Samir, zeg ‘s AAAA

Samir A.Hoewel hij inmiddels weer eet, gaat het niet goed met Samir A., volgens zijn vrouw Abida Kabbaj. Samir zou ernstig ziek zijn na zijn hongerstaking en het niet-slikken van zijn medicijnen voor zijn chronische darmaandoening. Hij is inmiddels onderzocht en het blijkt allemaal mee te vallen. Ik gok zo dat meer dan vijftig procent van de Nederlanders handenwrijvend geniet van dit soort berichten. ,,Lekker voor 'm'', hoor ik je denken. Had hij maar niet in hongerstaking moeten gaan en geen terroristische aanslagen moeten voorbereiden. Zo ver wil ik dus niet gaan. Hoewel we het graag anders zouden zien, is Samir gewoon een mens. Je weet wel, zo iemand die geboren wordt en langzaam opgroeit tot een volwassen individu, met een karakter, gevoelens en een kloppend hart.

Ik ben vooral benieuwd wat er precies in die gevangenis in Vught is gebeurd. Je leest in de media alleen het bericht dat Samir A. 'vanuit zijn geloofsovertuiging niet op één afdeling wilde verblijven met vrouwen' en dus in hongerstaking ging. Maar wie waren die vrouwen en hoe gedroegen zij zich? Ik gok zo dat deze lieverdjes niet op een zwaarbewaakte afdeling geplaatst zijn omdat ze een paar naaldhakken gejat hebben. Stonden ze allerlei spottende dingen te roepen vanuit hun cel? Trokken ze hun shirtje stiekem even omhoog tijdens het luchten als ze Samir zagen?

Even brainstormen levert een tweetal scenario's op. Of deze dames etterden Samir en de bewakers gaven geen acht op, waardoor hij geen andere uitweg zag dan in hongerstaking te gaan. Of Samir heeft gewoon een grondige hekel aan alles wat vrouwelijk, niet-moslim en ongesluierd is.

Scenario 1:
Dame: ,,Joehoe! Samir! Joehoe! Lekker ding! Samir, zeg 's AAAA! Hahaha''
Samir: ,,JihAAAAAAAAAAd!''
Dame: ,,Ja, hij zei het! Hahaha, wat een schatje toch he!''
Samir: (zwijgt, gaat in hongerstaking en slikt geen medicijnen meer)

Scenario 2:
Dame: ,,Hoi Samir, hoe gaat het met je? Hoe voel je je vandaag?''
Samir: ,,Heiden! Westerse duivel! Slet! Dood! Dood, moet je!
Dame: ,,Pardon?''
Samir: (zwijgt, gaat in hongerstaking en slikt geen medicijnen meer)

Ik vind dat in ieder geval uitgezocht moet worden welk van deze scenario's het dichtst bij de waarheid ligt. In het eerste geval zou ik ook moeite hebben en wellicht vragen om overplaatsing. Dan is Geert Wilders met zijn typering dat het 'gekkenwerk' is dat Samir is overgeplaatst weer eens iets te vroeg geweest. In het tweede geval raad ik Samir aan om op zoek te gaan naar een land voor bebaarde moslimbroeders.

Doorgaans is het not-done in Nederland, een echt taboe, om je te verplaatsen in de 'vijand'. Pedofielen moeten in het openbaar gemarteld en gefileerd worden, terroristen moeten levenslang opgesloten worden en verkrachters snijden we in 200 stukjes. Je bent cool als je dat ook vindt. Maar als je probeert de mens achter de daden te zien en het soms misschien zelfs voor hen op te nemen, dan mag ook jij aan dezelfde galg als Saddam.

Dus, om een taboetje te doorbreken: ik ben graag bereid om me in te leven in Samir A. en zelfs om het op sommige punten voor hem op te nemen. Als hij niet behandeld wordt volgens de wetten die we in Nederland hebben opgesteld, maken wij dezelfde fout als hij: je niet houden aan de wet. Dan mogen wat mij betreft de dienstdoende bewakers een stevige waarschuwing krijgen en bij herhaling op staande voet ontslagen worden.

Lees ook op deze blog: Het doel van het leven, volgens Bilal (19): doodgaan
Lees ook op deze blog: Belgisch protest moslima's tegen hoofddoekverbod
Lees ook op deze blog: Moet een moslim-agente haar baas een hand geven?

Lees ook:Paris Hilton gespot met boedistische monnik
Lees ook:De vijf… Kerken in Parijs
Lees ook:Het doel van het leven, volgens Bilal (19): doodgaan
Lees ook:Stop de persen! Paris Hilton is ‘veel spiritueler’ geworden
Lees ook:Wilders krijgt steeds meer vijanden

Eén reactie op “Samir, zeg ‘s AAAA

  1. Maarten Verbeek

    Sorry hoor, maar dit soort gasten horen hier gewoon niet thuis. Ze brengen alleen maar ellende, dat kunnen ze beter ergens anders gaan doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.