Bekende Amerikaanse homo is na bekering ‘straight’

Michael Glatze in een discussie, in de tijd dat hij nog voor homorechten streedDe 30jarige Michael Glatze, een bekende Amerikaanse homo die holebirechtenactivist was en oprichter van het homoblad 'Young Gay America', heeft zich bekeerd tot het christendom en zou niet langer homo meer zijn, meldt Holebi.info. Volgens Glatze is dit het meest bevrijdende, mooiste en verbazingwekkendste dat hij ooit heeft gedaan. Hij vindt nu dat je nooit een vol leven kan leiden als je homo bent, want homoseksualiteit is enkel op seksuele lust gefixeerd. Glatze zegt dat homoseksualiteit onnatuurlijk en neurotisch is en een belemmering als je op zoek bent naar je ware ik. Glatze had voor de eerste keer homoseksuele gevoelens toen hij 14 jaar was. Hij was twintig toen hij uit de kast kwam.

Toen hij 22 jaar was begon hij zijn carrière bij het homoblad. Volgens Glatze heeft homoseksualiteit 16 jaar van zijn leven weggenomen. Nu God zijn ogen opende, vindt hij dat hij aan het hoofd stond van een zondige en verderfelijke beweging. Hij probeert nu zijn schuldgevoelens een plaats te geven. Het christendom zou volgens Glatze de mensheid angst aanjagen, omdat die het geweten aanspreekt, dat iedereen heeft.

Lees ook:Onderzoeksjournaliste Michelle Goldberg over ‘rechts christendom’
Lees ook:Studie: Homogelovigen laten kerk massaal achter zich
Lees ook:Abortusboot, bordeelboot, wietboot, doodboot… what’s next?
Lees ook:Acteur Skarsgård: ‘Ik vind elke vorm van religie dom’
Lees ook:Kerk Tobago wil Elton John weigeren vanwege homoseksualiteit

17 reacties op “Bekende Amerikaanse homo is na bekering ‘straight’

  1. pepe

    Sinds wanneer is homoseksualiteit alleen gefixeerd op sekuele lust, het natuurlijk een onderdeel? Bij meneer Glatze misschien maar bij veel andere homo-koppels zeker niet het geval! en veel mensen worden juist de ware als ze uit de kast komen.

    En alsof mensen die niet in jezus christus geloven geen geweten hebben.

    Zolang hij maar respecteert dat andere mensen niet hetzelfde denken! dus geen opdringerige houding! (wat je nog weleens ziet bij religeuze types)

      /   Beantwoorden  / 
    1. janneke

      Homosexualitiet is niet alleen om lust, wat een vooroordelen. Diegene die dat post kent blijkbaar geen gelukkige homokoppeltjes.

        /   Beantwoorden  / 
  2. neuroman

    @pepe

    Er staat toch duidelijk:”Het christendom zou volgens Glatze de mensheid angst aanjagen, omdat die het geweten aanspreekt, dat iedereen heeft.”

    Omdat mensen een geweten hebben weten ze dat ze zondige dingen doen. Daarom zullen ze niet snel openstaan voor Christus, omdat ze bang zijn dat er over ze geoordeeld wordt en omdat ze hun zondige bestaan veel te fijn vinden om op te geven.

    Er staaat dus “DAT IEDEREEN HEEFT”!!!

    leer lezen, suf type!

    ciao

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rachella

    Het feit dat iedereen een geweten heeft, betekent dat dus ook dat iedereen het verschil tussen goed en kwaad kent. En de enige die ons kan en ZAL oordelen is God, dus we moeten allemaal GOED bedenken wat we met onze enige en kostbare leven doen. Want JEZUS CHRISTUS is echt, en HIJ zal terug komen om ZIJN volk te halen. Waar kiezen we eigenlijk voor ?? Hemel of Hel…want het is een realiteit!!! tsusch …

      /   Beantwoorden  / 
  4. Barbaar

    Och Rachella, ben je daar zó zeker van? prima hoor maar wat zég je nou eigenlijk? weten we ‘t nou zelf? Of weet alleen god alles? Ik denk dat we zélf moegen oordelen over goed en kwaad en hoe beter we dat doen hoe beter we het goede, liefdevolle goddelijke in onszelf kunnen vinden en gebruiken.
    De man die zich bekeerde en zichzelf veroordeelde is niet zo handig bezig denk ik. Praat zichzelf via god een schuldgevoel aan; zinloos en belemmerend. Hij deed toch wat hij voelde? Om zijn misplaatste schuldgevoel te maskeren sleept ie alle homo’s mee in de schuldpositie, jammer, helemaal omdat ie een voorbeeldfunctie verricht.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Henk-Jan

    Las daarnet een stukje: toen hij 13 was raakte hij z’n vader kwijt, op 19 z’n moeder, en daarna wist hij zelf niet meer wie hij was. Michael heeft volgens mij een pittige jeugd gehad…

