Zeer provocerende en beledigende column Wilders

Geert Wilders, fractieleider PVVGeert Wilders, fractieleider van de Partij voor de Vrijheid (PVV), heeft zojuist een zeer provocerende column geplaatst op nieuwnieuws.nl. Uiteraard gaat zijn column over zijn stokpaardje de islam. Hij noemt de voor moslims heilige profeet Mohammed een 'ultieme viezerik', 'perverse man', een 'agressieve warlord' en 'barbaarse profeet'. De Koran, het heilige boek van de islam, is volgens Wilders een 'gewelddadig boek' en de islam als geheel is een toonbeeld van expansionisme (uitbreiding) en intolerantie (onverdraagzaamheid). Bovendien is de 'islamitische cultuur slechter dan onze eigen cultuur'. ,,Het islamo-fascisme groeit gestaag en ook in Nederland zien we net als elders in het Westen een verdere radicalisering van groepen moslims, of ze nu van Marokkaanse of Turkse afkomst zijn'', schrijft Wilders.

'Wat wil je bereiken?', is mijn eerste gedachte na de buitengewoon provocerende en onnodig kwetsende column van Wilders. Je wéét dat je moslims krenkt tot in het diepst van hun ziel wanneer je Mohammed beledigt en het lijkt er verdacht veel op dat Wilders er een sport van maakt om dat zoveel mogelijk te doen. Ik ben best voor een open dialoog over de islam en eventuele misstanden daarin, maar het initiatief daarvoor moet in eerste instantie komen vanuit de gemeenschap zelf. Wat heeft het voor zin als een totaal ongelovige Geert Wilders probeert om eventuele misstanden binnen de islam aan te kaarten. Is er ook maar iemand die naar hem zal luisteren?

De enige mensen die naar hem luisteren, zijn mensen die op geen enkele manier bereid zijn om constructief te denken. Hun haat tegenover de islam en moslim groeit alleen maar verder door elk woord dat de blonde haatzaaier rondstrooit. En andersom groeit de haat van moslims tegenover Geert Wilders en zijn geestelijk aanhangers. De kloof wordt groter, de spanningen in dit land nemen toe en Geert Wilders gaat steeds harder roepen: 'Zie je wel! Ik zei het toch?!' Er hoeft geen twijfel over te bestaan dat gewelddadig misbruik van een religie (een extremistische islam die geweld goedpraat) geen enkele ruimte moet krijgen in Nederland. Maar Wilders weigert enige nuance.

We kennen in Nederland bijna een miljoen moslims. Het overgrote deel daarvan is Nederlander, van allochtone afkomst. We zullen het met elkaar in dit land moeten rooien, allochtoon of autochtoon, moslim, christen of niet-gelovig. Wilders geeft als oplossing: als alle moslims maar verdwijnen zijn alle problemen eindelijk opgelost. Ik meen me te herinneren dat in het verleden een zekere lichtbesnorde man soortgelijke gedachten had met een andere bevolkingsgroep. Ik mag toch van harte hopen dat Wilders gaat snappen dat de enige oplossing, een oplossing in samenwerking met moslims is. Als hij dat niet snapt, heb ik liever dat Wilders en consorten zèlf dit land verlaten en op zoek gaan naar rustig lapje grond ergens in Groenland. Dan blijven er in ieder geval mensen in dit land achter die wel constructief willen bouwen aan Nederland.

Stem ook in de peiling: 'Wilders gaat te ver in dit interview'

Lees ook op deze weblog: Wilders: moslims moeten helft uit Koran scheuren
Lees ook op deze weblog: Geert Wilders matigt toon in nieuwe column
Lees ook op deze weblog: Zembla: jongeren bang voor islam

Lees ook:Wilders: moslims moeten helft uit Koran scheuren
Lees ook:Geert Wilders matigt toon in nieuwe column
Lees ook:Wilders moeheid
Lees ook:Arabisch filmpje over Geert Wilders
Lees ook:Peiling: Gaat Geert Wilders te ver?

