Pakistaanse christenen vluchten voor gedwongen bekering islam

Enkele christelijke families in het noordwesten van Pakistan hebben hun woonplaats verlaten na dreigementen dat hun kerken zouden worden gesloten en dat ze zich voor 17 mei moesten bekeren tot de islam. Dat heeft Shahbaz Bhatti, hoofd van de Alliantie van Pakistaanse Minderheden, vrijdag gezegd, schrijft het Reformatorisch Dagblad. In de plaats Charsadda ontving de christelijke gemeenschap, zo'n 500 families groot, deze week dreigbrieven van een groep islamitische militanten die in het gebied een bewind willen invoeren dat doet denken aan dat van de taliban, aldus Bhatti. Sommige families zouden al vertrokken zijn en andere zouden hetzelfde overwegen.

„Deze extremisten vragen ons om ons geloof te veranderen. Dat doen we niet, zelfs als het onze dood betekent", zei Bhatti. Ook deed hij een oproep aan president Pervez Musharraf om actie te ondernemen en de veiligheid van de christelijke inwoners te garanderen. In Pakistan maken christenen ongeveer 3 procent van de bevolking uit.

De politie zei donderdag dat ze de bewaking van de kerken van Charsadda had aangescherpt. In de brieven, die naar kerken en woningen waren gestuurd, stonden geen consequenties vermeld voor het geval er niet aan de eisen tegemoet wordt gekomen.

In Pakistan, nabij de grens met Afghanistan, gebruiken religieuze burgerwachten de afgelopen tijd in toenemende mate geweld en intimidatie om een strikte interpretatie van de islam op te leggen. Onlangs zijn, onder meer in Charsadda, muziekwinkels doelwit van bomaanslagen geworden. Kappers werden gemaand geen baarden meer af te scheren en meisjesscholen werden onder druk gezet om hun deuren te sluiten. In Charsadda ontsnapte de Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken vorige maand ternauwernood aan de dood bij een bomaanslag die aan 28 anderen het leven kostte.

Lees ook:Moordenaar vrouwelijke Pakistaanse minister ter dood veroordeeld
Lees ook:Pakistan blokkeert YouTube om Wilders
Lees ook:Pakistaanse moslim vermoordt vrouwlijke minister
Lees ook:Jaja, leuke actie: Pakistaanse onderscheiding voor Bin Laden
Lees ook:Internationale vrouwendag blijkt wereldwijd nog altijd hard nodig

3 reacties op “Pakistaanse christenen vluchten voor gedwongen bekering islam

 1. Chas

  Wacht, dit is pas het begin, als in het Westen de chip wordt ingevoerd met het getal 666 “zondag rustdag” dan gaan alle poppen dansen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. christen

  Hier mag men in een Joods-christelijke staat geen kruisje meer dragen tijdens het werk, dat moet bedekt blijven onder de kleding?Zelfs de rechters zijn blind, want ze overtreden de Nederlandse grondwet >artikel 1.Die luid> vrijheid van godsdienst, en niet discrimineren, de rechter zelf is in overtreding bizar nietwaar???Ik blijf mijn kruis overal dragen, want ik ben geen wetsovertreder, dus de Heer is altijd aan mijn zijde, en voor mij.Ik blijf Zijn kruis uitdragen, want ik geef hiermee uiting voor Hem aan de hele wereld, uit grote dankbaarheid omdat de Heer Jezus mij vergeven heeft van al mijn zonden, en ik voor eeuwig gered bent.Een kruis dragen is evangelie uitdragen in stilte zonder woorden.Dus blijf van alle ware christenen af, wie de Zijnen schend, God zal hen schenden, dus pas op christenen te onderdrukken, zij zullen nooit hun mond houden om te evangeliseren, want dat is de grote opdracht voor alle christenen van onze Geliefde Heer Jezus Christus, de Almachtige God.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kweenie

  HOI

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.