Het doel van het leven, volgens Bilal (19): doodgaan

Palestijnse baby met bomgordel en rode Hamas-hoofdbandRuim een week geleden stond er boeiend interviewtje in NRC Handelsblad. Ik wil graag een paar passages met jullie delen. Aan het woord is Bilal (19), In Nederland geboren en van Turkse komaf en sinds een paar jaar 'radicaal' moslim. Hij ging rond zijn vijftiende op eigen houtje onderzoeken wat de islam nu werkelijk inhoudt en wat 'de waarheid' is. ,,Allah heeft me de juiste weg laten zien'', zegt hij. ,,Ik las in een vers hoe je je als moslim moet gedragen, opstellen in het leven: 'Zolang jullie niet meedoen met joden en christenen, zullen ze je niet toelaten, accepteren. Imiteer je hen in gedrag en kleding, ben je een van hen.' Daarom moeten wij moslimmannen onze baarden laten staan, om ons te onderscheiden van de huichelaars en ongelovigen.''

,,Mijn ouders vonden het niet leuk dat ik niet meer naar bruiloften ging'', zegt Bilal verderop. ,,Mannen en vrouwen worden tijdens Turkse bruiloften niet van elkaar gescheiden.'' Wat dat betreft liggen Bilal en Samir A aardig op één lijn, zie het bericht Samir, zeg 's AAAA . Maar snappen doe ik het niet. Hoe doe je dan boodschappen als radicale moslim, met overal vrouwen om je heen?

,,Meewerken met de Nederlandse staat en het systeem is ondenkbaar voor mij als moslim. Meedoen aan de verkiezingen zie ik als een zonde.'' Tsja Bilal, ik vind het prima. Maar erg slim is het niet. Als je invloed wilt hebben in Nederland -en daar ook jij recht op- dan zou ik toch een gang naar stembus gaan overwegen. Wanneer je dat niet doet, heb je geen recht om te klagen dat er niet naar je geluisterd wordt. Maar goed, dat zal je misschien toch al worst zijn.

,,Gewapende strijd in Nederland is op dit moment geen issue voor mij. Alleen een islamitische leider mag jihad afkondigen en die hebben we niet meer. Maar als hij terugkomt, dan ben ik van de partij. Zeker. Jihad is de plicht van elke moslim, of we dat nu willen of niet.'' Met andere woorden: de AIVD mag nog wel een paar extra mannetjes aannemen als er ooit weer eens een islamitische leider aan de macht komt.

,,Marokkaanse radicalen zijn totaal geen bedreiging voor Nederland. Marokkanen hebben geen idee van oorlogvoeren, jochies zijn het. Turkse moslims, die weten hoe ze moeten vechten. We hebben daar ook meer ervaring mee. Er zijn Turkse moslims in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland die hebben gevochten in Tsjetsjenië en Bosnië. Die zijn nu rond de veertig jaar. Hebben enorm veel ervaring. Helden.''

,,Mijn ideaal is dat de islam overheerst. Er moeteen samenleving komen met islamitische regels. (…) We zouden de joden en andere vijanden van de islam dood kunnen spugen, zo talrijk zijn wij. Als wij moslims een eenheid vormen, zou niemand het in zijn hoofd halen de islam te beledigen.'' Het hoofddoel van deze radicale moslims lijkt te zijn: de vijanden van de islam vermoorden. Wat ik dan een interessante vraag vind, is: wat heb je dan nog te doen als je je doel bereikt hebt. Ga je dan maar verder met elkaar?

,,Martelaarschap is het hoogst haalbare voor mij, voor elke moslim. Het is een droom. Ik hoop dat ik als martelaar zal sterven.'' Het doel van het leven, volgens Bilal (19): doodgaan. Ik ben in principe zeer terughoudend om me al te negatief uit te laten over iemands geloofsovertuiging. Maar bij een jongen als Bilal kost dat me toch moeite. Laat ik daarom afsluiten -aan het begin van een nieuw jaar- met een positieve wens: Bilal: may all your dreams come true.

Lees ook: Samir, zeg 's AAAA

Lees ook:Samir, zeg ‘s AAAA
Lees ook:Excuses over onhandig citaat van moslim-filosoof
Lees ook:Hirsi Ali: Turks leger moet de democratie beschermen
Lees ook:Zeer provocerende en beledigende column Wilders
Lees ook:Turken protesteren tegen toestaan hoofddoek

8 reacties op “Het doel van het leven, volgens Bilal (19): doodgaan

  1. Maarten Verbeek

    Brrrr, dit soort gasten vind ik dus echt eng

      /   Beantwoorden  / 
  2. Loes

    Vind het knap dat je dat zo kunt zeggen: Bilal may all your dreams come true. Ik denk: liever niet! Ik heb liever een samenleving waarin het christendom overheerst. En ik denk dat we voor deze jongens moeten bidden; dat ze Jezus mogen leren kennen en niet zullen sterven als een martelaar voor de islam.