24 reacties op “Zeer provocerende en beledigende column Wilders

  1. amsterdam-nt

    Beste David, Nu je eigen stuk over homo-ouders nog eens lezen & je realiseren dat jij en Geert heel veel met elkaar gemeen hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  2. David Slager

    Beste amsterdam-nt. Dank voor je kritische reacties, die stel ik zeker op prijs. Ik wil je graag de ruimte geven om jouw visie op homo-adoptie te geven, daarbij ook nadenkend over eventuele ‘gewetensbezwaarde’ gelovigen. Je reactie plaats ik dan als een berichtje. Wil je hiervoor even contact met me opnemen via de mail: [email protected], dan sluiten we een en ander kort. Groeten! David Slager (redactie religie.blog.nl)

      /   Beantwoorden  / 
  3. birtanem

    haha,, grappig he die wilders heeft hij wel even gekeken naar zijn achtergrond waarbij de christenen de meisjes levend begraafden omdat dat kind een meisje was..?
    en dan noemt hij ons profeet een viezerik..
    dan noem ik zijn volk GEEN PROFEET (jezus )
    vermoordenaars van kinderen,
    ik noem wilders zelf een mongool.
    die ook niet nadenkt over de gevolgen dat hij zegt.
    hij zegt maar wat.
    maar lang zal dat niet zijn..
    Mohammed (S.A.V.)
    Had inderdaad 9 vrouwen, hij was verantwoordelijk voor die vrouwen, tegenwoordig zijn er HOEREN maar er is er geen die verantwoordelijk is voor hun.. en ja hoor zo kom je nog meer ziektes tegenn.. leuk hee, praten over iest dat je niet weet en dan een vooroordelen aan vast maken.
    maar niet over je eigen geschiedenis

      /   Beantwoorden  / 
  4. birtanem

    IK ZOU DIT ZO GRAAG RECHT IN ZIJN GEZICHT WILLEN ZEGGEN, IK HOOP DAT HET EEN KEER UITKOMT !!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Wilders_is_kk_homo

    Ewa geert wilders, beter kom je niet stoer doen over ons geloof, als je wil dat je net als The Van Gogh en die andere beindigd wil worden, DAN MOET JE DOORGAAN,,
    ik zeg je 1 ding

    PRAAT VOOR JE DOOD.!! maar op 1 dag komt de verkeerde voor je en dan is het,,,,,

    EINDE MET GEERT WILDERS,,

    Groeten je moeder, laterrrrrr

      /   Beantwoorden  / 
  6. Loes

    Ik kan zo boos worden om deze reacties, mensen kunnen nauwelijks hun mening uiten of er wordt met de dood gedreigd. Ga daar eens boven staan! In Nederland heerst nog altijd het recht van vrije meningsuiting en vrijheid van godsdienst!

      /   Beantwoorden  / 
  7. birtanem

    juist loes dat bestaat maar als wij onze mening uiten is het strafbaar heb je dat in de gaten.
    maar als een autochtoon een opmerking maakt over een buitenlanders is er geen probleem. dat noem ik geen vrijemeningsuiting ik weet niet wat jij dat noemt.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Cann

    Zucht… echt zucht… ey birtanem… zodra je het in geert wilders zijn gezicht gaat zeggen he? IK GA MEE!!!!!

    Hoe dom kan 1 persoon zijn? jeetje… komop zeg… ik zal niks zeggen over de christenen en dit en dat… IK erken die geloven.. ze staan OOK IN DE KORAN!!!!
    maar komop… damn… ik kan er niet eens antwoord op geven.. zo dom, zo kansloos, zo zielig he… die aap weet toch alles zo goed? laat hem de koran eens lezen en dan praten.. kijken of die dan nog steeds onzin uitkraamt… majah hij zal alles wel verdraaien en begrijpen zoals hij dat wil…
    en dat noemt zich de fractievoorzitter van de partij van VRIJHEID.. vrijheid mijn **** ja

      /   Beantwoorden  / 
  9. Aycicek

    Hmmmm
    Dat mens weet niet eens waar hij het over heeft.
    Je kan zo zien dat hij dom, stom, gek, debiel is.
    Een echte verstandige mens , die de koran heeft gelezen, of die zich niet laat meeslepen door die ‘ bizarre’ media, kan nooit zo met dat vooroordelen komen.
    het valt mij op dat de islamitische mensen respect hebben tegen de andere religies, homos etc..
    Maar de homos worden zelf niet met espect behandeld en/of er worden achter hun geroddeld door hun eigen mensen/volk

    Wie zijn hier dan een barbaar??

