Brits meisje mag geen ‘kuisheidsring’ dragen van school

True love waitsEen Britse middelbare school in Horsham, Sussex, heeft een 16-jarige scholiere verboden een zogenoemde 'kuisheidsring' aan haar vinger te dragen. Ze had de keus; de ring af of van school gestuurd worden, aldus de BBC vrijdag, schrijft het AD. Omdat Lydia Playfoot beide niet wilde, spande ze een proces aan tegen de school. Het meisje draagt de ring, met daarop een bijbeltekst, sinds haar veertiende aan haar vinger. Ze wil daarmee kenbaar maken dat ze niet doet aan seks voor het huwelijk. ,,In de Bijbel staat dat je zuiver moet blijven en dit is mijn manier om mijn geloof uit te drukken'', aldus Playfoot.

Seksuele onthouding wordt gepropageerd door de Amerikaanse organisatie Silver Ring Thing die ook in Engeland aan populariteit wint. De scholiere beschuldigt de school van discriminatie van christenen die een dergelijke ring dragen. Ze wees erop dat sikhs en moslims wel armbanden en hoofddoekjes mogen dragen als religieuze symbolen. Volgens haar advocaat heeft de school de mensenrechten geschonden met het ringverbod. Volgens de schoolleiding is het dragen van een ring niet in overeenstemming met de kledingvoorschriften van de school.

Lees ook op deze blog:
Rage VS: 9-jarige meisjes beloven papa maagd te blijven tot huwelijk

Lees ook:Ouweneel vindt dat christenen ongelijk behandeld worden
Lees ook:Niet-islamitische lerares geschorst wegens dragen hoofddoek
Lees ook:Rage VS: 9-jarige meisjes beloven papa maagd te blijven tot huwelijk
Lees ook:Christelijke scholieren tonen solidariteit met moslim-directeur
Lees ook:Britse moslimminister spreekt zich uit tegen Nikaab

Eén reactie op “Brits meisje mag geen ‘kuisheidsring’ dragen van school

  1. Abdulwadûd

    Wat is er in Gods naam verkeerd aan het uitdragen van je overtuiging? Ik ken die scholiere alleen uit de actualiteit, maar haar openheid over haar overtuiging is alleen maar te prijzen. En sinds wanneer valt een ring onder de noemer ‘kleding’?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.