Iran stelt kliklijn in voor ‘immorele smsjes’

Moslim belt mobielHet streng islamitische Iran gaat burgers belonen, wanneer zij melding maken van immorele sms of mms-berichten. Ontvangers van berichten die in strijd zijn met de islamitische moraal, worden aangemoedigd om deze berichten te rapporteren bij de autoriteiten. Het hoofd van Iran's enige mobiele operator bevestigde dit in de Iranese krant Eternad Daily, meldt de website portablegear.nl. Iran kent een zeer strenge censuur, waarbij het beschermen van de Islam voorop staat. Iedereen die de Islam beledigt in woord of schrift is strafbaar, dit geldt dus ook voor digitale communicatievormen.

Door een kliklijn in te stellen voor immorele sms'jes en mms'jes, willen Iranese autoriteiten de verzenders van dergelijke berichten opsporen en berechten. Het belonen van verklikkers moet iedereen over de streep trekken om gebruik te maken van de kliklijn. Er zijn al gevallen bekend waarbij de Iranese politie willekeurig mobiele telefoons controleerde op mogelijk immorele berichtjes.

Lees ook:Ontvoerde Pakistaanse ‘bordeelhoudster’ vrijgelaten
Lees ook:Iran garandeert religieuze vrijheid Baha’i's
Lees ook:Iran: conservatieven gaan winnen
Lees ook:Drietal Amsterdamse islamitische basisscholen definitief dicht
Lees ook:President Ahmadinejad (Iran): Atoomwapens zijn strijdig met islam

Eén reactie op “Iran stelt kliklijn in voor ‘immorele smsjes’

  1. Henk-Jan

    Goed plan! 10 zweepslagen voor iedereen die ‘kus’ of ‘knuffel’ zegt tegen iemand van het andere geslacht zonder met die persoon getrouwd te zijn. En onthoofding voor iedereen die de profeet beledigt.

    Dat het volk niet in opstand komt. Dit heeft niets met islam te maken, maar met mensen die hun positie willen beschermen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.