Lindsay Lohan, Britney Spears en een vleugje religie

Lindsay LohanMeldden we afgelopen dinsdag nog dat Michael Jackson een bekering tot de islam zou overwegen, vandaag staan twee wat jongere (en knappere) dames in de religieuze picture. De vader van Lindsay Lohan heeft namelijk een brief geschreven aan zijn dochter, die is gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift In Touch, waarin hij zijn dochter oproept zich te bekeren tot het christendom. Tegelijkertijd staat ook voormalig tienersterretje Britney Spears in de media, want (let op, schokkend nieuws!): ,,Het Amerikaanse tijdschrift US Weekly meldt dat zij maandagavond in Los Angeles is gezien met een davidsster aan een kettinkje.'' Hollywood gaat om! Wereldsterren bekeren zich! 

Ach welja, een krant moet ergens mee gevuld worden. De brief van vader Lohan -die een gevangenisstraf uitzit wegens mishandeling en rijden onder invloed- vond ik nog wel mooi, trouwens. In de handgeschreven brief benadrukt Michael Lohan hoe trots hij is op Lindsay en roept hij haar op de controle over haar leven terug te winnen. Verder zegt hij dat zijn dochter een warm en goed hart heeft. De 20-jarige (!) actrice verblijft momenteel in een afkickkliniek, waar ze wordt behandeld voor een alcoholverslaving. Michael schrijft te hopen dat hij haar snel weer in zijn armen kan sluiten. "Mijn hart is bij jou, mijn schat. Ik voel je liefde en ik hoop dat jij ook mijn liefde voelt. Wij zijn één ziel in twee lichamen." Mooi toch?

Britney SpearsHet nieuws van Britney is wel weer erg opgeblazen. ,,De 25-jarige zangeres is mogelijk geïnspireerd geraakt door de nieuwe man in haar leven, Isaac Cohen, die van joodse komaf is'', meldt persbureau Novum. Britney, moeder van twee zoons is opgevoed als christen. Als tienerster werd ze nog regelmatig gesignaleerd met een kruisje om haar nek. In 2003 verdiepte zij zich op aanraden van Madonna in de leer van de Kabbalah (Joodse spirituele filosofie). Ze droeg in die tijd dan ook het bijbehorende rode armbandje. Drie jaar later stopte ze met haar Kabbalah-lessen. Op haar website gaf ze als reden voor haar verloren interesse in de stroming binnen het jodendom dat 'haar baby haar geloof is'.

Wat me wel opvalt is dat zoveel acteurs, zangers en andere beroemdheden blijk geven van een enorme leegte in hun leven. Hoeveel beroemdheden zijn niet aan de drank of drugs (geweest), hebben zelfmoord gepleegd, zijn tien keer gescheiden, gooien meer geld over de balk dan één miljoen Afrikaanse kindertjes bij elkaar besteden aan een jaar lang te eten. Het toont voor mij de leugen van de showbizz: als je beroemd bent en de mensen juichen voor je, als het geld met bakken binnenstroomt en als je de allermooiste vrouw van de wereld hebt, dan ben je gelukkig. Blijkbaar niet.

Eerder het tegenovergestelde. Want als je niet tevreden kunt zijn met wat je hebt, zul je nooit tevreden kunnen zijn met wat je nieuw koopt of krijgt. Het is net als met een (drugs)verslaving: in het begin voel je je volmaakt gelukkig. Maar je hebt steeds meer nodig om diezelfde kick te krijgen. Totdat je jezelf na jaren in de spiegel terugziet als een wrak. Het Walhalla blijkt een lekgeprikte zeepbel te zijn.

Lees ook op deze weblog: Michael Jackson overweegt bekering tot islam
Lees ook op deze weblog: Gekruisigde Madonna mag blijven hangen
Lees ook op deze weblog: Tom Cruise als (anti)Christus van Scientology

Lees ook:Stop de persen! Paris Hilton is ‘veel spiritueler’ geworden
Lees ook:Beckhams vinden Tom Cruise en zijn Scientology ‘bloedirritant’
Lees ook:Michael Jackson overweegt bekering tot islam
Lees ook:Moslim-cricketspeler plakt bierreclame af op T-shirt
Lees ook:God wil dat u geweldige seks hebt (dat u het weet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.