Britse rechter tijdens verhoor moslimverdachte: ‘Wat is een website?’

RechterEen Britse rechter in een ‘cyber-terreur'-proces heeft de rechtzaak tijdelijk onderbroken voor een lesje internet. ‘Ik kan het taalgebruik niet volgen', merkte hij op na verhoren van een moslim-verdachte die onder de naam Irhab007 opereerde, ‘Ik heb eigenlijk geen idee wat een website is', aldus De Volkskrant. Het is niet voor het eerst, zo bericht de Britse krant The Times op zijn website, dat Britse rechters zich als ietwat wereldvreemd laten kennen. Rechter Peter Openshaw heeft inmiddels les gekregen van een hoogleraar die hem uitlegde dat internet een complex communicatiesysteem is waarin computers een onmisbare rol spelen.

Britse rechters zijn allemaal voorzien van computers en velen van hen gebruiken deze intensief, onder meer om via een intranet te communiceren en informatie op te vragen. Een of twee van hen beperken zich echter tot de beproefde methode van communiceren via handgeschreven notities.

De vermeende moslim-terrorist wordt ervan verdacht vanuit zijn huis in West-Londen banden te onderhouden met een Iraakse terreurgroep. Eerder hebben Britse rechters zich onsterfelijk gemaakt met vragen als: ‘Wat zijn de Beatles?’, ‘Wie is Gazza? (eveneens onbekend met Oasis en een Bruce Springsteen), en: ‘Wat is een Teletub?’

Lees ook:Dode zeerollen
Lees ook:Liveleak doelwit hackers
Lees ook:Duitse rechter van zaak gehaald vanwege beroep op Koran
Lees ook:Website met alle kerken van Nederland gelanceerd
Lees ook:Politci pleiten voor verbod op kinderporno in Second Life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.