370.000 euro voor ‘emotionele schade’ na bekijken Brokeback

Een 12-jarig meisje en haar grootouders hebben de school van het meisje in Chicago aangeklaagd. Ze claimen dat Jessica Turner emotionele schade heeft overgehouden aan het zien van 'Brokeback mountain'. Een invalkracht vertoonde de film over twee homoseksuele cowboys vorig jaar in de klas van het meisje. Jessica en haar grootouders, die de voogdij over het meisje hebben, eisen 370 duizend euro schadevergoeding van de Ashburn Community Elementary School. "Het is erg belangrijk dat mijn kinderen niet aan dit soort dingen worden blootgesteld", stelt grootvader Kenneth Richardson. 370 mille? Dat verdient navolging in Nederland!

Laat ik voorzichtig beginnen: 30.000 euro omdat ik op de middelbare school Free Willy moest kijken en de traumatische slaapverwekkendheid van die film me nu nog steeds wakker houdt. 70.000 euro van de makers van Autumn in New York omdat het meisje doodgaat en dat de kijker niet in de koude kleren gaat zitten. 170.000 euro voor het vertonen van de The Matrix, omdat het zo'n goede film is en ik door al die filosofie achter de verhaallijn heel de tijd na zit te denken en m'n werk niet goed meer kan doen. Lang leve deze schadeclaim!

"De lerares wist dat ze dit niet mocht laten zien." In de Verenigde Staten heeft 'Brokeback mountain' het etiket 'Restricted' gekregen, wat betekent dat de film niet geschikt wordt geacht voor kinderen onder de 17 jaar, zonder begeleiding van een volwassene.

Richardson had eerder al een klacht ingediend bij de school van zijn kleindochter omdat zij teksten zou moeten lezen die scheldwoorden bevatten. "De film was de laatste druppel", vertelt hij. "Ik heb het gevoel dat deze rechtszaak noodzakelijk is omdat ik de school al een waarschuwing had gegeven vanwege de literatuur die de kinderen moeten lezen." (Bron: Novum)

Lees ook:Wilders toont Fitna niet aan pers
Lees ook:Anti-Wildersfilm ‘geeft humor moslim aan’
Lees ook:Liveleak doelwit hackers
Lees ook:Brits meisje mag geen ‘kuisheidsring’ dragen van school
Lees ook:Britse moslimminister spreekt zich uit tegen Nikaab

9 reacties op “370.000 euro voor ‘emotionele schade’ na bekijken Brokeback

 1. Reuben

  ik vind dit persoonlijk een schitterende film en vind het bijzonder kleingeestig dat conservatieven daar geld kunnen uitslaan.

  mensen zijn mensen, en zullen nooit veranderen.

  liefde aan iedereen

    /   Beantwoorden  / 
 2. lobke

  ja sorry hoor maar dit vind ik te ver gaan .
  is het homo zijn dan ziekelijk of gevaarlijk?
  nee toch en als ze er nu niet aan bloot worde gestel zal ze leven in een fantasie wereld waar alles in harmonie leeft zonder geweld of homo’s en of wat dan ook.
  de grootouders zouen eens na moeten denken of zijn ze bang dat hun klein dochter lesbi word of bi tjeeeeeeeeee zeg wat een belagelijk gedoe . ik ben blij dat ik een vrije op voeding heb genoten zod at ik lesbi en bi en homo’s als vrienden heb .
  en haar groot ouders doen zeker niet aan sex of zoenen zeker ook niet .
  en als ze buiten loopt zal ze zeker ook geen 2 mannen zien kussen of hand en hand zien lopen of 2 vrouwen .
  ze zal zeker in een kooi worden gestopt zonder eenige kennis van de real live buiten haar groot ouders ,
  ik vind het juist de groot ouders haar ook moeten laten zien dat god niet alleen de vrouw en man heeft gemaakt om van elkaar te houden maar ookzal god zijn goed keuring geven aan 2 mannen de van elkaar houden en ok 2 vrouwen . want zo als god zij eider is gelijk of je nu zwart of wit ben groot of klein dik of din hetro of homo/lesbi/bi bent arm of rijk wij zijn allen gelijk .
  neem een voor beeld aan europa daar kan het wel .
  kort om ik vind het uiter maten belagelijk dat dit word gedaan .

    /   Beantwoorden  / 
 3. Leentje

  En grootouders die vals en geldwolven zijn, berokkent dàt dat meisje dan geen schade?

    /   Beantwoorden  / 
 4. neuzoiets

  en ik vraag een schadevergoeding van de NPS. die 2 homofiele sesamstraatbewoners (b+e) hebben me ook trauma’s bezorgd..

    /   Beantwoorden  / 
 5. Overbeschermd

  Die kleindochter is waarschijnlijk overbeschermd.
  Ze mag alleen maar met haar poppen spelen. Barbiepoppen wellicht. Hopelijk houdt ze aan zo’n stereotype figuur geen complexen over?! Anders mag Mattel ook nog een claim verwachten

    /   Beantwoorden  / 
 6. Dieter

  Gezien de film een specifieke rating had die een vertoning op een school verbied, had de leraar in kwestie beter moeten weten, zeker sinds in de VS hoge schadeclaims dagelijkse kost zijn.

  Een wet is overtreden, gevolgen zijn logisch. Hou je aan de regels, en dergelijke dingen gebeuren niet

    /   Beantwoorden  / 
 7. sp00k

  lol alleen me barbiepoppe spele wa als die barbiepoppe hun klere uitgaan daarvan word ze ook getraumatiseerd barbiepop heeft muggebeten op borstkas… wa een gedoe moest het nu nog ne film zijn waar ze echt bloed in tonen zoals american history x dan zou ik nog zeggen ja

    /   Beantwoorden  / 
 8. verplicht

  hou houden jullie dus ier die zever vol? m.a.w. : oe kundje gunder ier nog serieus over zitten zagen? ge zegt toch gwn : ahja so what, what do I care?
  it’s a strange world

    /   Beantwoorden  / 
 9. Gert de Laan

  Beetje vertraagde reactie wellicht maar het geeft wel weer aan dat niet wij maar die Amerikanen totaal van het pad af zijn.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.