Neppriester licht via geldtruc Amsterdammers op

Een oplichter die zich voordoet als priester heeft in Amsterdam deze week met een goocheltruc met een zakdoek en een verhaal over goede doelen zeker twee mensen veel geld ontfutseld, meldt het AD. Op de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp raakte een slachtoffer donderdag enige duizenden euro's kwijt aan de neppriester. Vorige week raakte een ander slachtoffer op het Museumplein door dezelfde truc enkele honderen euro's kwijt, aldus de politie vrijdag. De Amsterdamse politie is actief op zoek naar de man, die gekleed gaat in een net pak, keurig Engels spreekt en zich voordoet als priester.

De oplichter spreekt willekeurig mensen aan die net een winkel verlaten. Vervolgens vertelt hij dat hij namens zijn overleden broer veel geld aan een goed doel wil overmaken en vraagt hij de slachtoffers of zij geld willen pinnen om ook aan een goed doel te geven.

De oplichter toont de slachtoffers een zakdoek met een stapel bankbiljetten en vraagt ze hun geld daarbij te stoppen. Dan maakt hij een paar bewegingen met de zakdoek en geeft deze aan de slachtoffers met het verzoek het bedrag naar een goed doel over te maken.

De 'priester' vraagt een uurtje te wachten met het openen van de zakdoek, omdat hij weggaat om te bidden en zijn overleden broer gaat vertellen dat zijn geld in goede handen is. Als de slachtoffers de zakdoek openmaken, blijkt het geld te zijn verdwenen en zijn er krantensnippers voor in de plaats gekomen.

Lees ook:Ca. 1000 schadeclaims seksueel misbruik bij aartsbisdom Boston
Lees ook:Turkse moslims massaal opgelicht
Lees ook:Excuses voor 500 keer seksueel misbruik
Lees ook:Schietprtij Virginia (VS): Schutter bekend (laatste nieuws/terugblik)
Lees ook:Millenniumbug: Ministerie in de ban van de verWildering

2 reacties op “Neppriester licht via geldtruc Amsterdammers op

 1. Henk-Jan

  Hoe dom ben je dan ook om zelfs maar te overwegen daar in te trappen… :-S
  Kan je veel zeggen over oplichters, maar als je er in trapt, vraag je zo’n beejte opgelicht te worden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Paapsgezind

  Een wonder!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.