zo doet zoals jij en je medegelovigen. Jullie stoten mannen af.
  Ach waarschijnlijk zit je daar niet zo mee, en ben je vroeger zo vaak ongevraagd geneukt dat je bang bent voor elke man die te dichtbij komt. Pech voor je. Maar dan je verschuilen achter het christendom lost niets voor je op hoor. Jullie kweken haat onder de jonge mannen, en dat zijn diegene die inderdaad crimineel gedrag gaan vertonen. Wat vaak niet eens zo crimineel is. En een enkeling wordt zo verknalt door de vrouwen om hem heen dat die extreme dingen gaat vertonen zoals lustmoord. Jullie eigen schuld. Zelf zit ik gelukkig anders in elkaar, maar hoe gaat jou in elk geval niets aan. Daar heb ik vrienden en vriendinnen voor om mij te beoordelen. En weet je, mensen houden van mij zoals ik ben. En dat terwijl iedereen denkt dat ik geen respect heb voor geloof, religie of een bijbel. Ik ben zoals ik ben omdat ik dat wil en niet omdat iemand dat van mij vraagt of een stoffig boek mij dat opdraagt. En juist daarom houden ze van me, omdat het uit mijn eigen hart komt.

  En mensen zoals jou recht in hun gezicht durft te zeggen dat ik ze niet moet. Mijn liefde is niet voor iedereen, zo goedkoop ben ik niet. Maar wie ik liefheb, kan er blind op vertrouwen dat ik het meen. Dat is mijn reputatie.

  fijne zondag

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   ”Ik wens niet graag vergeleken te worden met een moslim.”
   Maar zo gedraag jij je wel.
   Geen zonde ,geen Schepping,geen vrije wil,geen persoon,geen mens,
   geen 7 dagen enz….
   Dat staat in de fabeltjes Koran en niet in de Bijbel
   De Bijbel praat over zonde,zondvloed,persoon(drie-enig),
   7 dagen,vrije wil,zondvloed ,leven ,evolueren ieder naar zijn aard allemaal wonderen.
   In jouw fabeltjes Koran staan geen wonderen en profetieen.
   Schepping of Ontstaan
   Er is geen andere optie
   Matt 12:30
   pro of anti GOD
   Openb. 21:8
   Geen keuze is ook een keuze.
   Hebr. 6:4-6 is iets voor jou
   Wanneer kom jouw eerste weerlegging.

     /   Beantwoorden  / 
  2. chuck

   ”Ik kots van je houding ”
   Ik kots niet van je houding,integendeel ik vind je aardig,je negeert me niet.
   Dat heet communiceren ieder mag elkaars mening vertellen.
   Wij overtuigen elkaar niet,we luisteren alleen naar elkaar.
   Ieder ”persoon” is uniek in het hele oneindige universum.
   Al ben je één van een tweeling,dan noch ben jij Sven E Noch
   en niemand anders kan jou zijn,ook niet look a likes.
   Geweten kan je niet deleten zoals foutjes in een mega geheugen van een computer

     /   Beantwoorden  / 
 17. chuck

  ” En ja, als ik een embryo bekijk en nog eens in de spiegel, ben ik behoorlijk gemuteerd sinds die tijd. ”
  Nog steeds ontwikkeld tot MENS,sinds de éénmalige Schepping.
  Ik hou niet van halve Waarheid.
  Natuurlijk mag je geloven dat je toevallig uit een primitieve oercel,wurm,vis,kwal,slijmbal,aardvarken of hangbuikzwijn
  tot een doelloos onpersoonlijk primaat bent gemuteerd in miljarden jaren,allemaal familie incl onkruid,ongedierte,stinkdier,
  weekdier,insekten enz enz enz
  Ik geloof in de Schepping onafhankelijk van elkaar ontwikkeld.
  Oercel is niet primitief,die bestaan nog steeds,ook KWALLEN
  Is er ooit een primaat geboren uit een vrouw en is er ooit een mens geboren uit een primaat ?
  Waarom bestaan er nog primaten waarom bestaan er nog mensen
  Leuk detail: de oerknaltheorie is uitgewerkt door de Waalse Georges Lemaître. Een katholieke priester die tot zijn dood verbonden is geweest met de Pauselijke Academie van de Wetenschappen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Sven E. Noch

   De oerknal, volgens mij weet niet niet waar dat uiteindelijk naartoe leidt, en ga ik je ook niet uitleggen of voorkauwen.
   En aangezien je maar blijft volhouden dat ik achter de koran sta, ben ik tegenover jou uitgepraat. Kortzichtig dwaas figuur!

   De enige reden dat ik door bleef gaan met reageren is omdat ik in mijn studio, die draait op een computer, bezig was met het een en ander aan muziek te doen. Gelukkig ben ik daar nu eindelijk klaar mee. En ik wens geen dingen met mijn naam te koppelen waar ik het niet mee eens ben, vandaar dat ik de tijd nam je duidelijk te maken dat ik net zo weinig heb met de islam als met het christendom. Echter ben ik in het westen opgegroeid en dus met de christelijke taal en daar zal ik het dit leven mee moeten doen.
   Voor jou, dag! Dat je ooit maar eens mag inzien dat je visie er een is die gedeeld wordt door mensen die of onzeker zijn of de boel bewust om de tuin lijden.
   De groeten!

   PS Ik heb zo maar het vermoeden dat je het niet kan hebben dat je de koran niet kan lezen en daarom alles maar op dat boek gooit zonder te weten wat er echt in staat. Tip, leer arabisch als je zo graag over de koran praat! Heb je tenminste iets anders aan je hoofd dan dat eeuwige godsbescherming. Hoe meer talen je beheerst, hoe beter je zelfbeeld zal zijn, omdat je meer en meer in staat bent jezelf uit te drukken. Daar ben je zo te merken geen ster in.

