Islam ‘grootste bedreiging sinds communisme’

Michael Nazir-AliWe hebben het de laatste tijd al vaker gehoord uit de monden van allerlei beroemde 'denkers' en nu sluit een bisschop zich daar ook maar bij aan. ,,De islam vormt de grootste bedreiging voor het Westen sinds het communisme'' stelt de anglicaanse bisschop Michael Nazir-Ali uit het Britse Rochester, meldt het Reformatorisch Dagblad. De 57-jarige bisschop is afkomstig uit een sjiitische familie in Pakistan. Zijn vader ging over tot het christendom. Nazir adviseert de Britse kroonprins Charles. Even los van de vraag of hij gelijk heeft: ik vind dat zo'n man -zelf afkomstig uit een islamitisch nest en met enige kennis van zaken- in ieder geval meer recht van spreken heeft dan iemand als Geert Wilders (maar dat is mijn bescheiden mening; je kunt jouw mening kwijt in de peiling 'Gaat Wilders te ver in dit interview?')

In een interview met het zondagsblad Kent on Sunday waarschuwt de anglicaanse bisschop voor de almaar toenemende invloed van de islam, die volgens hem als een omvattende politieke en sociaaleconomische ideologie kan worden beschouwd. Nazir bepleit een versterking van het christendom. „Het Westen wordt met een omvattende ideologie geconfronteerd, en als het Westen zich niet op zijn eigen geestelijke wortels gaat bezinnen, zal het straks geen weerstand tegen deze ideologie kunnen bieden.”

Als het verval van het christendom in Groot-Brittannië doorzet, loopt dit land het risico in „een soort barbarij” terug te vallen, aldus Nazir, omdat het land moreel niet meer in staat is om deze trend te weerstaan. Nazir geldt als een groot deskundige waar het gaat om de interreligieuze dialoog, aldus de Duitse protestantse nieuwsdienst Idea. Hij zette zich onder meer in voor betere betrekkingen tussen islam en christendom, vooral in zijn geboorteland Pakistan.

Lees ook:Terroristen steunen aartsbisschop Williams
Lees ook:Homo bisschop niet welkom bij kerkbijeenkomst
Lees ook:Pakistan blokkeert YouTube om Wilders
Lees ook:Britse moslimminister spreekt zich uit tegen Nikaab
Lees ook:Bijbels Openluchtmuseum wil af van ‘bemoeierige bisschop’

2 reacties op “Islam ‘grootste bedreiging sinds communisme’

  1. Truus Baaij

    Grootste bedreiging gaat uit van domme dhimmituden die, vanuit vals politiek – correct gevoelen, weigeren om front te maken
    tegen de oprukkende politiek/radicale islam
    Dom en dhimmituud verkwanselt de scheiding tussen kerk en staat.

      /   Beantwoorden  / 
  2. birtanem

    als mensen zo willen denken gaan ze hun gang maar, daar kom je toch niet ver mee, ik zal zeggen los eerst je problemen op en ga daarna verder met religeuze plannen, die mensen maken zich zelf alleen maar belachelijk er laag.
    ik hoop dat het ophoudt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.