Islamitische mode is een voorbeeld voor Westerse vrouwen

Islamitisch verantwoorde modeOm het gehoorzamen van de islamitische dresscode toch nog een beetje draaglijk te maken èn om een waardig alternatief te bieden voor Westerse mode, promoot de Iraanse staat trendy, islamitisch verantwoorde 'retro chique' kledij. De nieuwe mode, die geïnspireerd is door de lange historie van het land, is te zien in een modeshow in Teheran, meldt de Bahrain Tribune.  Na de islamitische revolutie in 1979 zijn alle vrouwen verplicht om hun lichaamsvormen te verhullen en om hun hoofd te bedekken. Nu gaat dat allemaal wel wat erg ver, lijkt me. Maar het principe dat een vrouw veel meer waard is dan keurende blikken van oppervlakkige mannen, is zeer terecht.

Waarom moet de vrouw bij voorkeur elke lustopwekkende ronding benadrukken en zoveel mogelijk laten zien? Niet zozeer omdat ze dat zelf nu dolgraag wil, maar veel meer omdat mannen dat willen en pas dan aandacht geven aan vrouwen.

De modeshow is in lijn met de poging van het conservatieve parlement van Iran om de Iraanse levenswijze te promoten om te voorkomen dat jongeren verleid worden door Westerse trends. De ontwerpers hebben gebruik gemaakt van stoffen en patronen die teruggaan op het Iraanse rijk 2500 jaar geleden. ,,We willen de oude traditionele stoffenmakerij en Iraanse designs mengen met de behoeften en wensen van vandaag'', aldus Babak Torabi, sales manager van één van de deelnemers aan de modeshow.

Veel westerse vrouwen voelen zich 'meer vrouw' in verleidelijke kleding, zoals je vaak hoort als slap excuus om je borsten bijna uit je blouse te laten rollen. De enige reden waarom zij zich meer vrouw voelen, is omdat er meer mannen naar hen kijken. En die mannen kijken niet naar wie die vrouw is, maar uitsluitend naar haar verpakking. Als een soort consumptiemiddel: als de smaak eraf is, gooi je haar weer weg. Het wordt tijd dat deze vrouwen hun eigen waardigheid weer terugvinden en wat mij betreft kunnen ze daarbij een voorbeeld nemen aan islamitische dames. Volgens mij worden die vrouwen minder onderdrukt door mannen, dan vrouwen die (onbewust) voortdurend hunkeren naar korte waardering van oppervlakkige mannen.

Lees ook: Zwemkleding voor moslims: Burqini

Lees ook:Ophef over ‘islamtische mode is voorbeeld voor westerse vrouwen’
Lees ook:Ahmadinejad bekritiseerd vanwege omarming en kus
Lees ook:Vrouw mag weer achter het stuur in Arabië
Lees ook:Nieuw huwelijkswet moslimvrouwen India
Lees ook:Man met 25 kinderen neemt vierde vrouw erbij

5 reacties op “Islamitische mode is een voorbeeld voor Westerse vrouwen

  1. Sandy

    Ik denk dat hier wel een kern van waarheid in zit. Toch zou ik het persoonlijk prettiger vinden als er een middenweg zou bestaan. Die is er ook, het ligt aan jezelf. Kleed jezelf es smaakvol maar respectvol. Je kan er ook aantrekkelijk uitzien met zorgvuldig uitgekozen kleding zonder extra knoopje los.
    Maar dan nog: waarom laten we de mannen bepalen hoe wij vrouwen ons voelen in ons vel/kleding? Of je nou een boerka draagt of een minirokje. Wij vrouwen laten dit toe. Dat moet es afgelopen zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Els

    De leukste grap van vandaag. Bij islamitische mode hebben vrouwen de keuze tussen een zwarte, een bruine of een grijze aardappelzak. In een aardappelzak vind je je eigenwaarde terug. :-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Truus Baaij

    Vooral als eigenheimers aardappelzakken ontwerpen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Els

    Ik ben een milf en loop graag op hoerige hoge hakken en in minirokjes.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.