Christelijke scholieren tonen solidariteit met moslim-directeur

Christelijke scholieren dragen uit protest een witte hoofddoekChristelijke studenten van een Egyptische middelbare school dragen, uit solidariteit met hun islamitische schooldirecteur, een hoofddoek in de klas. Ze willen daarmee benadrukken dat het dragen van een hoofddoek niet opgedragen en gedwongen is, maar een eigen vrijwillige keuze van de leerlingen zelf, meldt Islamonline. Een tijdschrift, eigendom van de Egyptische staat, meldde dat alle 2700 vrouwelijke studenten, inclusief 55 christelijke, hun haar hebben bedekt met een witte hoofddoek. De actie is een protest op berichten dat de directeur van de school, Magdy Fikri, christelijke leerlingen gedwongen zou hebben om een hoofddoek te dragen.

Fikri werd met twee collega's op het matje geroepen bij het ministerie na de geruchten. De minister van Onderwijs van Egypte, Yousri el-Gamal, liet de zaak voor wat het was door de actie van de christelijke meiden. ,,De minister was bewogen door de solidariteit van de christelijke meiden voor hun moslim-medeleerlingen'', zei een woordvoerder.

,,Fikri is een van de beste mensen die ik ken'', zei een christelijke collega-docent van de school. ,,Hij is onrecht aangedaan en we moeten hem ondersteunen.'' Lofti Adly, vader van een christelijke student, is het met hem eens: ,,Als onze dochters werkelijk gedwongen zouden zijn om een hoofddoek te dragen, zouden we echt onze mond niet hebben gehouden. Wij zijn er echter van overtuigd dat er niets mis is met de hoofddoek.'' Ook de moeder van Fayza Awad, een christelijke student, merkt op dat het heel normaal is voor haarzelf en haar dochter om een hoofddoek te dragen: ,,Ik draag een hoofddoek, omdat de maagd Maria dat ook deed. Het gaat hier om respect en niet om dwang.''

Lees ook op deze blog:
Voetballend moslimmeisje krijgt rode kaart voor hoofddoek
Egyptische minister stuurt gesluierde vrouw weg

Lees ook:Niet-islamitische lerares geschorst wegens dragen hoofddoek
Lees ook:Nigeria: islamitische leerlingen slaan christelijke docente dood
Lees ook:Moslima mag wel schoonmaken maar niet in kantine werken
Lees ook:Hitlergroet gefilmd in ‘christelijke schoolklas’
Lees ook:Brits meisje mag geen ‘kuisheidsring’ dragen van school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.