      /   Beantwoorden  / 
  3. birtanem

    ik hoop niet loes dat je dat over alle moslims denkt, wat de waarheid is dat bilal te diep erin geduikt is om het islam uit te zoeken.
    ik ben ook een moslim maar ik denk niet net als bilal.
    en wat je zegt van moge zij jezus leren kennen en niet doodgaan als een martelaar voor de islam.
    da is niet juist wij kennen jezus al en maak je geen zorgen niet iedere moslim is het zelfde als bilal het zijn er maar zelden.
    maar wat jullie doen is te snel oordelen.
    dan kunnen we net zo goed zeggen van HEY laat het christendom zitten vertel ze meer over islam wat het dient waarvoor het is wat het je duidelijk wil maken.
    ik denk dat je dan wel een andere kijk erop hebt;)..
    ga nie snel oordelen maar denk er eerst over na!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Loes

    Ha Birtanem. Het was absoluut niet mijn bedoeling om veroordelend te klinken en je hebt helemaal gelijk met je reactie. Ik weet ook dat niet alle moslims hetzelfde denken en doen als Bilal. Ik zou graag meer horen van moslims die niet zo denken als Bilal omdat extreme gedachten zoals die van Bilal juist vaak in het nieuws terecht komen waardoor helaas je beeld gekleurd wordt van de islam. Ik hoor graag hoe jij jouw geloof beleeft!

      /   Beantwoorden  / 
  5. birtanem

    dat vind ik erg fijn om te horen loes:)

      /   Beantwoorden  / 
  6. sarwar

    Ja die daarom staat er dat hij ‘Radicaal’ is. Ik ben zelf uit Afganistan en sinds zo’n beetje 1 jaar heb ik ook de weg van Islam gevonden maar die verschilt nogal dan die van Bilal. Ik zie Islam als geloof die naar vrede streeft want overal in de koran wordt gewld tegen anderen als onwenselijk beschouwd en je wordt beloont als je dat niet doet en jihad waarover hij het heeft is kleine jihad maar die hoort in niet in nederland te zijn maar in het land waar je vandan bent want de doel van kleine jihad is om een land te verdedigen tegen agresie van buiten. En nog weet ik als je onschuldige mensen doodt is het gelijk aan een moord (surah 53 verse 38 van de heilige Koran: Dat geen drager van last de last van een ander zal dragen) waar straaf op dood is. Dus volgens mij volgt Bilal verkeerde pad.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Aswan

    Wat een heisa zeg, maar goed tis in ieder geval niet zo dat we raar moeten opkijken. Een kat die vast komt te zitten in een boom, is ook nieuws in Nederland. Ja ik ben moslim, en nee je hoeft niet bang te zijn voor mij. Maar ik ga me verdomme niet verontschuldigen voor mijn geloof. Als je moslim bent volgens de wensen van de autochtone niet-moslim nederlander dan ben je een brave moslim en anders een geradicaliseerde gek of terrorist wat jij wilt. Ben totaal niet onder de indruk van de instelling die de auteur van dit artikel neemt. Ik voel me niet geroepen om mijn religie te associëren met de term terrorisme, of het woord terrorist, en meer van zulk soort termen. Desalniettemin, is het ronduit belachelijk dat men niet de moeite neemt om de context van de leer betreffende jihad eens serieus onder de loep te nemen. Als het je dan toch al zo boeit dat je er een artikel over plaatst met die ongenuanceerde kanttekeningen van je, leer en dan ook eens serieus op in te gaan. Maar wellicht valt dat wel buiten de doelstellingen van deze weblog. Soms moet je gewoon spuien niet waar? Daarom is het maar een suggestie van mij kant, waar niemand zich wat van aan hoeft te trekken. Dan ga je lekker op dezelfde toer vrolijk door. Lang leven de vrijheid van meningsuitting. Behalve als je moslim bent natuurlijk, want dan probeer je mensen gewoon op te hitsen, en klaar te stomen voor een cursus Jihad. Luister mensen Jihad is een breed begrip, en één van die begrippen is vechten met alles wat je hebt inclusief je leven om zo andere moslims en Islam te beschermen op plekken waar deze onderdrukt worden. ALSOF nederlandse soldaten niet zouden vechten met risico voor eigen leven, in het geval dat nederlanders onderdruk, misbruikt, en vermoord zouden worden. Dan is geweld natuurlijk wel gerechtmatigd, dan hoor je stemmen als zelfbescherming, en hoor je niemand spreken over diplomatieke oplossingen. Waarom heerst er dan wel die arrogantie om moslims te vertellen hoe zij zichzelf moeten beschermen? Jihad in deze context is niets anders dan vechten om te overleven. En als dat moment er komt, dan zal elke moslim daar zonder twijfel aan deelnemen. Net zoals de nederlander zal willen strijden voor zijn land en zijn mensen. Dus BLAAS de hele boel niet zo op, ik hoef geen knuffel moslim te zijn, ik hoef geen schouder klopje of goedkeurend knikje van de autochtone niet-moslim. Dus verwacht niet dat ik dit nieuwsbericht van het NRC kan zitten afkeuren zodat ik maar geaccepteerd wordt. Dat zal velen wel dwarszitten, maar IK zit daar totaal niet mee. En ja ik ben echt super blij dat ik die vrijheid in nederland heb, om lekker individualistisch te reageren en me lekker toch sociaal betrokken kan voelen bij zaken die dicht bij mijn hart liggen. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Danny Abdullah van Strien

    Ik ben Moslim Allah is mijn Geloof En de Moskee is mijn tweede huis

    Danny Abdullah van Strien

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.