Voorstanders embryo’s in quotes


Eerst ging Groot-Brittannië overstag. Nu volgt de discussie in de Nederlandse politiek. Moeten we embryoselectie toestaan? Een aantal voorstanders in quotes.
”Het kabinet moet niet precies willen vastleggen bij welke ziekten het wel en niet mag, want dan treedt de politiek in de spreekkamer. Daar hoort zij niet thuis.” – oud-minister van Volksgezondheid Els Borst vindt dat het kabinet het advies van de Gezondheidsraad moet opvolgen, die ‘zegt dat de regering paren en artsen onder voorwaarden de ruimte moet geven voor embryoselectie.’ (Bron NRC)

”Dat is als arts niet uit te leggen. Abortus mag wel, maar embryoselectie niet.” -Senno Verhoef, hoofd polikliniek familiaire tumoren van het Nederlands Kankerinstituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam in het AD. Hij snapt niet dat een ouder wel abortus mag toepassen als een de ongeborene een erfelijke ziekte heeft. (Bron AD)

“In mijn bijbel staat het besparen van onnodig, menselijk leed nog steeds als ‘goed’ te boek.” -Ben Crul, arts en hoofdredacteur van het tijdschrift Medisch Contact windt zich op over de kwestie. (Bron AD )

Lees ook Tegenstanders Embryo's

foto van euthman

Lees ook:Tegenstanders embryo’s in quotes
Lees ook:abortus zorgt voor onrust in Italië
Lees ook:Verbied Fitna
Lees ook:Mag je embryo’s testen op bepaalde ziektes?
Lees ook:Meerderheid vindt abortus geen moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.