Wilders niet onthoofd in cabaretvoorstelling

KnipbeurtTijdens een 'confronterende' voorstelling op een middelbare school in Almere, zou cabaretier Amar el-Ajjouri Geert Wilders hebben onthoofd, zo schreef De Telegraaf vrijdag. Ook zou de cabaretier de pop met urine hebben overgoten en er orale seks mee hebben gehad in zijn show 'Amar speelt Ali.' Diezelfde middag meldde Elsevier echter dat daar helemaal niets van blijkt te kloppen. Volgens docent Cultureel Kunstzinnige Vorming Karin Söhngen, die de voorstelling had geregeld, wordt aan het einde van de show een pop met een wilde haardos, die Wilders moet voorstellen, geknipt door de cabaretier van Marokkaanse afkomst. Van urine of een orale seksscène is geen sprake, zegt ze tegen Elsevier.nl. Wel maakt de cabaretier 'heupbewegingen', terwijl de pop zijn hoofd ter hoogte van de navel van el-Ajjouri heeft.

Volgens Söhngen is de school zeer zorgvuldig geweest met het boeken van 'Amar speelt Ali', waar inderdaad wel 'pittige stukken' in zitten. Maar de leerlingen zijn met speciaal lesmateriaal goed voorbereid, en docenten hebben ook na de voorstelling de inhoud uitgebreid behandeld, meldt Elsevier. Bovendien neemt el-Ajjouri alle bevolkingsgroepen en politici op de hak. 'De voorstelling draait zeker niet om Wilders.' Geert Wilders zei eerder in een reactie tegen Elsevier.nl het 'schandelijk te vinden dat kinderen van twaalf tot veertien jaar dit te zien krijgen.' De voorstelling is volgens Wilders niet geschikt voor kinderen, en het is 'walgelijk' dat deze school dit wel toestaat. Bovendien wordt de voorstelling uiteindelijk betaald van belastinggeld.

Lees ook op deze blog: Wilders: moslims moeten helft uit Koran scheuren 
Lees ook op deze blog: Zeer provocerende en beledigende column Wilders

Lees ook:‘Een echte moslim, die radicaal is, mag moorden’
Lees ook:Rechtbank: “Wilders zei niets tegen de wet”
Lees ook:Mensen met naam Wilders worden bedreigd in Venlo
Lees ook:Oh ja, dat seksprogramma in Egypte
Lees ook:Rasmussen moet niets van Wilders hebben

Eén reactie op “Wilders niet onthoofd in cabaretvoorstelling

  1. Truus Baaij

    Carnavalstijd. Dé gelegenheid voor Amarretje om zichzelf de zotskap op te zetten.

    Wellicht kan onze lolbroek dit, door mij vervaardigt, carnavallahlied zingen.

    Bij ons staat op de minaret, Mohammed de zotskap opgezet. Vanaf de minbar roept de imam: “Er staat een kameel in de moskee, ja, ja een kameel in de moskee, salaam aleikum.”
    Opgewonden zingt Samir A: ” Fatma waar is mijn bomgordel, Fatma waar is mijn bom. Ik zag het ding zojuist nog in de keukenla. Waar is het knallahding gebleven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.