      /   Beantwoorden  / 
  10. Klaas

    Toch triest dat je niet veel verder komt dan Wilders, zij het indirect, met de dood bedreigen. Feitelijk onderschrijf je alleen maar de stelling dat moslims iedereen willen doden die dingen zegt die hun niet zinnen. Waarmee mijn (sterk negatieve) beeld van de de doodscult die Islam heeft maar weer eens wordt bevestigd…
    En je begint je zin met “Ewa”, is dit een Nederlands woord ? Heb ik namelijk nog in geen enkel woordenboek gezien !

      /   Beantwoorden  / 
  11. birtanem

    hier gaat het niet om het woordje ”Ewa” het gaat om geert wilders die dat uitspraken maakt, ik ben ervan overtuigt dat meeste mensen beginnen met praten of discussieren terwijl ze niet eens weten waar het over gaat.
    praten over de koran dat maakt me kwaad omdat ze nog niet eens het kunnen lezen.
    en dan respect, normen en waarden, vrijemeningsuiting.
    dat is allemaal onzin.
    ik wil mijn vrijheid ook maar dan wel met mijn waarden en normen, en mijn GELOOF zonder dat een of ander zegt van he wat zeg jij nou dat is niet nederlands of dergelijke.

      /   Beantwoorden  / 
  12. birtanem

    can en aycicek mag ik misschien jullie msn , kunnen we er meer over praten:)

      /   Beantwoorden  / 
  13. Cann

    birtanem tuurlijk mag je mijn adres… euh… ik zou um liever niet via hier willen geven en ik weet ook niet hoe je um anders kunt krijgen :)

      /   Beantwoorden  / 
  14. David Slager

    Heren, als jullie e-mailadressen willen uitwisselen, stuur je adres dan even naar [email protected]. Van Birtanem heb ik ‘m al. Als ik ze binnen heb, stuur ik ze meteen door. Ok? Groeten, David Slager (redactie Religie.blog.nl) p.s. Als jullie -naast MSN- ook hier maar actief blijven reageren he (-;

      /   Beantwoorden  / 
  15. birtanem

    dankje wel david:)

      /   Beantwoorden  / 
  16. birtanem

    dat zal ik zeker wel doen ik blijf hier altijd actief !

      /   Beantwoorden  / 
  17. birtanem

    uhm,, david voor duidelijkheid wil ik wel effe zeggen dat ik een meisje ben:$

      /   Beantwoorden  / 
  18. David Slager

    Kijk, zo zie je maar hoe snel je in je hoofd een verkeerd beeld van iemand creëert (-; Sorry!

      /   Beantwoorden  / 
  19. Cann

    Hey david heel erg bedankt…en trouwens… ik ben ook een meisje :) Cann is eigenlijk Can’n en dan nog eens Canan :) zo dus min of meer majah.. ff maile :)

      /   Beantwoorden  / 
  20. birtanem

    mjah het is goed hier :D

      /   Beantwoorden  / 
  21. Maroc

    Pfffffff…….tegen sommige van jullie (cann, Birtanem en aycicek) kan ik alleen maar zeggen: “get a life”……

    Zijn jullie simpel ofzo? IQ 75? hij zegt A en jullie schreeuwen de rest van het alfabet erachter aan. dit is juist wat hij wil! hij sprokkelt slechts het hout en jullie branden het aan!!! Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in!……een kwestie van tijd………..laat die man zeggen wat hij wil….. Net als bij kinderen NEGEREN is the key…..sta boven de situatie en laat je niet kennen….ook al zegt hij iets dat belastend is tav de ISLAM…….PS de Islam bestaat een kleine 1800 jaar…..die paar zielige woorden zijn slechts kiezelstenen voor de voet van een berg.!