     /   Beantwoorden  / 
   1. chuck

    Oorsprong?
    GOD of ALLAH
    Schepping of Ontstaans Theorie
    onafhankelijk naast elkaar of gemeenschappelijk achter elkaar
    Waar sta je achter?

    De meeste ongelovigen(anti GOD) zijn ex christenen,die weten wie GOD is en vloeken bij het LEVEN.
    Moslims zijn ook ongelovigen,maar vloeken nooit.
    maar zeggen altijd Allahoe akbar.
    ex christenen moeten naar de kerk,dwingen is geen Liefde.
    Jij weet wie GOD is ,daarom bespeur ik zoveel haat in jou,terwijl je mij niet kent,je bent een kip zonder kop.
    Primaat zonder verstand.
    Dat heb je mooi gezegd als ik beweer jou niet te haten.
    Je haat mij niet?
    Ik ben wel irritant of niet?

      /   Beantwoorden  / 
 18. Sven E Noch

  Dat zou je waarschijnlijk wel willen,
  maar nee, ik haat je niet, dat is zonde van mijn energie.
  Ook haat ik god niet, ik kan niet iemand haten die niet bestaat.
  Wel gebruik ik de term god anders nu dan mij vroeger is geleerd.
  niet om te schelden, dat is een teken van frustratie, zwakte en een beperkt vocabulaire.
  Ik vind het wel best met al die mensen die zo nodig hun god moeten opdringen en zijn in mijn huis niet welkom.
  In huis heb ik weinig regels, maar een regel is dat ik niet wil dat hier gebeden wordt voor het eten, je bedankt diegene die het klaar heeft gemaakt of het heeft gekocht maar voor de moeite.
  Daarnaast mag je hier over je geloof praten wat je wilt, zolang ik ook maar mijn visie mag geven, trek je dat niet, begin er dan niet over.
  En voor ouders is het hier binnen verboden om hun kind erop te attenderen dat ze gelovig zijn, dus aansporen om te bidden, of iets afkeuren omwille van geloof is echt uit den boze, zoals mijn moeder bijvoorbeeld al heeft ondervonden. Ben je het daar niet mee eens, kom dan niet bij mij thuis, zo simpel. Ik zal rekening houden met de leeftijd van de kinderen zoals ik dat met eigen kinderen zou doen, niet bijbels in elk geval.

  Je bent een zwart/wit denker. Niet echt iemand om leuk mee om te gaan denk ik. Aan je posten proef ik ook dat je waarschijnlijk weinig mensen in je buurt hebt. Normale mensen zullen snel klaar zijn met je.

  God is jouw manier van communiceren, een vrouwenspelletje van al heel erg oud. En ik heb aan dat soort spelletjes helemaal geen behoefte. De bijbel is geschreven in het hebreeuws, een taal die voor meerdere intrepetaties mogelijk is. Wanneer het echter in het engellens wordt begrepen, ook wel enochia genoemd (engels-> enochian) ontstaat er een boodschap die alles verklaart en jou zogenaamde WARtaal omtovert in pure erotiek. Het is de geheime kennis die vrouwen delen om de kunst van het verleiden te meesteren. De meeste mannen zullen die taal niet of nooit meester maken, maar er zijn manieren om het te leren. De media op tv maakt ook gebruik van die taal, wat het grootste geheim van de Scientology beweging is. Een joodse organisatie die doet alsof ze tegen het christendom is, maar ondertussen juist dat promoot op zeer grote schaal, namelijk door De Kerk te zijn van Hollywood, de filmindustrie. Wanneer iemand de Clear-status bereikt, een graad binnen die organisatie zal met het WOORD zoals jij dat noemt verstaan. In andere kringen wordt dat ook wel the Philosofer Stone genoemd. Eenmaal ingewijd in die wetenschap is men in staat de taal te beleven zoals de andere sekse het ook doet. Man verstaat vrouw en vrouw verstaat man.

  ‘t Enak <- hetgeen waar jij het alleenrecht op denkt te hebben.
  het oor-deel waar je hetover hebt.
  de dag des oor-deels is ook juist dat geen waar de openbaringen over gaat.

  Maar wees gerust, het begrijpen ervan is niet voor iedereen weggelegd, dus er zijn genoeg andere mensen die de kan frustreren of gek proberen te maken, mij in elk geval niet.

  's fan Enoch

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   Dus jij bepaalt wat voor jou normen en waarden zijn?

   ” Je bent een zwart/wit denker.”i.d.d
   Niet 99,999…% maar 100%
   Dat is radicaal en niet gematigd zoals alle religieuze primaten.
   GOD bestaat of GOD bestaat niet.
   Alle mensen zijn religieus,die niet in de Schepping geloven.
   RELIGIE of theorie is twijfelen,aannames enz…werelds
   Ik hou niet van een eeuwige discussie
   GELOOF is zeker weten een onmogelijke scenario voor eeuwig,
   onwetenschappelijk en bovennatuurlijk .
   (persoonlijke relatie)
   Dat heb jij niet so what.
   Pseudo wetenschap,aannames enz… opdringen als wetenschap,daar buigt heel Nedreland voor.
   Nederlanders respecteren de ISLAM en vinden de Bijbel belachelijk.
   Ik lieg niet,waarom wordt Geert Wilders gehaat?
   Omdat hij de ideologie van de ISLAM belachelijk vindt
   krijgt hij permanente bewaking.
   Dat heb jij niet een permanente bewaking.
   Zelfs de ex Koningin buigt uit respect voor de ISLAM

     /   Beantwoorden  / 
 19. Sven E Noch

  what ever, .. succes met je strijd tegen de islam.
  maar je bent net zo als de moslim, alleen de westere variant!
  hun zijn groot gebracht met die cultuur en jij met deze.
  leer toch eens je medemens te respecteren voor wat die is, niet voor wie jij vind dat die moet zijn!

