Column: het Vaticaan en de nieuwe zondes

foto

De katholieke kerk heeft de zonden van de kerk geüpdate tot de eenentwintigste eeuw. Ik heb de redacteur van de misdaadweblog Onore gevraagd om een column te schrijven over de nieuwe zondes.

Je mag ook niks meer!

Om hip te blijven heeft het Vaticaan besloten nog eens zeven zaken te benoemen waardoor je onherroepelijk naar de Hel gaat.

Dat zijn (leest u even mee?): drugshandel, genetische manipulatie, milieuvervuiling, pedofilie, abortus, het vergaren van obscene rijkdom en sociale ongerechtigheid.

Naast de zeven splinternieuwe zonden bestaan natuurlijk ook de oude zonden, waar iedereen die de film Se7en heeft gezien, over mee kan praten: trots, lust, gierigheid, luiheid, afgunst en wrok.

En als dat nog niet genoeg is heb je ook nog de tien geboden, die het verbieden om andere goden te aanbidden, een tekening te maken van onze lieve heer, die tekeningen te aanbidden, je druk te maken op de sabbat, een moord plegen, vreemdgaan, stelen, liegen en jaloers zijn.

Als we afgunst en jaloers zijn tegen elkaar afstrepen komen we uit op 22 dingen, die je van het Vaticaan niet mag of anders zul je branden in de Hel!

Maar wat nou als je niet in de Hel gelooft? En hoe zit het met die alles vergevende God?

Volgens de katholieken vergeeft God alles. Ook dus die doodzonden. Goed, oke, ik snap dat het Vaticaan nog een dwangmiddel achter de hand wil houden om nog een beetje  aandacht van mensen te trekken.

Dan komen we weer uit bij het eerste punt: het niet geloven in de Hel. Dan kan je dus -of je moet tegengehouden worden door Arie Boomsma- alles doen en laten zonder goddelijke consequenties.

Heerlijk toch? God; die atheïsten hebben ook altijd geluk…

Gegroet,

de Generaal

Lees ook op deze blog de andere columns
Het vastgelopen islamdebat 
PVV Episode I The Wilders Menace 

Lees ook op deze blog
Vaticaan en moslims in gesprek

Foto van  Tatiana Cardeal

Lees ook:Misschien christelijke kerk in Saudi-Arabië
Lees ook:Biecht-website: ‘Proficiat, uw zonden zijn vergeven’
Lees ook:Paus wil islam-afdeling Vaticaan terug
Lees ook:Vaticaan wil bevrijdingstheoloog verbieden om visie uit te dragen
Lees ook:Tom Cruise als (anti)Christus van Scientology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.