      /   Beantwoorden  / 
  6. eternal love

    @ all of you.
    Geloof is heel simpel. Je moet niets. Geloven is een vrijwillige keuze. Onvoorwaardelijk. Degenen die niet kiezen, kiezen er dus zelf voor om niet te geloven. Helaas zien velen niet dat onze God een God van liefde is, immers: Hij gaf ons zijn eigen Zoon. Om ons te redden! Welk mens zou zoiets onbaatzuchtigs doen? En met welk doel deed Hij dat? Jezus kwam als MENS op aarde om ons te verlossen van de zonde, van alle smerigheid die wij doen en denken. En Hij alleen, degene die zonder zonde is, kan onze zonden dragen, en ons wit wassen met Zijn kostbare bloed. Hier de clou: Iedereen die in Hem gelooft gaat niet verloren, maar zal eeuwig leven hebben!! En voor degenen die dat niet kunnen geloven: ieder mens wordt uiteindelijk geoordeeld door God, of je dat gelooft of niet. En dan wordt het erg lastig voor je, want je kunt dan niet zeggen “dat wist ik niet” want ook nu lees je weer het evangelie… Want God heeft de aarde en alles wat er op is gemaakt, dus ook jou.Ere wie ere toekomt.. Prijs de Heer, ik bidt voor jullie allen, ZONDER UITZONDERINGEN!
    Have a good life…

      /   Beantwoorden  / 
  7. Arjanne

    Beste Neuroman,

    Om iemand voor “suf type” uit te maken terwijl je daarvoor het evangelie verkondig vind ik niet erg verstandig van je!

      /   Beantwoorden  / 
  8. pepe

    Iedereen die in Hem gelooft gaat niet verloren, maar zal eeuwig leven hebben!! En voor degenen die dat niet kunnen geloven: ieder mens wordt uiteindelijk geoordeeld door God, of je dat gelooft of niet.

    Ik geloof niet en maar ik ontken het ook zeker niet. Maar 1 ding weet ik zeker. Je hebt god (het geloof) niet nodig om goed te leven !Het kan het goed hulpmiddel zijn voor velen, dat zeker!

    Maar als er een god bestaat zal hij me oordelen op mij zonden, of geleeft heb als een goed mensen, of geprobeert heb. niet of ik toevallig heb gelooft in 1 van vele relegies hier op aarde.

    Elke gelovige beweert dat het gods woorden zijn! Please, don´t get me started!! het zijn de woorden van stervelingen die allemaal zondig waren. elke relegie heeft van die vage, rare, gewoontes regeles etc en de een nog gekker dan de andere.

    probeer te geloven volgens de tien geboden, dat maakt je een goed mesen. Met de rest doe je alleen het vaticaan het een plezier!

      /   Beantwoorden  / 
  9. nouschka

    homo zijn en er vanaf stappen,Mijn gedacht is dat je er niet bewust voor kiest,je bent het of niet.
    Michael maakt dat de hetero’s weer kunnen zeggen,zie je wel als je hard genoeg je best doet ben je geen homo.Hij is bedankt,ik hoop dat hij beseft wat hij aanricht.Hij heeft 16 jaar van zijn leven enkel sex genoten,stookt dat op zijn homosexsualiteit en gaat nu zogezegd als hetero zuiver door het leven??Ik ben een moeder,die homo koppels kent,waar het niet enkel sex maar er veel liefde geld,neem daar een voorbeeld aan.Een bezorgde moeder

      /   Beantwoorden  / 
  10. reptiel

    …en hoe denkt David Slager hierover ?

      /   Beantwoorden  / 
  11. David Slager

    Er zijn twee grote valkuilen, denkt David Slager (-;
    1. Zeggen dat de verandering van Glatze nep is en dat hij eigenlijk nooit echt homo is geweest, maar ‘bi’ of ‘fakehomo’. Dat argument hoor je vaak vanuit homobewegingen, want als iemand verlost wordt van homoseksualiteit (wat immers veelal -ondanks alle positieve PR en de image dat je trots mag zijn om homo te zijn- toch nog vaak als een last ervaren wordt, een bron van verdriet en pijn) dan zou dat meteen betekenen dat iedereen dan ‘verlost zou kunnen worden van homoseksualiteit’ en dat zou geen fijne mededeling zijn voor de homobeweging. Dat brengt me zodadelijk bij valkuil 2. Maar eerst dit nog: Glatze is niet de enige homo die ‘straight’ wordt. Het komt veel vaker voor, zowel in Amerika, als in Nederland bij bijvoorbeeld een stichting als ‘Different’. Je kunt die gevallen niet alleen afdoen als homo’s die blijkbaar niet echt homo zijn. Volgens mij moet je het lef hebben om te erkennen dat er homo’s zijn die ‘genezen’(of welk woord je ook wilt gebruiken) van hun homoseksuele voorkeur/geaardheid.
    Soms gebeurt dat ‘plots’ en ervaren ze dat zelf als een soort wonder, maar veel vaker doorlopen homo’s een langdurig traject en is het een zwaar emotioneel en psychologisch proces met intensieve hulpverlening. Blijft staan de reden waarom je dat proces uberhaupt zou willen doorlopen, maar dat is een ander punt: daarmee kom je op de christelijke visie op de mens, op God en op wat zonde is.