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   ”leer toch eens je medemens te respecteren voor wat die is, niet voor wie jij vind dat die moet zijn!”
   Dat respecteer ik,maar jullie accepteren geen MENS te zijn maar gemuteerde primaten,die geen vrije wil hebben .
   Maar dat is natuurlijk jullie mening.
   Ik hou niet van de leugen,jij wel?
   De leugen kan je weerleggen,de waarheid dus niet,tenzij jullie met bewijzen of feiten aan komen.

     /   Beantwoorden  / 
 20. Sven E Noch

  die wil je niet zien, de fieten zijn het enige waar ik mee begon, namelijk dat het verhaal van jouw bijbel niet de eerste is, en er op verschillende delen van deze planeet verschillende dieeën zijn over hou het nu zou zijn begonnen. En jouw versie, om maar even zo te zeggen, is een van de weinige die niet aanneemt dat we zin geevolueert vanuit het dierenrijk.
  Ipv je tijd te verspillen met elke keer maar weer reageren op mij, kan je ook eens de moeite nemen om al die andere (vaak mooie en leuke) varianten op het scheppingsverhaal te lezen of bekijken. Leer je nog eens wat van en over andere culturen. Dat zijn de feiten die ik geef. En dat hoef je niet van mij aan te nemen, betwijfel ze maar, maar ik bied je wel aan om zelf te ontdekken hoe andere mensen kunnen kijken tegen het leven dat volgens jou alleen maar mogelijk is door de god van de joden. En die mensen zijn heel gelukkig met hun eigen cultuur. Iets wat over veel joden te betwijfelen valt, met al dat geklaag bij zo’n muur. Wat een achterlijke vertoning zeg!

  Ik had respect voor je, in eerste instantie, maar verkies ervoor je bij nader inzien toch iemand te vinden die ik liever niet uitnodig thuis. En dat is een mening, hoe zeer je dat ook wilt bevechten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   ” kan je ook eens de moeite nemen om al die andere (vaak mooie en leuke) varianten op het scheppingsverhaal te lezen of bekijken.”
   In perioden van miljarden jaren doelloos achter elkaar uit het water ontstaan zijn GEEN feiten.
   Naast elkaar en onafhankelijk van elkaar dat is Schepping en daarna
   evolueren ,ieder naar zijn aard,dat zijn waarneembare feiten.
   Plant blijft plant,in verschillende variaties
   zo ook,insekten,eencelligen,vissen,weekdieren,gewervelde dieren,vogels,geleedpotigen enz enz enz enz enz enz
   sinds de oorsprong
   EN NIET ACHTER ELKAAR.
   FOSSIELEN zijn geen tussen vormen ,dat is fake
   Uitgestorven betekent van de aardbodem voorgoed en definitief
   tot in aller kleinste hoekje en takje verdwenen.
   Zo kan ik jaren doorgaan met beweringen,argumenten,stellingen,feiten en bewijzen voor de dag komen zonder één weerlegging van jullie kant,alleen maar schoppen en schelden en vol bitterheid.
   Nee jij haat me niet ,ik ben irritant met zoveel bewijzen.
   Dat heet confrontatie
   ADAM WAAR BEN JE?

     /   Beantwoorden  / 
 21. Sven E Noch

  Goh, ik nou zie ik het pas. Jij snapt het niet.
  Dat vind ik op zich er jammer voor je. Daarom zal ik je proberen uit te leggen wat ik bedoel.
  Het feiten waar ik mee kwam, en blijf komen is het simpele feit dat er aantoonbaar meerdere verhalen en mythes zijn. Begrijp je dat stukje? Wat de inhoud is van die verhalen en mythes doet eigenlijk niet ter zake. Het feit alleen al dat je op elk gedeelte van de wereld een ander verhaal te horen krijgt en de mensen die het vertellen net zo zeker van hun zaak zijn zoals jij, laat in elk geval een helder en normaal denkend persoon toch nadenken over de waarde van de bijbel als enige waarheid. Er blijken dus veel meer ‘enige waarheden’ te zijn. Dat jouw bijbel het verhaal vertelt van Adam en Eva is dus net zo waardevol als al die andere verhalen van bijvoorbeeld Rangi en Papa om maar een zijstraat te noemen. Maar het verhaal van de Maori is wel heel erg anders dan het verhaal over het Hof van Eden. En allebei zijn het mooie verhalen, die hun doel jaren lang hebben kunnen dienen en nu nog. Maar om nu heel koppig te stellen dat alleen jouw bijbel het bij het rechte eind heeft… laat ik het proberen te zeggen met respect voor jou als medemens…Dan ga je toch voorbij aan de genegenheid die ouders gevoeld moeten hebben voor hun Maori-kinderen toen ze het verhaal vorm gaven zoals die nu bekent is na al die generaties. Begrijp je dat?

  En dat is het enige feit wat ik kan en zou willen voorleggen. De rest is slechts een punt van speculatie en onderzoek. En onderzoek wijst uit dat het Oude Testament een plagiaat is van eerder ontstane verhalen die toch anders in elkaar zitten dan de huidige vorm van de bijbel nu weergeeft.

  Maar jij wilt graag een confrontatie aangaan op een niveau die voor mij helemaal niet relevant is. In mijn ogen ben je aan het bakkeleien over hoe Doornroosje nu in slaap is gevallen, door een prik in een vinger aan haar linker hand of aan haar rechter hand. Een sprookje dat er niet om gaat hoe het precies in elkaar zat, maar de boodschap die de ondertoon vorm geeft.

  Wat jij wilt doen is bewijzen dat de meeste mensen vroeger rechtshandig waren en daarom is volgens jou het de rechter hand van Doornroosje. Maar dat slaat kant noch wal. Of het nu de linker of rechter hand is. Zonde van je tijd om je daar zo druk over te maken, geniet liever van het sprookje dat leven heet, ipv zo moeilijk doen.

