Arresties in lynchpartij 17-jarig tot de islam bekeerd meisje

Vier mensen zijn gearresteerd voor de steniging van het 17-jarige Koerdische meisje Du'a Khalil in Irak, op 7 april van dit jaar. Dat meldt CNN, die in de reportage beelden van de steniging brengt, schrijft De Pers. Khalil werd door een menigte doodgeschopt en gestenigd -terwijl de massa 'hoer' scandeert- omdat ze verliefd zou zijn geworden op een moslimjongen en zich bekeerd had tot die religie. Haar familie zijn aanhangers van de Yezdi-religie. Volgens vrouwenrechtenactivisten zijn er elk jaar honderden gevallen van eergerelateerd geweld in het Koerdische noorden van Irak. Wat de moord op Khalil bijzonder maakte was het feit dat er niet alleen honderden mensen bij aanwezig waren, maar dat meerdere aanwezigen haar dood filmden.

Op de beelden is te zien dat ook leden van veiligheidsdiensten de steniging hebben bijgewoond. Nadat de beelden werden verspreid op internet, braken rellen uit in het Koerdisch gebied. Als vergelding zijn inmiddels 20 Yezidimannen vermoord. Islamitische extremisten hebben gezworden de hele Yezdi religie uit te roeien. Onder de vier arrestanten zijn twee familieleden van Khalil. De autoriteiten zouden nog op zoek zijn naar vier anderen, waaronder een neef van het meisje.

Lees ook op deze blog:
Boze broers stenigen zus en minnaar in Pakistan
Turkse imams veroordelen eerwraak in vrijdaggebed

Lees ook:Koerden discussiëren over invloed islam op Iraakse wetgeving
Lees ook:Geweld tegen christenen India neemt toe
Lees ook:Rage VS: 9-jarige meisjes beloven papa maagd te blijven tot huwelijk
Lees ook:Geen verband tussen Saddam en Osama
Lees ook:Ahmadinejad: ’16-jarig meisje wekt thuis nucleaire energie op’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.