Kabinet boos om ontmoeting Kamerleden met Hamas-leider

Hamas-lid
Linkse Tweede Kamerleden hebben een rondreis door het Midden-Oosten 'gekaapt' door vrijdagavond plotseling een ontmoeting in te lassen met een hoge gezant van de terroristische Hamasbeweging. Kamerleden van PvdA, SP en GroenLinks ontmoetten vrijdag in de Syrische hoofdstad Damascus een leider van de radicaal-islamitische Hamas, een terroristische beweging waarmee het kabinet, in lijn met de Europese Unie, geen banden onderhoudt. Premier Jan Peter Balkenende (CDA) en zijn partijgenoot, minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, lieten vrijdag na de ministerraad weten dat ze de ontmoeting betreuren, meldt Elsevier. Die is in strijd met afspraken dat er geen contact met Hamas zou zijn tijdens de reis.

'Het fietst dwars door het EU-beleid heen en is in strijd met wat de Kamer de regering heeft opgedragen om te doen,' zei Karien van Gennip (CDA). 'We konden ze niet tegenhouden, als ze dat in hun vrije tijd willen doen. Maar ik vind het niet verstandig. We hebben afgesproken niet met Hamas te praten.'

Kamerlid Hans van Baalen (VVD) vindt dat de linkse partijen de delegatie hebben gekaapt. 'We hebben allemaal afgesproken dat we Hamas niet zouden ontmoeten. Nu staat morgen in de kranten dat zij met Hamas hebben gesproken en verder niets over deze reis,' aldus Van Baalen, die 'een stevig gesprek' wil voeren met de verantwoordelijke Kamercommissie.

PvdA-Kamerlid Van Dam vindt de dialoog met Hamas juist belangrijk. 'Je moet met iedereen spreken om een compleet beeld te hebben. Hamas speelt een sleutelrol.'

Lees ook:PvdA en VVD willen toch opnieuw invoering flitsscheiding
Lees ook:De wanhoop van Gaza
Lees ook:Palestijnse Mickey Mouse roept op tot uitroeien Joden (incl. filmpje)
Lees ook:Politci pleiten voor verbod op kinderporno in Second Life
Lees ook:24 uur per dag kerkdiensten op maat via internet

2 reacties op “Kabinet boos om ontmoeting Kamerleden met Hamas-leider

  1. huig

    Eerlijkheid is een karaktereigenschap die een mens siert en respectabel is in de samenleving. Hoe hoger je in de samenleving geplaatst bent hoe meer dat tot de verbeelding spreekt en een voorbeeldfunctie heeft.

    Als een hooggeplaatste persoon daarvan afwijkt resuleert dat meestal in een gedeukt vertrouwen. Ik verbaas me altijd hoe een mens van een gemaakte afspraak om persoonlijke of partijpolitieke redenen meent te kunnen afwijken en hoogst verbaast kan reageren op het onbegrip van zijn mede reisgenoten.

    Men reageert dan niet “op de afwijking van de vooraf gemaakte afspraak” maar op het belang wat ineens zo belangrijk voor hen is. Dat was er natuurlijk al voordat men op reis ging, maar hield dat onder de pet om te voorkomen dat de reis zou kunnen worden afgelast. Nu roepen we elkaar ter verantwoording om de geconstateerde houding en verwijten elkaar allerlei oneerlijk gedrag. En hebben rechtvaardige redenen om teleurgesteld te zijn.

    Misschien is het goed om in de spiegel te kijken en te ontdekken dat we ons allemaal min of meer schuldig maken aan dergelijk gedrag. Niets menselijks is ons vreemd. We zijn verongelijkt als het ons overkomt en zullen wel even zeggen wat we er van vinden.

    De bijbel leerde mij al dat het hart van de mens arglistig is boven alles, ja, verderfelijk is het; wie kan het kennen?

    10 Ik, de HERE, doorgrond het hart en toets de nieren, en dat, om aan een ieder te geven naar zijn wegen, naar de vrucht zijner daden. (Jeremia 17: 9-10 NBG)

    Er is een oud gezegde die ik leerde van mijn ouders:
    “Het ware te wensen dat alle mensen voordat zij spreken zichzelf eens bekeken, dan zouden ze het praten over anderen wel laten”.

    Er is nog wel een weg te gaan voordat we in alle eerlijkheid met elkaar zullen omgaan. Dat vraagt een andere hartsgesteldheid.

    Misschien kunnen de beleidsmakers voordat zij elkaar gaan aanspreken samen eens een stukje uit de bijbel lezen.
    Advies: Lees Psalmen 139 eens. Het begin en het einde helpt je om mild met elkaar om te gaan en hopelijk voortaan een gezamenlijke weg af te spreken en te gaan.

    Dan zal dat voorbeeld voor ons volk “aansprekend zijn”

      /   Beantwoorden  / 
  2. Henk-Jan

    Je mag toch met je persoonlijke vrienden en medestrijders voor de islamisering van de wereld een gezellig bakkie gaan doen?

    Duidelijk is dat de overlopers die dat doen, per direct ontslagen en afgevoerd dienen te worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.