  Ik schop niet, scheld niet en ben niet verbittert. Ik gun het alleen andere mensen om te kunnen genieten van het leven zonder zich ongelukkig te voelen zoals ik vele zie omdat ze maar niet van een schuldgevoel af kunnen komen die ze is aangepraat door gelovige mensen zoals jij.

  Maar ik betwijfel wederom of je snapt wat ik in elk geval probeer te vertellen. En als je het niet begrijpt of wil aanhoren of accepteren, dan niet. Het is niet aan mij om mensen te bekeren, dat doen mensen die het idee hebben dat ze daarmee een plekje in de hemel verdienen of winnen.

  Mocht god achteraf toch wel blijken te bestaan, wil ik niet in de hemel komen omdat hij zijn zoon door een hel heeft laten gaan zodat ik niet in de hel hoef te komen. Voor zo iemand kan en wil ik geen respect opbrengen. Dan maar voor eeuwig branden. En god zou dan ook moeten weten dat ik dat meen ook. Aan de andere kant zou die hufter moeten weten dat ik een hart heb die het goed meen met mijn medemens, dus dan wederom, als ik daarmee niet goed genoeg ben, please, zover mogelijk bij mij uit de buurt blijven. Iemand die z’n kind iets aandoet kan van mij mijn kont kussen. Of je nu god heet of niet.

  Dus hoe je het ook draait of keert, ik heb geen behoefte aan je god. Helemaal niet zelfs. Maar gelukkig heb ik er niets mee te maken. En als ik zo om me heen kijk zijn christenen zeker niet cool genoeg om daar een eeuwigheid mee door te brengen, ik vind ze nu al saai!

    /   Beantwoorden  / 
 22. Sven E Noch

  Je bent er stil van. Ik denk dat het kwartje gevallen is bij je. Eindelijk. En je hoeft me niet te bedanken, bedank je zelf maar daarvoor, omdat je jezelf eindelijk toestond na te denken en logica te gebruiken. Daar is niets mis mee, en kan emotioneel een zeer fijne ervaring zijn.

  Na een flinke woordenwisseling met jou, ik heb het eens allemaal nagelezen, zou ik je toch nog een laatste woord willen meegeven.
  Wederom, niet omdat er ergens in een boekje staat dat dat moet, niet omdat ik met deze actie hoop een plek te verdienen in een hemel of bang bent dat ik zonder deze actie in een dal van diepe duisternis of hel beland, maar omdat ik ook jou als mens een leuk leven toe wens. Meer kunnen we als mens eigenlijk niet voor elkaar doen toch?

  Zo te merken ben je heel erg vurig en sta je net als ik achter hetgeen waar je zeker van bent. Op zich een mooie eigenschap, maar het gevaar ervan is dat je je ogen sluit voor andere ideeën, en die zijn er altijd, omdat niemand gelijk is en er altijd iemand is die het leven anders dan jou heeft meegemaakt. Altijd, gelukkig.
  Probeer ook eens te luisteren naar het hart van een ander, zodat je erachter kan komen hoe die ander in het leven staat en waarom. Dat heb ik bij jou ook gedaan en daarom de rust bewaard en tijd genomen om je echt te woord te staan. Een woord dat ik speciaal voor jou heb ‘bedacht’, geheel persoonlijk. Niets wat je hierboven zult lezen is standaard praat, het is allemaal gericht naar jou, en een reactie op hetgeen jij mij liet weten over jouzelf. Behalve de eerste post natuurlijk, maar dat snap je best.
  Helaas moet en moest ik wel constateren dat jouw reacties vaak heel erg standaard waren en zo nu en dan dankzij het gebruiken van mijn eigen woorden de indruk gaven dat je het tegen mij persoonlijk had. In werkelijkheid speelde je gewoon een ‘bandje’ af die je of ergens eerder heb gehoord of al veel vaker hebt gebruikt. Wat de reden daarvan ook moge zijn, laten we dat maar in het midden houden.
  Wat ik je graag wil zeggen is dat een boekwerk zoals bijbel behoorlijk overtrokken wordt en helemaal niet zo goed uitpakt als het boek zelf, de kerken, gemeentes, dominees en priesters je willen doen laten geloven. Kijk maar. Ik ben er niet bang van, en sterker nog, ik toon wel degelijk aan dat er iets goed fout zit met het geloof christendom voor diegene die er te star en strak mee omgaan. Ik vrees voor jou dat je graag een man vindt die echt bij je past en ook zelf uit zijn eigen hart echt heel graag bij je zou willen blijven. Als je een beetje gas terugneemt met je manier van het belijden van je geloofsovertuiging zou ook jij best een kans maken. Maar dat vurige “Ik ben 100% voor God, geen 99%, en Jezus boven alles” is iets wat ervoor zorgt dat vroeg of laat een man zo ver mogelijk bij je uit de buurt wil zien te komen. Werkelijk waar, daarmee stoot je mannen af en zal je ze niet meer terugwinnen. In elk geval niet hun hart. En dat geldt eigenlijk ook voor gewone vrienden. Vriendschap is ook de ander accepteren en toestaan eigen dommigheden uit te halen, niet alleen maar vermanen en afzeiken.

  Bekijk de wereld eens door de bril van een andere cultuur, dus een ander geloof. Waak ervoor je in dat geloof niet weer te verliezen zoals je in het christendom hebt gedaan en bekijk weer een ander geloof. Ervaar ze het liefst allemaal. Onderweg zou je diverse charismatische mensen tegenkomen, die de kracht hebben je zo te overtuigen dat het gevaar bestaat JEZELF weer helemaal te verliezen. Pas daar voor op. Maar weet dat je altijd weer dit bericht kan vinden. Om je even wakker te schudden misschien.