    2. Valkuil twee is volgens mij dat -omdat er homo’s veranderen in geaardheid / genezen van homoseksualiteit (ik gebruik dit woord toch nog maar even, omdat velen dit zelf zo ervaren) – je nooit kunt zeggen: dus kan iedereen genezen/veranderen. Ook dat wordt niet door feiten ondersteund: sommigen zijn zeer gemotiveerd om van hun homoseksualiteit af te komen, doorlopen hele processen, maar ontdekken dat hun geaardheid niet verandert.
    Ook dat komt voor en daar moeten christenen dan weer de ogen niet voor sluiten.
    Hoewel mensen met een homofiele geaardheid dus in veel gevallen niet ‘genezen’ van die seksuele voorkeur, dan nog heeft een homo een keuze: actief die homoseksualiteit beleven, of het dragen als een (immens zware) last in het leven: ook in die laatste categorie zijn vele (veelal zwijgzame) gevallen te vinden.

    Ik kan en wil die keus niet voor een ander maken. In een persoonlijk gesprek met een goede vriend zou ik hem -als hij/zij daarom zou vragen- advies willen geven, omdat ik wel een bepaalde visie heb hierop. Maar liever wijs ik op onze hemelse Vader die alle antwoorden heeft. Ik zal nooit iemand kunnen overtuigen, hoeveel argumenten ik ook aandraag, laat staan op deze blog. Alleen God zelf kan door Zijn Geest mensen overtuigen van wat zonde is en wat niet, staat er in de Bijbel.
    Wat de keus van een homo ook is: iemand met een homoseksuele voorkeur heeft een ontieglijk zwaar leven. Ik geloof als christen dat hij in de eerste plaats tot rust mag komen in de armen van zijn hemelse Vader. Eerst even bijkomen. Weten dat je geliefd bent, hoe je leven er ook uit ziet.
    Pas als je die liefde ervaart, zul je ook willen weten hoe jouw Schepper je bedoeld heeft: Hij wil het je graag zelf vertellen. Je Schepper weet als geen ander (omdat Hij je bedacht heeft, ontworpen heeft) op welke manier jij diepe rust en vrede in je hart zult vinden. Accepteer niet de leugen dat je als homo maar één keus hebt, je hebt iets te kiezen. Mijn advies: ga op zoek naar de Schepper en ontdek wat Hij je wil vertellen. 100 % tevredenheidsgarantie.

      /   Beantwoorden  / 
  12. eternal love

    Hallo Pepe, je zegt: “Ik geloof niet en maar ik ontken het ook zeker niet. Maar 1 ding weet ik zeker. Je hebt god (het geloof) niet nodig om goed te leven !” Dat klopt in zekere zin. Wij mensen oordelen namelijk naar onze maatstaven. Dan vinden wij iemand bijvoorbeeld slecht als hij steelt en moordt, maar iemand die zich keurig aan de regeltjes houdt is dus in onze ogen ‘goed’. Vergeet niet dat de Maker de spelregels opgesteld heeft, en dus Zijn maatstaven van toepassing zijn… Wij zijn ALLEMAAL zondaars in Gods ogen, daarom was Jezus’ komst zo nodig; de enige mogelijkheid tot onze redding. Geloof dit en je zult eeuwig leven hebben. Bullshit? Dat alléén en je leeft eeuwig? Ja, ECHT WAAR!

    Voorts zeg je: “Maar als er een god bestaat zal hij me oordelen op mij zonden, of geleeft heb als een goed mensen, of geprobeert heb. niet of ik toevallig heb gelooft in 1 van vele relegies hier op aarde.” Ten eerste heb ik het niet over een religie. Dat is iets heel anders als een Godsdienst. Religies zijn er vele, er is echter maar één Godsdienst. Als je denkt dat je “met de rest het vaticaan pleziert”: ik heb niets met het vaticaan, want ben geen katholiek (meer) maar een wedergeboren christen. Lees: eigen vrije keus toen ik zelf goed in staat was die keuze te maken.
    En verder inhoudelijk op je stukje dat God jouw oordeelt over je zonden klopt exactemundo, één belangrijk ding: Jezus zegt: “niemand (!) komt tot de Vader dan door Mij” Dus zonder Jezus géén redding. Lastig zo’n oordeel dus… Lees ook eens wat David Slager schrijft, en waag eens een kijkje op http://www.judithislief.nl. Mozht je nieuwsgierig geworden meer willen weten: op de site http://www.internetbijbelcursus.nl heb je gratis toegang tot heel veel uitleg en antwoorden op dingen die je ongetwijfeld interesseren, en zeker ook ander lezers.
    Welterusten.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Andrea

    Waarom kan een christen geen homo zijn?Waarom kan een homo geen christen zijn?

    “Zie je wel” roepen een aantal mensen. Als je maar gelooft komt alles goed.

    Dat zijn fake christenen.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Neuroman

    Je hebt helemaal gelijk!
    Ik liet me een beetje meeslepen door mn emoties.
    mvg

      /   Beantwoorden  / 
  15. janneke

    Eens kijken hoelang deze het volhoud. Of dat ie zelfmoord pleegt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.