Vaticaan en moslims in gesprek

De moslimgemeenschap waren de afgelopen dagen in gesprek met het
Vaticaan. Belangrijkste uitkomst: dit jaar gaan de katholieken in
gesprek met moslims.

De relatie tussen het pausdom en de moslims verslechterde, toen
Benedictus XVI twee jaar geleden in Duitsland een anti-moslim quote
aanhaalde uit de veertiende eeuw.

Twee dagen hebben moslim geleerden van onder anderen een universiteit uit Cairo Egypte gepraat met het Vaticaan. "Now there is a need for deeper dialogue on doctrine, theology and the character of religions in today's world and the challenges we face," zegt Sergio Yahe Pallavicini van de moslimdelegatie tegen persbureau Reuters.

Waarschijnlijk zal er een grote moslim-katholieke bijeenkomst vlak voor de zomer plaatsvinden op het Vaticaan of een ander groot verblijf van de paus.

""We must try, together with the Pope, to get on a path of dialogue on issues confronting humanity today," zegt Pallavicini.

Het is duidelijk dat het Vaticaan de dialoog wil aangaan met de moslimgemeenschap over terrorisme en een betere samenwerking tussen de twee godsdiensten. Het wordt tijd dat de Vaticaan zich gaat bemoeien met de huidige problemen in de wereld tussen moslims en het Westen

 

Gebruikte bronnen BBC

Lees ook:Datum bekend conferentie Vaticaan en moslims
Lees ook:‘Diepe wonden in betrekkingen christenen en moslims’
Lees ook:Paus wil islam-afdeling Vaticaan terug
Lees ook:Vaticaan probeert ruzie met joden op te lossen
Lees ook:Osama waarschuwt ons

6 reacties op “Vaticaan en moslims in gesprek

  1. Jack

    hoe is het mogelijk dat een kerk (kruis) gaat samen werken met moslims (halve maan). Een grotere tegenstrijdigheid is er niet. Dit moet uitlopen op een schrappen in de kerklijke (bijbelse) geloofs overtuiging om de ander te vriend te houden. De Bijbel spreekt over liefde en vergeving, woorden die in de koran niet voorkomen, maar wel dood aan de ongelovige honden (joden en christenen). Kortom ik vind het een zorgwekkende ontwikkeling in de kerk.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Vanes

    Dit is toch zo logisch als maar kan. In de Westerse wereld neemt de secularisatie toe. Veel mensen zijn er onbewust ongelovig en onder de leiding van atheïstische denkers als Dawkins, Hitchins krijgen de bewust ongelovigen ook een steeds sterkere stem. Dus klonteren de monotheïstische godsdiensten samen om natuurlijk gezamenlijk met een veroordeling van de ongelovigen te komen, die geen moraal zouden hebben en zullen leiden naar zedeloosheid en verval. Zo voorspelbaar…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Nilsson

    Jack jij weet er duidelijk geen snars van. Alleen al dat zowel de Islam en het christelijke geloof beide gebaseerd zijn op het oude testament is al reden genoeg samen in gesprek te gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Frans

    Nilsson je kletst uit je nekharen!

    Het is de taak van de kerk/ Christenen de gehele wereld tot discipelen te maken van Jezus Christus. Dat is de Grote Opdracht! Matthéüs 28:18-20

    Niet om met andere geloven een dialoog aan te gaan. Een dialoog stelt als voorwaarde dat je de ander accepteert als gelijkwaardig.

    Dat kan de kerk/ Christen nooit, want dit is verloochening van Christus.

    Dat weten moslims heel goed, en daarom hebben zij er ook op aangedrongen, met zelfs als voorwaarde dat de Roomsen zouden accepteren dat Allah en God dezelfde zijn, zeggende “wij aanbidden dezelfde god!”

    Roomsen geven zo toe dat zij satan aanbidden want Allah is de duivel! 3 van de 99 namen die moslims steeds noemen zijn namen van satan: De allergrootste bedrieger, degeen die doodt, en de allertrotste!

    http://www.youtube.com/watch?v=HzLT9wV0l8o Walid Shoebat: Islam – Why We Want to Kill You – Part 2
    Ex-moslim-terrorist: De Koran geeft Allah 3 namen die in de Bijbel Satan kenmerken!
    Walid Shoebat bespreekt zijn boek “Islam – Why We Want to Kill You” Deel 1 van het interview is hier te zien: http://www.youtube.com/watch?v=7Fvot4Xoyno Allah wordt in de Koran genoemd: The Most Proud One, and The One who Causes Death, and The Great Deceiver! Die namen kenmerken alle Satan!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Nilsson

    Fijn Frans want nekharen heb ik niet die hou ik altijd netjes bijgeknipt, deed jij dat ook maar met jouw stukjes, compleet uit de lucht gegrepen als je weer eens een van je pilletjes ben vergeten te slikken.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Vanes

    Frans,
    Als je de dialoog niet aan wilt gaan, wat doe je dan hier?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.