  Met een eerlijke vriendelijke groet,

  Sven E. Noch
  maar jij mag ook 7 zeggen of Say,
  zo kennen de meeste mensen mij.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Sven E Noch

  Voor de jongere heren:

  Zoals je misschien uit het bovenstaande kan opmerken is de dame in kwestie iemand die heel erg duidelijk probeert te maken dat ze radicaal voor god kiest. Wat ze eigenlijk probeert te zeggen is dat ze de man neemt zoals die is, of hij nu
  “GAY,PEDO,LEUGENAAR of CRIMINEEL” is.
  Dat zijn niet eigenschappen waar zij mee zal zitten.
  Het gaat haar om hele andere dingen, namelijk dat ze gehoord wordt.

  Dus ben je op zoek naar een vrouw die 100 % voor jou kiest (de vrouwen noemen dat GELOVEN, dan raad ik je aan naar een kerk te gaan die je aanspreekt en gewoon jezelf te zijn, en eerlijk. Een vrouw verwacht niets anders dan een GAY,PEDO,LEUGENAAR,CRIMINEEL. die weten heus wel hoe de wereld in elkaar zit, maar zij wilt uit jouw mond horen dat je eerlijk bent.
  Dan kom je al heel erg ver. Ga geen schijnheil spelen, dan weten ze meteen en kijken dan niet meer naar je om, tenzij je veel geld hebt. Dan zijn ze heel makkelijk, jij scheinheilig zijn…? dan profiteren hun van jouw leugens door te gaan teren op je centjes.

  Persoonlijk wil ik geen vrouw die kinderen opvoed met de bijbel, dus begin niet aan kerkvrouwen, maar ook voor snelle seks zijn te makkelijk te vangen, die radicale gelovige. Zolang jij maar in hun god geloofd, doen ze alles voor je, omdat ze dondergoed weten wat er echt in de bijbel staat.

  Zo te zien is mijn taak hier volbracht.

  Ik wens een ieder het geluk dat het leven kan bieden, maar zonder het christendom was het vele malen leuker geweest, zonder de islam ook, om maar even te benoemen.

  Waar haal ik mijn zekerheid vandaan?
  Van datgeen waarvan de christenen echt bang voor zijn, want die weten maar al te goed, begrijp je dat, verliezen hun hun magische kracht over jou voor goed.

  waar ik heb geleerd mezelf lief te hebben en op eigen benen te staan?
  C.o.S.

  Shemhamphorasch

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   Net terug van weg geweest.
   ISLAM kent niet de termen GEEST en VLEES
   Oorsprong
   Onzichtbaar of Zichtbaar
   Onvergankelijk of Vergankelijk
   GEEST of VLEES
   Goddelijk of Werelds
   Door Het Woord in dagen NAAST ELKAAR
   of
   Uit het water in 1000 jaar ACHTER ELKAAR.

   LEVEN is niet ontstaan na 1000 jaar
   LEVEN is altijd HET BEGIN van alle levensvormen en materie
   LEVEN is het begin en het einde
   wordt vervolgd met
   beweringen,argumenten,stellingen,feiten en bewijzen

     /   Beantwoorden  / 
 24. Sven E Noch

  die chuck,
  toch niet zo stoer als ze dacht

    /   Beantwoorden  / 
 25. chuck

  GELOOF is zeker weten een onmogelijke scenario,zonder JEZUS onmogelijk

  RELIGIE is niet weten,is mogelijk,kip of ei een eeuwige discussie

    /   Beantwoorden  / 
 26. sven

  je valt in herhaling…

  het enige bewijs dat jij kan opvoeren is een boekwerk.

  en mijn feit dat er vele andere vertellingen zijn die toch echt de bijbel tegenspreken, maar op hun beurt toch een symbolisch verhaal neerzetten waar mensen net zo achterstaan als jij, zal je niet kunnen weerleggen.

  het bewijs dat het boek bijbel maar een van de vele is, is duidelijk aanwezig.

  het argument dat daarom de bijbel niet aangenomen dient te worden om andere mee te belasten (stellen dat jouw bijbel waardevoller is dan de overtuiging van een ander mens die dus niet de bijbel nr1 vindt) is dus legitiem.

  daarmee stel ik voor op te houden met het beweren dat mensen die niet een bijbel, en daarmee jaweh en jezus, als ultieme waarheid uitdragen, ook het respect te geven wat jij als christen af probeert te dwingen bij andere.

  ik beweer overigens niet dat er geen mensen zijn die gelukkig zijn geworden omdat ze hun ogen sluiten voor de totale realiteit en ervoor verkiezen te leven in het bekrompen bijbelse leven.
  ik stel wel vast dat er genoeg mensen zijn die gelukkig zijn geworden en zijn totaal buiten het christelijke leven om.

  het bewijs daarvan is voor een ieder te aanschouwen, te horen en te ervaren die open staat voor de cultuur van een andere dan het christendom/jodendom

  kip of ei is een retorische vraag, echter, de vrucht die uit een ei kwam heeft de eigenschappen die ons het levende wezentje kip heeft laten doen benoemen.

  als de vraag echter de vorm aanneemt van:
  wat was er eerder, de halfbloed of de volbloed, zal het duidelijk zijn dat de volbloed eerder is geweest dan de halfbloed.

  wie de term Natuurlijke Selectie begrijpt, heeft geen moeite met de retorische vraagstelling ‘kip of ei’ en kan berusten in het meest logische en voor de handliggende antwoord ‘ei’.

