In de ban van de verWildering

Als je al niet bang was voor de film van Geert Wilders, dan wordt je het wel. Het lijkt
wel op een mediacampagne van een van de spindokters van Geert Wilders
zelf is. Wilders zegt zelf niets, maar hij is niet weg te bannen uit de media.

Om de twee a drie dagen verschijnt wel iets van de beruchte film in de krant, op tv of in opinietijdschriften. Het nieuws dat Nova de film nou wel of niet gaat uitzenden, dan het bericht dat de PVV het filmpje op YouTube wil zetten. De overheid stuurt gauw een brief naar de gemeentes met informatie over de film. PremierBalkenende uit zijn zorgen in het programma Eenvandaag.

De grootste angst is dat Wilders de Koran gaat verbranden in zijn anti-Koran film.

Dit weekend bereikte het nieuws rond Wilders een climax: Mensen in Zwolle gingen bidden voor verzoening. In Slotervaart debatteerde moslims en christenen met elkaar over de film. Ondertussen maakten de AIVD in de VS (!) bekent dat Saoedi-Arabië anti-Wilders-radicalen ondersteunt.

Ook werd dit weekend bekend gemaakt dat de PVV op 25 januari aan de beurt is in de Zendtijd voor politieke partijen. En dan is de kans aanwezig dat de partij fragmenten laat zien van de anti-koran film.

We worden allemaal bang gemaakt en we blijven ook maar bezig met die Wilders. Terwijl alle argumenten al zijn uitgesproken in de media: we leven in een vrije rechtstaat, Wilders heeft het recht om een filmpje te maken en dat heeft een moslim ook. Het nieuws begint zich een beetje te herhalen. Het is nu wachten op het grote moment: de uitzending. Gaat de wereld in opstand komen? Zullen we ons met z'n allen beledigd gaan voelen?

Lees ook:Arabisch filmpje over Geert Wilders
Lees ook:Arabische gemeenschap lobbyt bij Aboutaleb over film Wilders
Lees ook:Wilders toont Fitna niet aan pers
Lees ook:Pakistan blokkeert YouTube om Wilders
Lees ook:Rutte opent aanval op Wilders

5 reacties op “In de ban van de verWildering

  1. Lou

    Voorpret bij de Wilders film.

    Het nieuws herhaalt zich, inderdaad.

    De ‘Moslimwereld’ is intern dodelijk verdeeld omtrent haar heilige ideaal. Feitelijk hebben we hier te maken met de herstructurering van feodale samenlevingen als gevolg van de globalisering.

    Al dat (moslim)geloofsgedoe in de media, in het ‘openbare debat,’ is slechts de rook van de echte bloedige politieke strijd tot democratisering.
    De inzet is als altijd de vrijheid van het individu, en het redelijk recht de autoriteit van de Godheid kritische te bevragen.
    Waarmee dan feitelijk de cultuur zelf, haar tradities, haar instituties, haar hoogwaardigheidsbekleders, haar mens- en wereld opvattingen te discussie gesteld worden.
    Dit is de echte en noodzakelijke Jihad of ‘heilige strijd.’
    De mens mag dan allerlei illusies en idealen koesteren, maar uiteindelijk wil het toch wel weten of het klopt wat hij denkt.
    De God-illusie, en de daarmee samenhangende ideeën en idealen worden aan de werkelijkheid van het leven en samenleven zelf getoetst. Dat is alles.

    Lou Montagne.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Paapsgezind

    Ben benieuwd. Als de moslims net zo achterlijk reageren als bij de cartoonrellen bewijzen ze daarmee het gelijk van kamerlid Wilders.

      /   Beantwoorden  / 
  3. C. van Hattem

    Al dat gezeur over een film van 10 minuutjes. Wat kan die mafkees nou BEWIJZEN in 10 minuutjes. Krijgen we echt 10 minuten lang onthoofde mensen, zelfmoordterrorisme en in elkaar geslagen vrouwen te zien? Wat bewijst dat. Bewijs de werkelijke reden van de oorlog in Irak, vind ik veel interessanter. En waarom is de US nog steeds voogd van een ander land. haha, oeps.

      /   Beantwoorden  / 
  4. C.M.D. Minkenberg - Fransen

    De wereld is zo gemaakt, dat de mens zijn eigen weg naar de vrede moet vinden, bij zichzelf en bij zijn naaste.
    Wij hebben de middelen om een einde aan de hongersnood te maken, Er is voedsel voor de hele wereld, als we er maar een wijs gebruik van maken.
    Vooroordelen kunnen we zelf uitroeien, want we hebben ogen gekregen, om in ieder mens het goede te zien, als we er maar een juist gebruik van maken.
    Wij hebben de macht om sloppenwijken op te ruimen en weer hoop te schenken, als we die macht maar rechtvaardig gebruiken.
    We kunnen aan ziekte een einde maken, want we hebben een geweldig verstand gekregen, waarmee we geneesmiddelen en therapiën kunnen uitdenken, als we er maar een constructief gebruik van maken.
    Groet, Carla M.-F.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Lou

    Mooi gesproken C.M.D.

    ‘Wij’ kunnen al deze dingen.
    Maar de vraag is hoe dit ‘kunnen’ te coördineren. ‘Menswording’ vereist onze gezamenlijke gecoördineerde inspanning.
    Daartoe is er een visie nodig; een gedeeld ideaal, én de sociaal maatschappelijke structuur om dit ideaal te voeden en te dragen.

    Wij bevinden ons in de destructieve fase van een globale economische expansie, en missen de globale sociaal maatschappelijke structuur die uit Geloof, Hoop en Liefde geboren wordt.
    Het economisch ‘wonder’ blijkt een op hol geslagen beest, dat ons allen de verdoemenis in voert. Te dichterlijk?

    De bestaande ideologieën staan vijandig tegenover elkaar, botsen, strijden of zijn veel te zwak om politiek mee te spelen,en de economische expansie in banen te leiden.

    De primaire behoefte aan voedsel, gezondheid en veiligheid is wereldwijd simpelweg te groot om te kunnen lenigen.

    Sommigen menen dat de totale ondergang van bestaande culturen noodzakelijk is. Zij zien een soort van Armageddon voor zich; een rigoureuze wereldwijde ‘schoon wassing’, opdat er ruimte kan ontstaan voor een nieuw begin met een nieuwe mens visie. Een visie die in alle culturen (wat er nog over zal zijn) begrepen kan worden.

    Kunnen wij al deze dingen, of zal het de mens van morgen zijn?

    Lou.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.