      /   Beantwoorden  / 
  22. birtanem

    maroc je hebt gelijk maar ik zie de punt niet waar hij naar toe wil gaan , daardoor kan ik me ook niet inhouden.
    ik snap precies wat je bedoelt maar iemand moet er wel iets tegen zeggen anders loopt het helemaal uit de hand het liefst zou ik hem onder 4 ogen willen spreken maar dat is nog maar een droom verre droom

      /   Beantwoorden  / 
  23. maroc

    dat is juist het punt, beste birtanem. Jij moet ook niet willen weten waar hij naar toe wil gaan en je moet hem daar ook niet in volgen. Want dat is nou precies wat hij wil….hij wil de islam niet kwijt want dat is het enige waar hij tegen kan schoppen….Islam voedt hem hij heeft islam nodig om deze uitspraken te kunnenn doen. In een zekere zin geeft hij islam een impuls het tegenovergestelde van het kwade is het goede!De islam heeft nog nooit zoveel aandacht gekregen sinds mohammed de openbaring kreeg.

    En jij laat precies zien wat hij verwoord, Teveel gericht op emotionele vlak en teweinig rationeel. Wij moeten die twee zien om te draaien!

    En geloof mij nou maar niets loopt uit de hand! Zolang jij je gezonde verstand gebruikt bewandel jij straks de meest efficiente weg naar “Rome”.

      /   Beantwoorden  / 
  24. Huig

    Er is een gezegde in de nederlandse cultuur die we misschien eens meer zouden moeten toepassen.
    Het zou ons misschien helpen om onze mening wat genuanceerder uit te spreken.

    Het luidt als volgt:
    Het ware te wensen dat alle mensen, voordat zij spreken zichzelf eens bekeken.
    Dan zouden ze het praten over anderen wel laten.

    Het is goed om je mening uit te spreken over zaken die je diep raken.
    Maar het is ook goed om dan je eigen geschiedenis te kennen.

    Niemand is onschuldig ten opzichte van zijn medemens. We hebben allemaal bloed aan onze handen.

    Als het oordeel over de mens wordt geveld dan ontkomt niemand aan zijn straf.

    De bijbel zegt het zo:
    Het loon wat de zonde geeft is de dood.

    Indien je dan ruimte zoekt om aan te geven waar je grote moeite mee hebt doe het dan op een manier waarmee je, je doel probeert te bereiken.
    Vernederen, afbreken, polariseren, etc, heeft als reactie boosheid, geweld en bedreiging, etc.

    Mijnheer Wilders komt uit een katholieke gemeenschap.
    Ik weet niet of hij zelf een gelovige katholiek is. Dan weet hij ook, net als ik, dat we een zeer geweldadig verleden kennen waar we ons diep voor zouden moeten schamen.

    Het is Gods barmhartigheid dat we niet omgekomen zijn en ons hebben kunnen afkeren van onze goddeloze handelswijze.

    Gelukkig hebben velen in het verleden een persoonlijk geloof in Christus leren kennen en dat in woord en daad proberen uit te dragen.

    In Nederland heeft dat een periode van enige stabiliteit gebracht, hoewel we weer veel zijn kwijtgeraakt.

    Het lijkt me beter de christelijke cultuur in woord en daad gestalte te geven dan je te vuur en te zwaard te weer te stellen tegen een andere geloofsgemeenschap die je op allerlei wijze veroordeeld.

    In mijn beleving is de enige tegenstander die je moet bestrijden de duivel met zijn demonen.
    Hij zet mensen tegen elkaar op en is uit op vernietiging. En is op zoek naar de mogelijkheden.

    De duivel gaat rond als een briesende leeuw zoekende wie hij kan verslinden.
    Kijk uit dat je niet door hem verslonden wordt, wie je ook bent.

    Ik ben bang dat we met elkaar bezig zijn om ons door een verkeerde geest te laten inspireren.

    De Geest van God wil ons inspireren door zijn woord en door zijn Zoon Jezus Christus.
    Toon dat aan je naaste dan geef je God de ruimte om de duisternis aan de kaak te stellen en de waarheid aan het licht.

    Ach, het is een advies. misschien heeft men er wat aan.
    Ik ben er zelf anders door geworden en dat heeft me diep geraakt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.