  zo iemand zal ook geen moeite hebben met de boodschap van het werk van Darwnin.
  en begrijpt waarschijnlijk ook dat de Viking net zoveel recht heeft op het culturele scheppingsverhaal uit hun verleden, dan het christelijke scheppingsverhaal uit de joodse cultuur, maar zoals een echte theoloog zou die ook niet stelling kunnen en mogen beweren dat een van beide partijen het goed of fout heeft gezien, of dat een der partijen wel over een waarheid spreekt en de andere een leugen is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   De voorvaderen van de struisvogel en de scharrelkip zijn niet uitgestorven,
   die zijn niet van de aardbodem verdwenen en
   die zijn nog steeds in staat hun D.N.A door te geven en voor nakomelingen te zorgen en komen dus nog steeds voor op onze aardkloot..
   De Tyrannosaurus Rex danwel Velociraptor hebben geen nakomelingen en hebben hun D.N.A niet kunnen doorgeven
   en zijn dus niet de voorvaderen van de hedendaagse soorten levensvormen zoals de struisvogel , scharrelkip of plofkip.
   De voorvaderen van de hedendaagse vissen,apen en mensen
   zijn ook NOOIT uitgestorven.
   Het al dan niet uitsterven van een diersoort is zeer relevant discussiepunt of D.N.A wel of niet kan worden doorgegeven.
   Alleen LEVEN kan nl D.N.A doorgeven en geen uitgestorven fossielen.
   Dat is het verschil tussen gestorven en UITGESTORVEN zijn.

     /   Beantwoorden  / 
 27. sven

  dus je kan wel zinning reageren-
  niet dat het mij boeit,
  maar begrijp dan ook dat je met het doordrukken van je geloof op die manier dat jij doet ook geen zoden aan de dijk zet.

  zo te merken ben je op zoek naar een man,
  en kennelijk niet gevonden in het leven buiten internet of in een kerk-gemeente.

  raar hè?

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   Weet je wel wat doordrukken van religie inhoudt?
   Heb je wel een opleiding gevolgd?
   Toen ik medicijnen studeerde kregen we de volgende examenvraag de embryologie is de recapitulatie van de filogenie, m.a.w
   geloven ze dat je in de ontwikkeling van het embryo je de ontwikkeling van de soorten kunt terugzien. Van geen enkele soort hebben ze tussensoorten kunnen ontdekken dus liet de hoogleraar gemanipuleerde tekeningetjes zien en zo werden we om de tuin geleid.
   Fossielen zijn geen overgangsvormen,maar wordt wel doorgedrukt als wetenschap anders kan je naar het ”papiertje” fluiten.
   Dat is doordrukken,opdringen,door de strot duwen van een THEORIE
   PSEUDO-WETENSCHAP en iedereen slaapt rustig verder.

     /   Beantwoorden  / 
 28. sven

  als je durft te stellen, na mijn reacties boven dat ik ongeleerd ben…

  sufkut

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   Bedankt voor je compliment.
   sufkut staat nog niet in mijn verzameling ”complinenten”
   SUFKUT
   Trieste slaaf,onderontwikkeld berberschuim,RAT,domme kipppekop kwast.knurft

   Sukkel,Droogkloot,Aartsleugenaar,Psychotische aandoening,Randdebiel,Sla je tanden uit je bek,

   Gestoorde gek, Kneus,oelewapper, psychotische incestbrein

   Chronische leugenaar,bedrieger, eikel,slappe lul,paardenlul,Idioot,kortzi­­­­­chtige lul,zeef teef,walgelijk figuur,zwakzinnig,debiel,dumb fuck

   verge­ten pillen in te nemen,rotte kip,galbak,hondelul,zielepoot.

   zwakzinnige kut,ik ben maf,je bent stapelgek,

   zoek een psychiater,je bent een psychopaat

   IK BEN KAMPIOEN ”SCHERPSCHUTTER” VAN DE HELE WERELD

   Your fucking anus hole.
   I am a arrogant Creationist fool.I am schizophrenic, I ‘ll need a ticket for one free labotomy,I am pretty dumb and ignorant, I am stupid,trol, mofo,slightly crazy ,nerd,fucking loser,idiot,moron,retard,bitch­,cunt,imbecile,ridiculous,wanker etc…

     /   Beantwoorden  / 
 29. sven

  blijf jij maar lekker in je christelijke wereld, normale mensen hebben volgens mij geen behoefte aan jou zo te merken.

  wees er maar trots op,
  dat toont alleen maar aan hoe veel je hebt aan je god!
  en daar dank ik je dan weer voor

    /   Beantwoorden  / 
 30. chuck

  Blijf jij maar lekker in je Darwinistische wereld, normale mensen hebben volgens mij geen behoefte aan jou merk ik.
  Ik ben NORMAAL.
  Ik zou er niet trots op zijn om een primaat te zijn,
  abnormaal ,banaal,anaal , banaan,baviaan is geen javaan.
  Gen5:2
  2 Man en vrouw schiep Hij hen, en zegende ze, en noemde hun naam
  MENS ten dage als zij geschapen werden.
  Dit is geen sprookje.
  Natuurlijk heb ik respect voor jou als PRIMAAT een na-aper te zijn door te trouwen en niet te hokken.
  Dieren zijn grappig ,slim,intelligent maar hebben geen Missing Link
  Jammer dat dieren geen WOORD verstaan.

    /   Beantwoorden  / 
 31. sven

  zoek eens een leven ipv god, want kennelijk bevredigd dat jou niet…

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   Waar blijven jouw bevredigingen?
   Tot nu toe alleen maar commentaar.
   Mijn GOD is een Persoon .
   ik ben ook een persoon en geen primaat
   Mijn GOD is De Waarheid,De Weg en Het LEVEN.
   De Eerste en De Laatste,Het Begin en Het Laatste
   De Alpha en De Omega Dat is Het Eeuwige Leven.
   Jouw god is een homo,fossiel en een zombie.
   Agressie,frustratie en irritatie
   Jouw Begin is Onzin en Jouw Einde is Niets.
   Natuurlijk respecteer ik jouw geloof.
   Ik ben niet zoekende.
   Ik geniet van het LEVEN.

     /   Beantwoorden  / 
  2. chuck

   Darwins THEORIE is een plagiaat uit de fabeltjes KORAN.
   Jouw heilig boek is levenloos en zonder wonderen.

