Balkenende bekritiseert ‘onnodig harde’ toon Wilders

Geert Wilders tijdens het debat over het coalitieakkoordPremier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft vandaag in een interview met De Gelderlander gezegd dat hij de toon die PVV-leider Geert Wilders aanslaat 'onnodig hard' vindt. ,,Hij heeft recht op zijn standpunt, maar ik vind het van belang dat we respectvol met elkaar om blijven gaan'', zegt Balkenende. ,,De heer Geert Wilders vindt veel 'schandalig''', antwoordde Balkenende op de stelling 'Geert Wilders was verontwaardigd dat u niet inging op de kwestie van de dubbele nationaliteit'. ,,Ik hou niet van de onnodig harde toon ten opzichte van de islam en van de manier waarop hij met de Koran omspringt.'' Klein voorspellinkje: Geert Wilders is woedend dat de minister-president dit soort dingen zegt. Maar waar het uiteindelijk werkelijk op neer komt, is dat Wilders iets verwacht van anderen wat hij zelf niet waar maakt. Concreet: Wilders kan zelf niet tegen kritiek en verwacht tegelijkertijd van moslims dat ze zijn kritiek wel slikken.

Niet voor niets wordt Wilders altijd als een 'einzelganger' omschreven. Hij kan moeilijk samenwerken omdat hij -wat mensen in zijn omgeving ook zeggen- toch zijn eigen koers blijft varen. Dat is zijn kracht, maar ook zijn zwakte. Het zou mij niet verbazen als Wilders de 2008 niet meer haalt omdat een of andere levensmoede 'moslim' besluit dat het maar eens afgelopen moet zijn. En dan krijgen we exact dezelfde situatie als na de moord op Pim Fortuyn: politici staan te dringen voor de camera om te verklaren dat dit nooit de bedoeling is geweest van hun kritiek. Nederland is verontwaardigd, want -ook al was je het niet eens met Wilders- je moet toch kunnen zeggen wat je vindt. En zo voort.

Laten we die waardeloze situatie nu alsjeblieft voorkomen en leren van de provocaties van Fortuyn, die -net als Geert Wilders nu doet- er een sport van maakt om de kloof tussen autochtone en allochtone Nederland zo groot mogelijk te maken, onder het mom van 'dit moet gewoon kunnen'. Nederland heeft geen polarisatie nodig, maar politici die zoeken naar oplossingen waar alle Nederlanders bij betrokken zijn: autochtoon en allochtoon. Maar wat betreft Wilders is die stelling helaas aan dovemansoren gericht. Hij sterft liever -net als moslims- als martelaar voor zijn 'geloof'.

Lees ook op deze blog:
Uitslag peiling: Wilders is te ver gegaan in interview
Wilders: moslims moeten helft uit Koran scheuren 
Zeer provocerende en beledigende column Wilders
Wilders krijgt steeds meer vijanden

Lees ook:Rasmussen moet niets van Wilders hebben
Lees ook:Arabisch filmpje over Geert Wilders
Lees ook:Rechtbank: “Wilders zei niets tegen de wet”
Lees ook:Wilders: Laffe premier oorzaak wereldwijde onrust film
Lees ook:Mensen met naam Wilders worden bedreigd in Venlo

2 reacties op “Balkenende bekritiseert ‘onnodig harde’ toon Wilders

  1. henk

    De heer Balkenende gaat maar door met met zijn kritiek op Geert Wilders en zal geen enkele poging ondernemen eens een realistische kijk op deze zaken te nemen .
    Ik vind deze man veel te ver gaan in het stimulern van de hetze tegen de PVV die mede onder zijn leiding wordt gevoerd .
    Gewoonweg omdat hij zich best realiseerd dat het Nederlandse volk het beleid ten aanzien van buitenlanders gewoonweg zat zijn .
    Helaas zijn er nog geen verkiezingen want ik denk dat de situatie in politiek Nederland er dan nog wel eens heel anders uit zou kunnen zien .

      /   Beantwoorden  / 
  2. Paapsgezind

    Wat een onzin, de strijd tegen het kwaad kan niet hard genoeg gevoerd worden. Vrouwenonderdrukking, homofobie, Jodenhaat, en geweldsverheerlijking verdienen geen respect.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.