Bomaanslag in Indiase moskee eist 13 levens

Huilende moeder na bomaanslagEen bomaanslag op een historische moskee in de zuid-Indiase stad Hyderabad, heeft vrijdag aan dertien personen het leven gekost, meldt De Volkskrant. Er vielen 35 gewonden. De bom ging af tijdens het vrijdaggebed. Een paar uur na de explosie vuurde politie op een boze menigte bij de moskee; drie demonstranten werden gedood en vijf mensen raakten gewond. De aanslag op de Mecca Masjid, de belangrijkste moskee in Hyderabad, was de derde aanslag op een moskee in India het afgelopen jaar. De autoriteiten in New Delhi zeiden dat het een terreurdaad betrof, maar zeiden niets over eventuele verdenkingen.

Toen de bom ontplofte waren duizenden gelovigen aan het bidden in de 17de-eeuwse moskee, waarvan wordt gezegd dat die haren van de profeet Mohammed herbergt. Na de explosie stroomden de aanwezigen in paniek naar buiten, waar ze botsten met de politie. Autoriteiten zeiden later dat het dodental nog kan stijgen. Kort na de aanslag werden nog drie bommen gevonden, die op tijd onklaar konden worden gemaakt.

Lees ook:Moslim opgepakt voor aanslag op moskee met Mohammed-haar
Lees ook:Iraakse gouden moskee getroffen door explosies
Lees ook:Deense kranten drukken spotprenten opnieuw af
Lees ook:Rode Moskee nog steeds verwikkeld in bloedig gevecht
Lees ook:Het blijft onrustig op de Tempelberg (Jeruzalem)

3 reacties op “Bomaanslag in Indiase moskee eist 13 levens

  1. dick

    In februari was ik nog in deze moskee
    Ik werd heel vriendelijk rondgeleid door
    een trotse moslim, een geweldig mooie moskee !
    Buiten was het heel druk met honderden kraampjes en veel verkeer
    Ik betreur het zeer dat nu ook in India
    dit soort aanslagen plaats vinden
    Hopelijk zullen de daders snel gepakt worden
    De vraag is of de vredelievende hindoes hiermee te maken hebben mogelijk zijn het
    extrimisten uit het noorden die de bevolking
    tegen elkaar wil opzetten
    Daar waarschuwde een Hindoe mij al voor toen
    ik daar een gesprek over had !

      /   Beantwoorden  / 
  2. Abdulwadûd

    Door wie de aanslag ook is gepleegd (extremistische moslims of dito hindoes, ja Dick, ook het hindoeïsme heeft zijn extremisten) het blijft een zeer treurige gebeurtenis.

    Op het internet zijn inmiddels reportages geplaatst met beelden gefilmd ‘binnen’ in de moskee (het gebouw is deels zonder dak) terwijl net buiten de moskee (zo lijkt het, als ik op de beelden afga) de aanslag plaatsvindt. Bronnen spreken of over een aanslag tijdens het gebed, of vlak daarna. Zoals altijd, ligt de waarheid ergens in het midden :-)

    Mijn indruk is dat de mensen in de moskee het zgn. ‘soenna’ gebed verrichten wanneer de dienst al officiëel is afgelopen. Het is een gebed dat ieder voor zich verricht maar wel in aanwezigheid van de anderen (daarom gaan ze niet allemaal tegelijk met het hoofd op de grond en is de imam ook niet te horen). Zo’n ‘soenna’ gebed doe je, enkele uitzonderingen daargelaten, voor èn NA HET OFFICIELE GEBED (salaat).

    Onderstaande url leidt naar een reportage waarin gebruik is gemaakt van beelden die IN de moskee met een telefoon of een camcorder zijn gemaakt tijdens dat ‘soenna’ gebed. Deze video gaat vergezeld van de tekst: “There was an unfortunate bomblast this afternoon at Mecca Masjid in Hyderabad. Please do not beleive any rumours and maintain peace”

    http://video.google.com/videoplay?docid=2629486084779657720

      /   Beantwoorden  / 
  3. Danny Abdullah van Strien

    Ik ben Moslim Allah is mijn Geloof En de Moskee is mijn tweede huis

    Danny Abdullah van Strien

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.