     /   Beantwoorden  / 
 32. sven

  Mijn bevrediging?

  hahah

  momenteel ben ik even in het ouderlijk huis, waar ik vooral mijn zusje motiveer stimuleer en onderwijs ivm haar examen jaar.
  De bevrediging die ik daarvan ontvang (waardering, aandacht en straks een zusje dat blij is met haar resultaat en gekozen richting) is voor mij alleen al goud waard.

  Maar zoals anders dan jij, heb ik geen god, iets wat je kennelijk niet begrijpt.
  Het is dus geen homo, fossiel of zombie.
  Waar ik wel naar luister is mijn omgeving en signalen die het leven aan mij toont. Ik geniet gewoon van het feit dat het dag is en hopelijk morgen weer. Onlangs heb ik even stil gestaan bij de verjaardag van een overleden vriend. Zoiets vertelt mij weer een heleboel over het leven, en ik ben blij dat ik nog wel dagelijks in de gelegenheid ben om te leven.

  Maar agressie is niet een eigenschap of hoedanigheid die je bij mij zult vinden, dat weten de mensen om me heen. Irritatie ook niet echt, hoewel ik me wel eens kan irriteren aan het nieuws dat weer zoveel mogelijk narigheid aan de mensen wilt laten weten. En frustratie… nee joh, daarvoor ga ik mensen zoals jou in het echte leven uit de weg, mensen die zo zijn zoals jij je hier laat kennen, die frustreren mij wel eens, simpelweg omdat ik maar niet wil snappen dat jullie gelukkig kunnen zijn, maar als je dat wel bent, gefeliciteerd daarmee. Ik ga weer even verder met mensen waar ik wel respect voor kan opbrengen

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   ” Ik ga weer even verder met mensen waar ik wel respect voor kan opbrengen”
   Mensen?Waar haal je dat vandaan?
   Ik dacht dat je niet in sprookjes geloofde.
   Jij verstaat ook geen WOORD.
   Met bevredigingen bedoel ik nastuurlijk weerleggingen van mijn beweringen,die jullie tot nu toe niet hebben.
   Dat geeft een gevoel van onmacht en is de oorzaak van Reli-stress
   agressie,frustratie,irritatie en bitterheid jegens mijn persoon.
   Jij bent voor mij geen SUFKUT,Ik hou van jou.

     /   Beantwoorden  / 
 33. sven

  reli-stress?

  nieuw woord ontdekt?

  nee, daar heb ik totaal geen last van.
  ik begrijp dat je liefdevol wilt overkomen en vooral probeert te bouwen op de teleurstelling van een ander,
  maar als je al met zekerheid weet die die er zou moeten zijn, is dat spel dus te gemeen om aan mee te doen.

  En die mensen,… zijn nu aan het werk en naar school.
  Overigens heeft die wel last van stress, examenstress, maar daarvoor ben ik er ook, om haar te laten inzien dat het niet nodig is, zolang ze maar inzet toont, zal ik mijn uiterste best doen haar te helpen.
  En ja, ik heb wel gestudeerd, daarom is mij hulp ook echt effectief. Iets waar het zusje en beide ouders erg dankbaar en blij mee zijn.
  Ik heb geen moeite met wiskunde natuurkunde enz., maar het ook psychologie bestudeerd en heb zoals ze dat zeggen een engelen geduld. Ook heb ik een behoorlijke kennis van didactiek en de combinatie van dat samen met een de nieuwsgierigheid altijd maar te willen ontdekken, heeft er voor gezorgd dat ik het spel wat jij speelt iets ben gaan vinden wat onder een bepaald niveau is.

  Onmacht… wat jij wel wat dat is?
  Ik wel, dat is het gevoel dat je krijgt als je ziet dat je vriendin kanker heeft, symptonen vertoont van straling en sterft voor je aangezicht, so…

  bite on that!

  leuk voor simpele mensen, geloven in een god, voor nuchtere mensen gaat die vlieger niet op.

  overigens is er niemand die ik de schuld kan en wil geven van haar dood. dat zou mezelf kwellen zijn, en daar heb ik geen behoefte aan.

  maar ik ken je niet en zal je waarschijnlijk groeten als ik je tegen kom op straat, wanneer ik erachter kom dat jij het bent, zijn er genoeg andere mensen om mijn aandacht op te richten en ben jij niets voor mij, hooguit een christen, en die zijn mijn aandacht niet waard.

    /   Beantwoorden  / 
 34. sven

  het feit dat ik de term mens gebruik, en dat ook een woord uit je bijbel is, waar ik niet achter sta in de zin dat het de ABSOLUTE ENIGE WAARHEID zou moeten zijn en jij dat geloven in sprookjes noemt zegt een hoop over de kronkel in jouw denken, niet de mijne. En daarom geef ik je de titel sufkut, om je in een hokje te plaatsen, omdat jij niet uniek bent. Je bent er een zoals zovele. Een die zonder de bijbel uit elkaar valt van onzekerheid.
  Ik ben wel uniek, want er is geen geloof, filosofie of religie die denkt of een boodschap uitdraagt zoals ik dat doe. Ik Ben, helemaal uniek! En als sufkut is dat iets wat jij niet kan weerleggen, en maar al te graag wil omstoten. Iets wat je nooit zal lukken.

  vraagje:
  wie komt verder in het leven?
  Een persoon die de regels kent,
  of een persoon die de regels niet volgt?

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   Ik haal de Bijbel niet aan,dat heet drogreden,ik weet niet of je die term kent.

