Dubbele pret in Breda: veel bier drinken èn de kerk steunen

Breda's bierBierdrinkers in Breda kunnen nu op geheel eigen wijze een steentje bijdragen aan de renovatie van de Grote Kerk. Sinds donderdag is het oude merk Breda Bier weer in ere hersteld. Van elk verkocht blikje gaat er tien eurocent naar de kerkkas, meldt dagblad BN/De Stem volgens Kerknieuws.nl. Brouwerij InBev en Albert Heijn hebben de handen ineen geslagen om tot en met 31 december blikjes Breda Bier (33 en 50 cl) aan de man te brengen. De tien- tot twintigduizend euro die de actie naar verwachting gaat opleveren, is bijna genoeg voor de restauratie van de muurschildering van het Lakenkopersgilde.

In de jaren 60 werd het lokale biermerk van de Nederlandse markt verdrongen door Skol. Sinds gisteren is Breda Bier echter weer in de stad verkrijgbaar. Het merk heeft van oudsher een afbeelding van de Grote Kerk op het etiket en is altijd als exportproduct blijven bestaan. Toeristen op de Kanaaleilanden en Honduras kunnen er niet omheen.

De restauratie van de Grote Kerk is volgens voorzitter Erik Westenburg van het Steunfonds de laatste fase ingegaan. Volgens kerkdirecteur Willem van der Vis wordt er tot 2011 nog voor 800.000 euro 'verspijkerd' aan 25 objecten. Breda Bier is overigens verkrijgbaar in alle zestien filialen van Albert Heijn in Breda, Ulvenhout en Bavel.

Lees ook op deze blog:
Geloven en carnaval: lamzuipen en vergeving vragen
Paus krijgt van hulpbisschop 80 biertjes voor zijn verjaardag

Lees ook:Kerken minder leden, maar meer geld
Lees ook:Protestanten willen mensen terug de kerk in
Lees ook:Paus krijgt van hulpbisschop 80 biertjes voor zijn verjaardag
Lees ook:Tilburgse pastoor weet klok en klepel nog steeds feilloos te vinden
Lees ook:Column: PVV Episode I The Wilders Menace

3 reacties op “Dubbele pret in Breda: veel bier drinken èn de kerk steunen

  1. David Slager (redactie)

    Dat is inderdaad slordig en niet de gewoonte. Doorgaans probeer ik altijd bronvermelding en directe link te geven, maar dat is er in dit bericht blijkbaar bij ingeschoten, waarvoor excuses. Ik heb het meteen even toegevoegd. Met de hartelijke groeten, David Slager, redacteur religie.blog.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.