   Ik kijk naar de realiteit.
   LEVEN is altijd ”het begin”
   Tot 1860 dacht men dat ”LEVEN” kan ontstaan.
   Wij leven nu in 2013 en weten dat ontstaan van levensvormen
   nooit heeft plaats gevonden.
   ”Ik” ben uniek in heel het universum ,
   al ben ik één van een tweeling.
   Het materiele natuurlijk niet,maar dat snap je natuurlijk niet.
   Onzichtbaar is onwetenschappelijk en ”bestaat” dus niet.
   p.s Ook jij bent religieus .
   Religieus zijn wil zeggen ,niet in GOD
   het WOORD geloven.
   Het WOORD is VLEES geworden dat is abracadabra voor jou.
   Dat neem ik jou natuurlijk niet kwalijk,dat is ”menselijk.”

     /   Beantwoorden  / 
 35. sven

  erg fijn voor je dat jij voor mij vindt dat ik religieus ben.
  en daarom mag ik jouw soort niet.
  je vult het voor mij in.
  het woord is vlees geworden,
  grappige term.
  in mijn ogen/oren betekend dat zoiets als van:
  een fenomeen is spreekwoordelijk aangeduid als persoon,
  zoals bijvoorbeeld Set een God is uit de oudheid, maar eigenlijk een bepaalde eigenschap in de mens representateert.
  waarschijnlijk niet in jouw optiek, maar zoals je misschien wel proeft in dit twistgesprek, niet echt iets waar ik waarde aan hecht.
  toch ben ik van mening dat je minder uniek bent als je graag zou willen, je bent iemand die uiteindelijk, net zoals zo velen, verlangt dat je partner god boven alles zet.
  met dat soort mensen kan, nee, wil ik niet leven, en al helemaal niet als levenspartner.
  ik heb wel respect voor de tenach op zich, omdat ik zoals ik al zei het een mooi voorbeeld vind van een grimoire, een magisch boek.
  dat dat woord leeft, is de hele betekenis van het WOORD tenach op zich.
  zoals zoveel toverboeken leven. op zich een mooi fenomeen. wel eens andere grimoires gelezen? reuze interessant hoor.
  een ieder die de Philosofer’s Tone heeft gevonden, weet hoe woorden kunnen leven.
  a bra cat/get the bra (een vrouw begrijpt een vrouw) is voor mij in elk geval geen hocus pocus, ik ben gek op magie en speel er vaak mee.
  je leert nog wel eens wat als je je bezich houdt met diverse grimoires en een book of shadows in de kast heb staan.

    /   Beantwoorden  / 
 36. sven

  Oh Pan say so Me, tiet taart too fun na, en al dat soort dingen,
  de normaalste zaak van de weer/old, in mijn belevingswereld tenminste.
  Voor mij heeft de taal geen lettergrepen, maar slechts enkele klanken die vaak achter elkaar worden gebruikt.
  Zie Geil, Yo dun, Yo suf, Usa-Ma (bin La dun), Is lam, christ en Dom,
  Je zus, Mo zus, 666 ( zes as us) en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

  een woord dat leeft, het is maar hoe groot je verbeeldingskracht is

    /   Beantwoorden  / 
 37. sven

  ver-stand skies
  vers-tands-kies
  verstands-kies
  het is maar wat de luisteraar ervan wil maken,
  het gehoor op zich kent geen spelling,
  en dat is de grootste kracht van het boek bijbel,
  omdat het daardoor de illusie wekt te leven

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   Ik vind jou wel grappig.
   Primaten zijn grappig,slim en intelligent.
   Met dieren kan je praten,maar verstaan geen woord.
   Fikkie denkt alleen maar aan een kluif,al vind je hem een ongelovige hond,hij kwispelt altijd met zijn staart.
   De Imitator is heel gul met kadootjes.
   Hij heeft van alles aan zijn hengel hangen mooi in chroom verpakt,
   om jou te vangen en laat je dan niet meer los.
   Jammer dat je geen woorden verstaat.

     /   Beantwoorden  / 
 38. sven

  ik versta ze wel,
  maar verkies geen gehoor te geven aan de boodschap.
  ´k ben kieskeurig als het op baasjes aankomt

    /   Beantwoorden  / 
  1. chuck

   Ik kan me voorstellen(wat een primaat niet kan)dat niemand in De éénmalige Schepping door Het Woord gelooft. Dat is menselijk en niet ”dier”lijk. Een feit is wel dat een plankje,veertje en schroefje in geen miljarden jaren kan functioneren als muizenval zolang er geen persoon eraan te pas komt. Hetzelfde geldt ook voor stikstof, zuurstof, waterstof, fosfor, koolstof en zwavel in geen miljarden jaren kan evolueren tot LEVEN,zolang er geen persoon eraan te pas komt. En least but not last D.N.A is niet in miljarden jaren geevolueerd ,dat is niet functioneel er moet een persoon aan te pas komen. Van de 14,5 miljard domino stenen,mag maar éénmalig door een persoon een duwtje aan steentjes worden gegeven , anders is het Schluß en UIT gestorven. Wie kan me nog volgen?
   Jij bent overtuigd van jouw mening en dat waardeer ik.
   Jij bent tot nu toe de enige ”persoon” die normaal een debat kan voeren,dat is een teken van ”goed onderlegd zijn”.

     /   Beantwoorden  / 
 39. chuck

  In Den Beginne zijn alle verschillende levensvormen een domino steentje,NAAST ELKAAR en hebben éénmalig een duwtje gekregen,die ze moeten doorgeven. Indien het duwtje stopt ,dan is de dino uitgestorven en totaal van de gehele aardbodem definitief verdwenen. Alle huidige levensvormen zijn nog steeds in staat dat duwtje door te geven,nergens is dat gestopt. Waarom fraudeert de wetenschap en waarom wordt dat algemeen geaccepteerd? Kunnen jullie mij nog volgen?
  Waarom bestaan er nog primaten en mensen naast elkaar?

    /   Beantwoorden  / 
 40. chuck

  Het allereerste ”duwtje” heeft natuurlijk GOD persoonlijk gedaan.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.